מה דעתכם על זה?

lala897

New member
לאדם גדול בתורה יש כבוד מפני שהוא

"מחזיק" תורה. כיון שהוא אדם שלמד המון תורה בחיים שלו אני מכבדת אותו על כך. ובגלל זה אני מעדיפה להימנע מהתבטאות חריפה נגדו. אפילו שאני לא מסכימה עם כמה מדיעותיו וצורת התבטאותו. הרגשה אישית.

lala897

New member
לא יודעת.

אני מתארת לעצמי אבל אני לא יודעת. אגב, אני לא חושבת שצריך להיות אדם גדול כדי לחלוק על צורת התבטאות של תלמיד חכם או על דיעותיו הכלליות.

אז את סותרת את עצמך

פה את טוענת שאפשר לחלוק על דיעותיו ואילו לפני שתי הודעות טענת "כיון שהוא אדם שלמד המון תורה בחיים שלו אני מכבדת אותו על כך. ובגלל זה אני מעדיפה להימנע מהתבטאות חריפה נגדו. אפילו שאני לא מסכימה עם כמה מדיעותיו וצורת התבטאותו" האם את מסכימה עם מה שהוא אמר או לא ? הבהרה בבקשה.

lala897

New member
הבהרה

אני חולקת עליו. לא מסכימה אם דבריו. אבל מפאת כבודו (כבוד תורתו) אני נמנעת מלהגיב בחריפות על דבריו ומסתפקת בציון חוסר שביעות רצוני..

התולעת 1

New member
לא ברור לי דבר אחד

מעניין מה עוד אמר הרב עבדיה יוסף? למה מביאים רק שורה אחת ובטח שולית משיעור של למעלה משעה לא לטעות אני בכלל לא שמעתי את ההרצעה אבל מה היה נושא השיעור ואילו מסרים נוספים דתיים וכלליים נמסרו בו? יש תחושה שמישהוא משקלט את שיעורי הרב ועובר עליהם בזכוכית מגדלת אם כן איך זה שרק פעם בכמה שבועות יש שורה בדברי הרב שמעוררת התנגדות? נקודה למחשבה... אולי הרב מדבר בצורה יותר נקיה מרובנו כולל אותי תודה על הסבלנות

vizini

New member
שאל את עצמך שאלה אחרת

מן הסתם עובדיה יוסף הוא לא היחיד שנותן שיעורי תורה. למה אנחנו שומעים רק עליו?

vizini

New member
כמעט.

עובדיה יוסף הוא תנועת ש"ס. ותנועת ש"ס היא תנועה פוליטית. נובע מכך שעובדיה יוסף הוא איש פוליטי. אז שלא יתפלא שבתקשורת מבליטים את דבריו.

lala897

New member
טוב. זה נושא אחר ואני לא מעונינת

לדון בזה עכשיו כשמדובר בבנאדם ספציפי

גוססי

New member
מדובר בענין עקרוני

היהדות היא תפיסת עולם כה סמכותית עד ש"יהודי טוב" מתייחס למתיחת ביקורת על מנהיגיו כמעט כאל כפירה בעיקר. יש איזו הנחת יסוד - בלתי מוכחת בעליל, כמובן - כאילו סמכות תורנית היא בהכרח גם סמכות מוסרית, למרות שאין כל סיבה שכך יהיה. האם קיימת סיבה טובה אחת מדוע רב שהוא גדול בתורה יהיה גם אדם טוב? האם מנהיגים רוחניים מחוסנים בפני השנאה שהיא יצר אנושי בסיסי לגמרי? ואם לא, מדוע לא ניתן לומר זאת בגלוי מבלי לערער כהוא זה על סמכותם ההלכתית?

lala897

New member
אני מבינה את השאלה.

אם אתה רוצה אתה יכול לפתוח שרשור חדש. גם דיברו על הרב עובדיה יוסף ומה שאני יודעת זה שהוא בקיא גדול בתורה. הדרך ארץ שלו ואם התורה שלו שווה או לא בגלל זה, זה כבר ענינו שלו עם הקב"ה. לפחות מצידי.

מה אפשר לצפות מספרדי?

מה אפשר לצפות מספרדי שיאמר? יש אנשים שנולדו על מנת לעורר זעם ריב ומדון ובמקרה הם גם ספרדים מהזן הנמוך והעלוב ביותר עם רגשי נחיתות עד השמים, שעוד מעיזים וקוראים לעצמם "רב". זה תפקידו של רב? לעורר הפרדה בעם? לבסס דעות קדומות? הרי הספרדים הם שהמציאו את הדעה הקדומה והפילוג בעם ביום שהקימו את ש"ס. "רבנים" שכמותו הם אלו שהביאו ל"משבר בישראל".

lala897

New member
../images/Emo12.gif

את עושה בדיוק כמוהו ברגע זה. תגובתך היתה גזענית גם כן. את באה למתוח עליו ביקורת תוך כדי שאת משתמשת באותו כלי?????

אני תמיד משתמשת באותו כלי

זו השפה שאדם כמותו מסוגל להבין, אחרת חבל על הזמן בכלל. הוא לא מבין שפה אחרת כי מהות חייו היא לשלול את האחר. וחוץ מזה, למה מגיע לו שאהיה סובלנית כלפיו אם הוא שניתנת לו כזו במה עושה את ההיפך?

../images/Emo123.gif../images/Emo123.gif גועל נפש של הודעה!! למחוק!!

גזענות לשמה!!!! מנהלים- פה אתם נכנסים לתפקיד!!

למעלה