מה דעתכם על זה??????

poziman

New member
אני יכול להסביר על בם על קולי

אם אתם רוצים להבין את הפיסיקה, אז תשאירו הודעה "כן"

poziman

New member
אז הנה ההסבר

לגלי הקול מהירות מסויימת, שנכון, בכל צפיפות תווך שונה היא תשתנה, בכל מקרה, בגובה פני הים מהירות גלי הקול היא 300 מטר בשניה. מטוס טס ועושה רעש, הגלים של הקול יותר מהירים ממנו ועל כן הוא נמצא בתוכם והם מתפזרים סביבו. תדמיינו כאילו אתם נוגעים עם האצבע שלכם במים בתדירות מסויימת ומסביבה נוצרים גלים עגולים, אותו הדבר עם המטוס, מסביבו נוצרים גלי קול. המטוס מגביר את מהירותו, ואז הוא מתקרב יותר ויותר לכיוון גל הקול של עצמו, שיוצא ממנו עם כיוון הטיסה שלו. נוצר מצב שבוא ההפרש של המופע של גל מלפני המטוס יותר קטן (יש שם יותר צפיפות של הקול) ומאחורי המטוס ההפרש בין גל לגל יותר גדול. ברגע שהמטוס ממש מתקרב למהירות של 300 מטרים בשניה, נוצרים גלים ממש צפופים, וברגע שהוא במהירות הקול יש גל אחד גדול מלפניו, הבום שאנו שומעים זה בעצם קול המטוס בעוצמה הרבה יותר גדולה. ברגע שהמטוב עובר את מהירות הקול, הוא משיג את גלי הקול של עצמו, ואנו שומעים אותו רק אחרי שהוא כבר עבר על פנינו. דבר אחד לא ברור לי... למה כשהמטוס מאיט ממהירות שגבוה ממהירות הקול, לא שומעים בום על קולי ברגע שהוא עובר על פני מהירות של 300 מטר בשניה. קריאה מהנה

אסף ו

New member
הסברת על בום על קולי

אבל השאלה היתה על המסך עשן שמופיע לעיתים בזמן מעבר למהירות על קולית.

tumti69

New member
זה עדיין לא עונה על השאלה העיקרית

שהיא: האם המטוס שבסרט עובר את מהירות הקול? האם זה הגיוני אנשים יעמדו כל כך קרוב בלי מגיני אוזניים?????

poziman

New member
לא אמרתי שאני אענה על השאלה הזאת

אני גם לא יודע את התשובה, ולכן ניחוש שלי יהיה שווה בדיוק לניחוש של כל אחד מכם, כל עוד אתם לא יודעים את התשובה האמיתית. או שאין לכם את כל העובדות. פשוט שאלתי אם אתם רוצים הסבר על מהירות הקול עניתם כן הסברתי זה הכל

Noam Katzir

New member
למה נראה לך שאין להם מגיני אוזניים?

שמעת פעם על אטמי אוזניים??? לא רואים כל כך בקלות את האטמים.

ניקי 540

New member
שמתם לב...

שהבחור משמאל בסרטון התכופף וסגר את אוזניו כשהמטוס עבר?

ח ן1

New member
אני אומר כמעט בוודאות שהוא לא עובר

את מהירות הקול... מהירות הקול היא 340 מ´ בשניה ולמטה בסרט מוצגות השניות שעוברות בסרט... והמטוס לא עובר שם 340 מ´ אפילו ב5 שניות חוץ מזה שנכון שאפשר לשים אטמי אזניים אבל זה לא עוזר במיוחד משום שממרחק כזה האזניים יתפוצצו גם עם אטמים... תחשבו על זה שכשמטוסים טסים בגובה אלפי רגל ויש בום על קולי החלונות וכל הבית קופצים אז תחשבו מה יקרה אם מטוס שעובר את מהירות הקול יעבור 10 מטר מאנשים !!!! חלק מהעשן זה מערבולות וחלק זה עשן מהמנוע

ח ן1

New member
תראו הוא מהיר לאללה עם זה אין מה לה

תווכח והוא בטח די קרוב למהירות הקול אבל הוא לא עובר אותה

tumti69

New member
סוף סוף מישהו תומך בי../images/Emo4.gif

זה בדיוק מה שאני אמרתי!!!

למעלה