מה דעתכם על זה...

אני לרוב מסכים עם הגישה הזאת....

ולכן לא כתבתי הודעה ארוכה על למה לא, רק שאלתי אם אני היחידי שזה צורם לו, ושראוי לשים לב לזה כאשר עושים פעילות שכזאת. יש פעולה מצויינת על הנושא הזה שהעביר הצוות הבוגר של שנה שעברה, לא יודע אם עברת אותה, המתודה שלה היא ניתוח שירים של אתניקס.

girlcott

New member
נו באמת......לפי זה אתה יכול לטעון

שעוד המון פעילויות אחרות הן בעלות אופי כזה. הקייטנות...אוי אנחנו באים להציל כמה ילדים נזקקים מסבלם היומיומי בעזרת טוב ליבנו....! זאת לא התנשאות? ובכל זאת התוצאות הן טובות. אני לא חושבת שאנשים התנדבו כאן מתוך איזו התנשאות, אלא מתוך רצון טוב... איפה הגבול עובר? לודעת...לא חשבתי על זה לעומק אבל אם לא היה פרוייקט כזה בבכיכר הלחם כבר, זה היה מטופש שלא היינו עושים אחד בגלל הפילוסופיות האלו...

גם לגבי צדקת הקייטנות אני לא בטוח..

אבל בניגוד לרעיון של הפעילות בכיכר הלחם שהיא פעילות מאוד חד פעמית ויש בה יותר אלמנטים של צדקה פופליסטית מאשר של ניסיון אמיתי לעזרה, הקייטנות הן פחות כאלו.

אהובתי, הסקסאפיל שלך מציף את הוויתי

ולמרות זאת: א! אני די משוכנע שאף אחד מאתנו לא התנדב לפעילות מתוך רצון התנשאות או איזו תשוקה לתהילה העולמית שהיתה צפויה לנו (?!), ועם זאת - *תחושת* ההתנשאות והפופוליזם כלפי חוץ עלולה להיווצר גם אם מדובר בפיקציה. (בערך כמו שזה אולי מרגיש שאני מבין מה שאני כותב, כשאני בעצם סתם מאלתר מלל תפל בכדי להרשים אותך ולהפוך למושא תשוקתך). במצב כזה, הרצון הטוב שלנו יגרום לכשלון כפול: גם מול יושבי כיכר הלחם שהיו עלולים להפגע או להתעצבן ולחבוט בנו עד זוב דם, וגם מול הציבור שיפחית מערך הפעולה והארגון שעומד מאחוריה, ובכך ישליך את נוער מרצ אל מחוזות החשכה והאופל של החברה הישראלית. ב! נקודה קצת מעניינת..: הדאגה שמא יווצר הרושם שכל מה שעומד מאחורי הפעולה זה כמיהה לחשיפה תקשורתית, מבטאת, באופן אבסורדי, איזשהי ראייה פופוליסטית לכשעצמה - בואו נמנע מפעולה חיובית כדי שלא נצטייר בצורה שלילית. אז יתכן שיש כאן איזשהי צביעות, או סתם כשל לוגי. בכל אופן זה עניין שרצוי להתייחס אליו בצורה כלשהי. ב(2)! ההתעסקות הסיזיפית בהשלכות הפילוסופיות של כל אקט מחאתי היא בהחלט מעיקה, מתסכלת ולעתים מזיקה, ואף על פי כן חשוב להמנע ממצבים בהם הרצון בפעולה ישירה ומשמעותית יגרום להחמצה של המטרה ואף לפגיעה במימושה.. ג! בלי קשר לתוכן ההודעות שלך, אני חושש שההומואיות שלך די מחייבת את ביטולן המוחלט של זכויותיך כאדם ו/או כיצור חי באופן כללי. את ו'האגודה' שלך עוד תשלמו ביוקר על העיוות האכזרי הזה של הגוף והרוח האנושיים. ד! במהלך כתיבת סעיף ג! הגעתי למסקנה המתבקשת, על פיה אמירותי ההומופוביות בעליל הן אומנם פרודיה על ההומופוביה והאוחזים בה, אך למעשה משרתת בעקיפין את ההומופוביה ע"י טשטוש המשמעות החמורה שביחס השלילי אל הקהילה ההומו-לסבית. לפיכך אני מתנצל* בזאת על כל תחלואותי ונודר נדר לפסוק מהתנהגות פרימיטיבית וברברית זו. * לשם המחשת ההתנצלות החלטתי לכרות את אחת מאצבעות ידי השמאלית, כנהוג בתרבויות העתיקות של המזרח הרחוק. האצבע הכרותה כבר בדרך אליך בדואר רשום, בצירוף זר שושנים. להתראות! להתראות!

