מה דעתכם על זה?

בילי28

New member
מה דעתכם על זה?

כמי שמעריכה ומכבדת מאוד את עמותת תנו לחיות לחיות, אני רוצה מאוד להאמין שכל הכתוב בדף הזה הוא לא יותר מאשר הכפשה פרועה שאין לה כל בסיס במציאות.

האם מישהו שיותר מתמצא בעניינים יכול בבקשה להאיר את עיני?

subatoi

New member
תלוי כמה מילים

בילי28

New member
איך משתמשים בזה?

ניסיתי להעתיק את הכתובת לאתר הזה, ואכן היא קוצרה ופותחת לי את הקישור הנדון, אבל איך אני מעתיקה את זה לפה? (הקישור נפתח על הכתובת המקורית, דהיינו של הפייסבוק).

כמו שכתבתי פעם - אני טכנודיוטית.

subatoi

New member
אין צורך לפתוח את הקישור המקוצר שהוא נותן לך.

את פשוט מעתיקה את המקוצר ומדביקה איפה שבא לך

RSPA

New member
הנה הלינק - מביא אותו כסיוע טכני בלבד

ומבלי לנקוט עמדה בנושא.
מזכיר שתמיד צריך לשמוע את שני הצדדים לכל ענין.
http://tinyurl.com/mym7z5d

קרקלה

New member
אני לא יודעת אם בשלב זה כדאי לתת לרכילות

הזאת מקום. מדובר בהכפשה של אנשים מרכזיים והאשמה חמורה על אי סדרים, ולי נראה שהתעסקות בנושא תעשה יותר רע מטוב.
אם יוגשו כתבי אישום או מה שזה לא יהיה, נוכל להתייחס. עד אז - מדובר בעמותה שעושה עבודה חשובה, פועלת על כספי תרומות כמו כל עמותה אחרת, ואין מקום לדעתי לפגוע במוניטין שלה בספקולציות כי פעיל לשעבר פתח דף פייסבוק בנושא.

בילי28

New member
מסכימה איתך לגמרי

הבעיה היא שישנם אנשים רבים שיקפצו על כל הזדמנות להכפיש את תל"ל כמוצאי שלל רב. והדף הזה מעניק להם את ההזדמנות המושלמת.

קרקלה

New member
עובדה זאת יכולה לחזק את אינטרס הנקם שלו

ורק הופכת אותו פחות אובייקטיבי.

נראה שרוב הטענות שמעלה לא נוגעות לרמאויות וגזל, אלא להחלטות גרועות ולא יעילות. ונו, עמותות לא עובדות באופן יעיל כמו חברות, כנראה שלא תמצא כזו, אלא אם כן עמותה לקחה מנהל מקצועי בשכר גבוה, עוד דבר שתורמים שונאים. הדרך לשנות צריכה להיות להשתלב בהן מבפנים ולשפר את המצב, ולא לצאת לכבס את הכביסה בחוץ. הרי אישור ניהול תקין מרשם העמותות יש, כך שאי אפשר לומר שמדיניות כזאת מפקירה לגמרי את הציבור ואת זכותו לדעת.

האם אנחנו חייבים לשמוע את שני הצדדים, באופן פומבי כל כך? ערך השקיפות חשוב מאד במוסדות ממשלתיים, ושם הן מתאימות מאד. בעמותות פחות. למה צריכים להתיחס לטענות של "שקיפות" בעדינות כשזה מגיע לעמותות? כי בניגוד לרוב החברות ובוודאי בניגוד למוסדות ממשלתיים, מוניטין שנפגע של עמותה בקלות יכול לחסל את העמותה. אנשים תורמים לעמותות לפי רגש, שמועות, מוניטין. אנשים גם מחכים שתתגלה ערוותם של פעילים מפורסמים בעלי מוניטין טוב ומוסר גבוה, זה עושה טוב בלב לכל מי שלא אכפת לו משום דבר חוץ מעצמו ומנטרל רגשות אשם. כשהמידע - אפילו אם הוא חלקי או שגוי - יגיע לעיתונות, כפי שאני בטוחה שיקרה בקרוב, אנשים יפסיקו לתרום כי הם שמעו מתישהו שההתנהלות לא תקינה. שלזינגר יודע זאת. "למענם" זה לא.

אבל זה בסדר! בעצם לא צריכה להיות פגיעה בתרומות, כי הנה כתבה של שלזינגר מלפני חודשיים, בה הוא מצביע על אי-ההגיון שבתרומה לפי הוצאות העמותה והתנהלות הבכירים בה, ולא ע"פ עשייה ותרומה לקהילה:
http://tinyurl.com/lcxzzb8
אני חושבת שלתל"ל בהחלט יש תרומה גדולה כזאת, ויותר ממסך חלקיה.

RSPA

New member
זו ספקולציה ואת עצמך הצעת שלא להיכנס לכך

ובתוכי הסכמתי עמך.
אז מציע לא להרחיב את הספקולציות בשלב זה.

למעלה