מה דעתכם על זה?

עילית33

New member
מה דעתכם על זה?

אישה בת 50 חולת סרטן שעברה טיפולי פוריות. הטיפולים החמירו את מצבה והיא מתה. פג אחד נפטר השני במצב קשה. מזעזע לינק : http://news.ep.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=0&id=246838

dylan

New member
אוי, נו

לא יכול להיות שהיא רצתה ילדים כי.. היא רצתה ילדים? את לא יודעת עליה כלום, ע"פ מה הגעת למסקנה (בכזאת החלטיות..) שזאת תוצאה של "השטיפה של ילדים בכל מחיר"?

טל קר

New member
יכול להיות שהיא היתה תואמת הלן קלר,

שלא ראתה ולא שמעה, אבל אלו שכן רואות וכן שומעות, חוטפות שטיפה של הרעיון שוב ושוב ושוב במהלך החינוך שלנו מצד אחד, והרפואה גם משתפת עם זה פעולה, ע"ע טיפולים בזמן סרטן, מצד שני.

dylan

New member
אני לא אומר שאין חינוך כזה

אני אומר (כותב..) שלא כל רצון להביא ילדים לעולם נובע מה"שטיפה" הזאת, וכל עוד את לא מכירה את האשה הזאת, את לא יכולה לקבוע מה גרם לה לעשות את זה.

BooBee

New member
צא שניה מהלופ

ואל תתיחס ספציפית ללינק המדובר. להשאר בעמדה שלך לא יוביל לשום דיון. לדעתי, כמובן שצריך לבחון כל מקרה לגופו, אבל אם חולת סרטן ממשיכה לעשות טיפולי פוריות ונפטרת בסופו של דבר, אני כן חושבת שיש קשר לשטיפת המוח שנשים עוברות לגבי הולדת ילדים. אישה שנלחמת במחלת הסרטן היא אישה עם חולשות גופניות נוראיות, תופעות לוואי מחרידות, תוסיף על כך טיפולי פוריות שגם הם מאוד קשים גם לנשים בריאות ותקבל מקרה מאוד מצער, כמו שאני רואה את זה. אני ממש לא יכולה להבין נשים חולות(לא רק סרטן היא מחלה נוראית, בלי עין הרע יש מגוון רחב) שממשיכות להתעקש על טיפולי פוריות ואגב כך מתישות את הגוף שלהן בשני מישורים. חברה לעבודה שעברה טיפולי הפרייה קרוב לשלוש שנים עברה יסורים ומכאובים עד שנכנסה להריון. קשה לי להבין את הצורך הזה בלהכנס להריון כשהגוף חולה. יש נזקים בלתי הפיכים שעלולים לקרות לעובר. מה לגבי האחריות של אותה אישה, מעבר לאחריות על גופה ובריאותה-מה עם האחריות לעובר ולתינוק שיוולד אחר כך? וכן, בהחלט שאני רואה קשר ישיר בין שטיפת המוח שנשים עוברות לגבי ילודה וילדים. זה עצוב, זה מסוכן וזה עלול להרוג. גם את האישה וגם את העוברים שלה. רויטל.

dylan

New member
עדיין בלופ.. :)

טל התייחסה ללינק הספציפי וטענה שזה עוד מקרה של שטיפת מוח, כל מה שרציתי (ועדיין רוצה..) להגיד זה שהיא לא יכולה לדעת מה גרם לאותה אישה להחליט לנסות ללדת למרות המחלה, אז למה להכליל ולקבוע סתם עובדה בפורום שאמור להיות בדיוק ההפך מזה.. יכול להיות שזאת הסיבה ויכול להיות שלא. נראה לי שקביעה כזאת מראש מזלזלת באותה אישה, חסרת אחריות (כלפי התינוק, אם היה נולד, לגופה היא אחראית בכל מקרה) ככל שתהיה, ואת המניעים שלה לעולם לא נוכל לדעת. יכול להיות שחוץ מחינוך יש גם צורך ביולוגי לפעמים. ואולי אישה שיודעת שאין לה עוד הרבה שנים לחיות, רוצה לחוות לידה. אולי היא פשוט רצתה דור המשך בעולם הזה.. אין לי מושג. הבאת ילדים לעולם זה מעשה אגואיסטי בכל מקרה בבסיס שלו לפי דעתי, וחסר אחריות במידה מסויימת, כך שבעצם אפשר למצוא אם רוצים קשר ישיר בין כל לידה בעולם לשטיפת המוח שנשים עוברות..

בכל מחיר: מקרה מהחיים

אשה שהרתה ובשלב ראשוני התגלה אצלה סרטן רחם. הרופאים המליצו על הפלה - כמובן. האשה, שנישאה והרתה בגיל שאחרי 30, סירבה, הוכנסה לשמירת הריון ועברה לידה מתוכננת בתחילת התשיעי. אח"כ - כריתת רחם מלאה. עדיין לא יודעים אם הסרטן הצליח להתפשט. להתנהגות שלה יש לכך קשר לעובדה שהיא חזרה בתשובה ואז נישאה וטענה ש"הכל מה´" . אז גם זה סוג של אובססיה.

אמיר.

New member
בגיל 50 ???

אני מכון לקבל את ההגדרה שלך ל´שטיפת מח´ על ילדים בגילים יותר סבירים. הרי היכן התווכחו על הגיל הראוי לנישואין והולדה ??? אי אפשר להחזיק את החבל משני קצותיו...

טל קר

New member
שטיפת מוח זה לא רק לצעירים, זה לכל

הגילאים. מה הקשר לגיל הראוי לנישואין והולדה? מדובר כאן על טיפולים נגד סרטן יחד עם טיפולי פוריות, וכאלה אפשר לעבור לא עלינו , חו"ח, גם בגילאי העשרים.

למעלה