מה דעתכם על זה??????

tumti69

New member
מה דעתכם על זה??????

למישהו יש הסבר למה שקורה בסרט אני לא בטוח אבל לדעתי זה מערבולות מה שמוזר זה למה הם נוצרות דווקא בנקודה זו של הטיסה? וממה הכי חשוב כי אף פעם לא ראיתי כזה דבר קורה...

arthur69

New member
תתאר לעצמך לעמוד שם ולראות את זה

במו עיינך ..................... מפחידדדדדדדדדדדדדדדדדדד

maayan i

New member
מאוד פשוט

הרגע הזה הוא הרגע שהמטוב עובר את מהירות הקול. האוויר נדחס ונוצרת העננה הזו. אני לא יודע להסביר פיזיקלית את זה, אבל תעשה חיפוש בנידון ותמצא הסבר מפורט.

tumti69

New member
אני יכול להבטיח לך ב100% שהוא לא

עובר את מהירות הקול כי מהירות הקול היא מעל 1000 קמ"ש והוא טס בין300 ל400 קמ"ש לא יותר

maayan i

New member
ןעדיין

אני מבטיח לך שאתה טועה. הסרט מורץ בהילוך איטי, תעשה בירור בנושא ותראה שאני צודק. אני אמנם לא גדול המבינים בטיסנים- אבל אני מתעניין בתעופה- גם שם לא מבין גדול אבל מבין לא קצת בכלל. תבדוק ותיווכח.

tumti69

New member
כמה הסברים....

דבר ראשון אתה יכול לראות שיש זמן ולפי הזמן הוא טס לעט מדי דבר שני אם הוא היה עובר את מהירות הקול לכל האנשים היו מתפוצצים האוזניים והם נראים לי יחסית שקטים ולא מוטרדים כי סך הכול עבר לידם מטוס במהירות של 1024 קמ"ש!!!!!!!

maayan i

New member
שמע

אין לי כוח ולא כוונה להתווכח. נתתי לך תמונה והסבר למצב- אני לא יודע איך האנשים שם הסתדרו (אולי פקקי אוזניים......). בכל אופן- ג´מבו ממריא ב380 קמ"ש פחות או יותר- מטוס קרב ממריא במהירות דומה- אין סיכוי שזו המהירות של המטוס הזה. אגב- לפי הזמן של המצלמה- אכן יש הילוך איטי- תתאר לעצמך שהמטוס ממשיך בקצב זה במשך שעה- איפה הוא יהיה עוד שעה. אם תמצא הסבר הגיוני אחר (אין) אני בשמחה אקח את טעותי ואתנצל על ביזבוז זמנך. * כפי שאמרתי שים לב טוב טוב לתמונה- ואז תסתכל על הסרט בדיוק אותה התופעה- בדיוק אותה צורת קונוס. זהו. בידידות- מעין.

tumti69

New member
זה שזה דומה אני מסכים איתך אבל

אין כזה דבר שמטוס עובר את מהירות הקול ליד אנשים שום פקקים לא יעזרו להם! סתם לידע כללי- בגלל הגובה הנמוך הוא צריך לטוס יותר מהר כדי לעבור את מהירות הקול כי האויר יותר צפוף

maayan i

New member
מה?????

אתה אומר שמהירות הקול משתנה לפי צפיפות האוויר? מהירות היא דבר קבוע, המטוס צריך להשקיע יותר אנרגיה זה הכל. אני מחפש לך עוד הסבר- משהו שיוכיח את צדקתי אחת ולתמיד. זו באמת שאלה מעניינת רק חבל שאתה מטיל ספק. אני מקווה שעוד היום נמצא תשובה חד משמעית.

flugzeug

New member
../images/Emo93.gif

תיקון: בסעיף 3 צ"ל "תת קולית גבוהה" במקום "על קולית גבוהה"

flugzeug

New member
הבהרות

1. ההסבר בלינק שנתת די נכון, למעט כמה טעויות מינוריות . 2. התופעה האופטית נובעת מהתעבות אדי מים כתוצאה משינויי הלחץ לאורך המטוס, ודי נדיר למצוא תנאי מזג אוויר בהם זה מתרחש. 3. המטוס אכן נמצא במהירות על קולית , לפי צורת הקונוס והזווית הקטנה שלו, מדובר במהירות קטנה מעל מהירות הקול. הסתייגות אחת- יכול להיות שחלק מהזרימה על המטוס על קולית באופן מקומי, בעוד המטוס עצמו טס במהירות על קולית גבוהה. 4. מהירות הקול , אם כבר מזכירים, מתנהגת כמו שורש של הטמפרטורה. כלומר , בגובה רב- מהירות הקול קטנה יותר.

tumti69

New member
צדקתי שהיא קטנה והוא בילבל לי תמוח.

איך אתה מסביר את זה שהאנשים כל כך שקטים... כי הרי במהירות כזאת כל כך קרוב אפשר למות!!!! אני עמדתי במרחק של כ50 מטר מF16 שממריא ותאמין לי הוא עשה כל כך הרבה רעש שאתה לא יכול לשמוע את עצמך וזה היה איזה 300 קמ"ש וזה היה במהירות על קולית! ממש לא נראה לי

יש הבדל.

אתה מדבר על רעש מנוע של F16. נסה בהזדמנות לעמוד ליד הרקולס עם מנועים פועלים , פשוט חור באוזן. ואם תשים לב כשהמטוס עובר ליד האנשים ממש יש איזה שהיא תגובה.

אסף ו

New member
למה אתה סתם מתווכח??

זה מטוס שעובר את מהירות הקול נקודה. זאת תופעה ידועה (אם כי לא מוסברת במלואה). ומה בדיוק הקשר לרעש??? הרי מטוס סילון שטס ב 300 קמ"ש או אחד שעובר את מהירות הקול שניהם יפתחו רעש נוראי כמעט באותה מידה (שמעת פעם על אטמי אוזניים???), כמו שבטח ידוע לך מטוס משתמש בהמראה בהרבה מאוד כוח יחסית לכל שאר הטיסה, אז ההמראה זה אחד החלקים היותר רועשים. מנסיון (לא ממטוסים אלא מרקטות - שירתתי בתותחנים ב MLRS למי שמכיר זה רקטות דיי גדולות שאמנם עושות הרבה רעש, לפחות כמו מנוע סילון אבל זה לא בלתי נסבל) ובסופו של דבר הכל תלוי באיפה אתה עומד ביחס למטוס/רקטה לא יודע אם יצא לך לעמוד ליד דבר כזה אבל תאמין לי מהרבה פעמים שראיתי דבר כזה משוגר זה מאוד תלוי איפה אתה עומד.

tumti69

New member
תראה אני לא היתי ליד טילים אבל ליד

F16 ביליתי כשבוע והיתי במרחק של 50מטר אולי פחות מהמסלול בזמן נחיתה והמראה והראש קצת יותר חזק מבלתי נסבל זה מה שרציתי להגיד לך וגם עמדתי לידו כאשר הוא רק מניע וזה היה מרחק של 5 מטר

למעלה