מה דעתכם על זה?

שטריף

New member
מה דעתכם על זה?

האבטלה גדלה מיום ליום, יותר אנשים מפוטרים מעבודתם ויותר מפעלים נסגרים, אנשים מבוטלים יושבים בבית ללא מעש, לא מוצאים או לא מחפשים עבודה. אבל תראו איזה יופי: החקלאים מתלוננים על חוסר בידיים עוזרות בחקלאות ותראו במקרה ישנו מספר לא מוגבל של מובטלים חסרי עבודה ואיזה יופי ישנה עבודה, בחקלאות, נכון עבודת ידיים, דיי קשה ומלוכלכת אבל בכל מקרה עבודה, היא מכניסה כסף, מעבידה מובטלים, פשוט נפלא נפתרה בעיית המובטלים וגם בעיית החקלאים אבל...לא החקלאים דרשו עובדים, אריאל שרון מנהיגנו,האמיץ ללא חת (אין קשר, פשוט נשמע לי יפה),החליט להביא מספר רב של עובדים תיאלנדים כדי לעבוד בחקלאות ישראל,במקום מובטלי ישראל. בוא נראה במה דבר זה "עוזר": 1. נשאר מספר בלתי מוגבל של מובטלים ישראלים בארץ. 2. סביר להניח שזכויותם של התילאנדים, יהיה נמוך ושפל. 3. מביאים עוד מתיישבים-תילאנדים לישראל, "שידרשו" כסף, אוכל ושתיה דברים שאינם מרובים בישראל כיום, כלכלה נמוכה, אין כסף לקנות אוכל והכנרת מתייבשת. 4. "יבוא" התיאלנדים סביר שיעשה כסף, כסף שאין למדינה שלנו כיום. לפחות החקלאים מרוצים. אז למה לעשות את זה? מה חכם? שיר אזרחית מבולבלת של מדינת ישראל, פעילה בנוער העובד והלומד.
 

Vendetta

New member
אני דווקא שמעתי סיפורים אישיים

ומעודדים, אודות צימצום האבטלה בעקבות התוכנית הכלכלית החדשה.
 
שמעתי ראיון ברדיו של חקלאי

ובין הדברים שהוא אמר הוא גם נימק את היתרון העיקרי שיש לעובדים התאילנדים על הישראליים - הישראליים פשוט לא יכולים להחזיק מעמד בעבודה פיסית, מאומצת וארוכה כזו, בעוד שהתאילנדים רגילים לעבוד קשה כל היום. יש הבדל ענק במנטליות העבודה של הפועלים הזרים לזו של הישראליים - הם פשוט נשברים הרבה יותר בקלות. עוד יתרון של הפועלים הזרים הוא שהם הרבה יותר זולים, כך שאם תצרף את זה ליתרון הראשון תקבל כוח עבודה זר שהוא זול ויעיל מול כוח עבודה מקומי שהוא יקר ולא יעיל, לכן ממש לא משתלם. כמה שזה פוגע בכלכלה, שכירת ישראליים במקום הזרים תפגע בחקלאות, וכאן כבר מתחיל הוויכוח מה מקומה של החקלאות בכלכלה הישראלית והאם משתלם להשאיר את הפועלים הזרים בחקלאות מבחינת רווח כספי של המדינה ובזאת, לצערי, לא אוכל לומר הרבה.
 

שטריף

New member
פועלים זרים על מובטלים ישראלים?

נכון שהבאת עובדים זרים, מעצים את כוח החברה הישראלית בארץ, ונכון שהם יותר זולים ומודעים לעבודה, אבל מה עם המובטלים הישראלים, סוף סוף ישנה עבודה, לא חשוב מה, אז למה לא לקחת אותה לנסות לפחות לפתור שתי בעיות במכה?
 

EverMan

New member
כי ישראלים לא יהיו מוכנים לזה

ישראלי לא יהיה מוכן לעבוד בעבודה שהורגת בריאותית , מאוד קשה , ומקבלים עבורה שכר מינימום או יותר בסכום כלשהו. כל דימונאי מובטל בטוח שהוא צריך לקבל משכורות כמו ההיי-טק. הוא רואה שהם מקבלים 30 לחודש ובטוח שלו מגיע יותר. אבל בן אדם צריך להשיג הרבה בשביל זה , והם לא משקיעים. אנשים מחפשים עבודה כמה ושמרוויחים ממנה יותר. וזה חבל ... אני באופן אישי לא אתנגד לעבודה בקיבוץ בפרדסים. ועשיתי את זה כבר ומאוד נהנתי אפילו , ועשיתי את זה ללא תשלום.
 
שוב, אני לא יכול להיכנס לעומק הדיון

הזה כי אני לא מכיר מספיק את הנושא, אבל אני יכול לומר שאני חושב שאותו חקלאי אמר שכבר ניסו להעסיק ישראלים בעבודה חקלאית והם נשברו די מהר. מה לעשות, זה לא אותו דור של של "כיבוש העבודה", הישראלים כיום לא רגילים לעבודה חקלאית ולא רגילים לעבוד קשה וזמן רב ביום, מה שלא משאיר ברירה אלא לייבא פועלים זרים. זה אכן מצער ומתסכל שסוף סוף יש ענף בו ישנם מקומות עבודה פנויים אך מה לעשות שהישראלים לא עונים על הדרישות לעבודה מהסוג הזה?
 
אמ...

אתן דוגמא אישית מחווה שאני מכירה את בעליה: הוא עוסק בגידול צברים (סברסים), על שטח ענק, ליד דימונה ובעונה האחרונה, הוא חיפש עובדים שיקטפו את הסברסים עבור שכר מינימום. הוא פירסם את העבודה בכל הישובים הסמוכים ואף אחד לא בא, חודשים אחרי, עוד קצת וכבר לא יהיה מה לקטוף, הוא הציע 6,000 ש"ח (+כל המסביבים +לינה +אוכל) פרסם כמו קודם ואף אחד לא בא. 6,000 ש"ח + לינה + אוכל + הכל ואף אחד לא בא. ככה זה ישראלים, כשזה עבודה קשה בדר"כ לא באים. אי אפשר להאשים את החקלאים בזה. מצד שני, אני לא יודעת כבר מי האשם
 
למעלה