מה דעתכם על זה

מיטללל

New member
מה דעתכם על זה ../images/Emo35.gif

" מה לעשות שבנות בארץ כל כך מטומטמות ומקובעות, שגם בגיל 26 הן יראו סרטים מחורבנים, יקשיבו לרוני דואני, יקראו רם אורן ויגידו שזה מצויין. הן לא מפותחות וגם לא יודעות לקרוא. הפואנטה היא שבגרות היא לא פונקציה של גיל. ההתבגרות של הבנות בארץ ארוכה ומאוחרת. שנמשכת עד גיל 30 בערך. רוב הבנים לא מתבגרים לעולם. אבל הם דומים לבנים בשאר העולם. מהבחינה הזו. רמת הבגרות של הבנים בארץ, דומה לזו של בנים בחו"ל. בעוד שזו של הבנות, נמוכה בהרבה. זה מתבטא בעובדה שבחורה בת 20 בישראל, לא יודעת דבר וחצי דבר על מה שהיא רוצה מעצמה או מהחיים שלה או מבן הזוג שלה. על פי רוב.למשל, בחורה צרפתיה, שניגשת אל בחור מסויים, ומתחילה איתו שיחה באופן יזום. על נושאים שאינם סתמיים. לבנות בארץ בקושי יש תחומי עניין.. הייתי בבצפר כמו כל ילד אחר. יכול להגיד מה ההבדל בין הבנים.. זה מוצלח יותר בתחום כזה.. ההוא מוצלח יותר בתחום ההוא. בנות? חארטה. חוזרות הביתה, מדברות בטלפון. "

Wild elf

New member
בלי להעליב

אבל ברוב המיקרים הבחור צודק. אכן, הבנים נוטים להיות פיטר פנים, ובבנות ברביות.

sun232

New member
אני לא מסכימה.

לפי האנשים שאני מכירה- ברוב המקרים הבנים הם שלא מתבגרים, ונשארים ילדותיים, מריצים בדיחות מפגרות והולכים מכות. הבנות הן החכמות,שקולות, רציניות ואחראיות יותר. שוב זה לפי דעתי והסביבה שאני מכירה!

מיטללל

New member
הנקודה של כותב הדברים היא

לא ההבדלים בין בנים ובנות. אלא ההבדלים בהתבגרות בין הבנות בארץ לבנות בחו"ל. ומגוון הנושאים והתחביבים (המצומצם?) שיש לבנות.

pain is MY love

New member
אז ככה

בואו נגיד שזה לא מעליב אותי באופן אישי אבל יש משהו בדברי הכותב בתור תלמידת סוציולוגיה מושפעת אני אפילו יכולה להגיד שזה די הוכח מדעית (פחות או יותר) משום שתקופת המוריטוריום בארץ היא יותר ארוכה מאשר בחו"ל ולכן בחורה בגיל 20 שעוד נמצאת בצבא ועדיין חיה בבית של אמאבא והדאגות העיקריות שלה הן לרוב כל מני טפסים שהיא צריכה להדפיס במשרד בצבא לא תנהל אותן שיחות מעמיקות כמו בחורה בחו"ל שבגיל הזה כבר לומדת לתואר ראשון באיזה קולג' נחשב... מבינים את ההבדל?.. בכל מקרה אי אפשר להגיד שהבנים לא מתבגרים או הבנות כן מתבגרות או להפך כי בין כל שני אנשים יש כימיה שונה ונושאים שונים לשיחה ואני יכולה להודות שיש אנשים איתם אני מדברת על נושאים שברומו של עולם ויש אנשים שאיתם אני מדברת על אוסף המסתיקים שאין לי... אז סך הכל תלוי על איזה אהבל אתה נופל....