Black dog

New member
לא רוצה להרוס

ואני חושב שחשוב שעדיין נגיע לשם , מי שרוצה כמובן . אבל כבר הם מקיימים סדר אפילו הזמינו את מצנע . אז אנחנו יכולים להצטרף אבל לא נראה לי לארגן .. למרות שנראה לי שהם ישמחו על כל גפילטפיש (צמחוני) שנביא

דווקה התקשורת לא היתה המטרה פה

התכוונתי לעשות את זה בגלל העיתוי של החג ולא בגלל החגיגה התקשורתית, מגיעה לאנשים שיושבים שם שנעשה להם קצת טוב על הלב בחג ומעבר לזה אשר בהחלט לבוא לשם כל שבוע מבחינתי. בכל מקרה זכרו שזו רק הצעה עדיין, ולכן אם אתם מסכימים ומוכנים לעזור לבצע את זה אנה דברו עם הש"שינים שלכם ועזרו לי להביא את הרעיון הזה לידי יישום.

דווקה התקשורת זה לא העניין פה

נכון שהעיתוי עכשיו יביא הרבה תקשורת, אבל זו לא היתה דווקה כוונתי, מבחינתי אפשר לבוא לכיכר הלחם כל שבוע. אני דווקה התכוונתי לעיתוי הזה של החג, מגיעה לאנשים האלה שנעשה להם קצת טוב על הלב בחג הזה. בכל מקרה זכרו שזאת עדיין רק הצעה אז עזרו לי להביא אותה לידי ביצוע, עם אתם מסכימים איתי ומוכנים לתרום אז דברו בבקשה עם הש"שנים שלכם.

MoonShield

New member
../images/Emo32.gif בקשר לחתימה שלך

*כתבת בכוונה "תעבדו" ולא "תאבדו"? *לדעתי משפטים כמו "דרך השמאל היא הדרך הצודקת" מצדיקים את הטענה השהמאל מתנשא...

Alexco

New member
שטויות במיץ עגבניות, כפי שנאמר...

אם לא הייתי חושב שדרך השמאל היא הדרך הצודקת אז הייתי נשאר בדירה שלי בהרצליה, גולש באינטרנט ומקשיב למוזיקה במקום ללכת ולהתרוצץ בתל אביב. גם הימנים חושבים שדרך הימין היא הדרך הצודקת. אתה לא חושב שדרך השמאל היא הדרך הצודקת? מגוחך. פשוט מגוחך. אני הראשון שייצא נגד התנשאות פוליטית של אנשים, אבל הבאת את העניין לסף אבסורד.

MoonShield

New member
אני אסביר את עצמי טוב יותר

דרך השמאל היא אידאולוגיה, צורת חשיבה, דעה. ומכיוון שהעניין הזה הוא כל כך סובייקטיבי, דרך השמאל או הימין יכולה להיות "מתאימה לך", היא יכולה להיות הדרך שאתה רוצה, המטרה שאתה רוצה להגיע אליה, אבל כשמדובר בדעה, שהיא כאמור סובייקטיבית אין "נכון" ו"לא נכון", וברגע שאתה אומר הדרך השמאל היא הדרך הצודקת אתה אוטומטית הופך את כל מצביעי הימין ל"אנשים שהולכים בדרך הלא נכונה" מה שסותר את הכבוד שאתה אמור לתת לדעה שלהם, ובעצם את כל הפלורליזם.

Alexco

New member
ההבדל:

אני אתן לך דוגמא. מישהו כתב באינטרנט שהוא בעד המלחמה בעיראק ובאיזה שהוא הקשר הוא הכניס את זה שמי שלא חושב כמוהו - דיעתו לא רציונלית. זאת התנשאות וזה כן שולל את הפלורליזם. אבל - זכותי המלא לחשוב שדיעתי היא הצודקת, אחרת - במה אני מנסה לשכנע את הימני? זה לא שלחלק מתאים להיות ימנים, ולחלק מתאים להיות שמאלנים... זה לא עניין של טעם, זה עניין של חיפוש אחר פתרון.

למעלה