זה נכון אבל מובן-

בעולם אין להן את הבעיות שיש אצלינו, בארץ אנשים פיתחו לעצמם דרך חיים של "חייה את הרגע", גם ככה קשה פה... בואו נשווה:
ישראל- פיגועים, כלכלה בשפל, פער מעמדות עצום וגיוס חובה לצה"ל.
כל שאר העולם- כמעט ואין פיגועים, הכלכלה במצב סביר, פער המעמדות הוא קטן ואין גיוס חובה לצבא. יש להם כל כך מעט דברים לדאוג להם- כך שהם לא צריכים לחיות את הרגע, הם יודעים שיש להם זמן להגשים את חלומותייהם. אפילו בכבישים- לפני כשבוע "הוכתרנו" למדינה עם הכי הרבה תאונות דרכים (באחוזים)
לסיכום- אולי זה נכון, אבל יש לנו את כל הנתונים שזה יהיה ככה.

flowers girl

New member
ידעתי את זה../images/Emo3.gif

ת'אמת... באמת ידעתי, אבל לא הסתכלתי על מי כתב את זה וראיתי שזה כחול והייתי רגילה למיטל, אז משום מה הגבתי לבת
חאאאאפיף, נכון שאתה סולח
נכון
נכוןןןן
*Puppy Eyes*

s h i r k u s h

New member
../images/Emo31.gif

לא מסכימה עם זה כי כל אדם שונה בארץ מבחינת מין, אינטליגנציה, אופי וכדומה. לדעתי בנות מתבגרות יותר מהר ואם אני לא טועה, זה הוכח במחקרים שהתקיימו בעבר. אני בת 20 וממש לא מתעניינת ברוני דואני ובטלנובלות האלה אבל כל אחד והטעם שלו ועל טעם ועל ריח אין מה להתווכח. כשאני חוזרת מהצבא, הדבר האחרון שאני עושה זה לדבר בטלפון כי ממש אין לי כוח ולא טיפוס של טלפון: מעדיפה לראות אנשים וככה לדבר איתם. בקיצור מה שאני מנסה לומר בתגובה שלי זה שכל אדם הוא בעל מאפיינים שונים וההעדפות שונות ואי אפשר להכליל ולומר שכל הבנות אוהבות רק ברביות ואת רוני דואני וכדומה.

וואי פעם ראשונה שאני רואה..

דבר שכזה, או דעה כל כך מוקצנת.. קודם כל, מי שכתב את הדבר, יצר הכללה ולא בנורמה המקובלת.. אכן לא ניתן לדבר בדיוק, אבל גם הכללה זה לא לעניין. יש משהו בדבריו ואין משהו בדבריו...הוא צודק בהחלט שבנות {וגם בנים} בגילאי ה-20 לא יודעות מה הן רוצות לעשות מעצמן בחיים, אבל זה לא קשור לבגרות..בחירת מקצוע/קריירה זה לא עניין של מה בכך..זה משהו שיוביל אותה לאורח כל החיים וישפיע על משפחתה. לא כל בחורה שמתחילה עם בחור שואלת אותו "סליחה, מה השעה?" או "תגיד, ניפגשנו פעם?", או "וואי העיניים שלך, כל כך יפות, אני אשמח לשקוע בהן שוב!!"...תאמת אשמעתי בחורה שפותחת במשפטי פתיחה אינפאנטיליים, מה שבנים כן עושים. לרוב אם הבת מתחילה עם בחור {במסגרת מקום תרבותי יותר ממועדון לילה}, זה או מהיכרות קודמת או משיחה על משהו שהוא מעבר לפס המחשבה השיטחי.. בגרות הנפש לא קשורה ולו בשום קשר לגיל.. אני, עצמי בת 18..אבל מתגובות של אחרים ומהתהגותי, לא פעם שמעתי שיש לי בגרות של מישהי שהיא מעל ומעבר לגיל 18...אבל לי זה קורה ואני כזאת כתוצאה מדברים שקרו לי בחיים, ולצערי מגיל 5 אני מתמודדת עם החיים שלי, ולא תמיד הולכת עם הזרם אלא נגדו. מסלול החיים אותו עובר האדם, הם אלה העצבים את כשירותו והבגרות הנפשית שלו..אחד שפוק ע"י ההורים כל החיים, מן הסתם הבגרות תבוא לו באיחור, כי ככה זה!! אחד שהתמודד עם דברים לא קלים בחיים, יתבגר מהר יותר. מכל מקום..בנים ובנות כאחד, שניהם קשיי החלטה..ואפשר למצוא בן יותר בוגר מבת, וההפך..מה גם שלפי מחקרים רפואיים בנות מתפתחות מבחינה שכלית ומתבגרות מהר יותר מבנים, ואף כמה מחקרים הראו שהבנות מתפתחות שנתיים לפני הבנים {מבחינה שכלית}..

למעלה