מה דעתכם על ה FIREWALL של XP ?

eligrt

New member
מה דעתכם על ה FIREWALL של XP ? ../images/Emo22.gif

אפשר לסמוך על ה FIREWALL של WIN XP או שכדאי ללכת לפתרונות המקובלים האחרים (NORTON, ZONE ALARM ...)

uzi2

Active member
תלוי למה אתה צריך אותו

הפיירוול של XP בודק רק תקשורות שיזומות מבחוץ. בניגוד לפיירוולים האישיים הנפוצים, שבודקים גם יוזמות מבפנים. הוא לא רע במה שהוא מתיימר לעשות, אבל הוא מתיימר לעשות פחות ממה שפיירוולים אישיים אחרים מתיימרים. האם לסמוך עליו או לא? אם יש לך מחשב אישי יחיד שלא מחובר ברשת פנימית, אני לא אגיד לך לא להשתמש בפיירוול אישי, אבל אני כן אמליץ לך להשתדל להמנע מלהסתמך עליו כעל אמצעי הגנה עיקרי. וזה נכון לכל פיירוול אישי. לגבי שני הפיירוולים האישיים שהזכרת. אם אתה יכול להתמודד עם טקסט באנגלית (וזה שווה את המאמץ) הייתי ממליץ לך על פיירוולים אחרים, כגון Kerio (שהוא החביב עלי) או Sygate, שניהם חינמיים, ושניהם הרבה יותר מומלצים בעיני מאשר נורטון או ZoneAlarm החינמי. נורטון ו- ZA (וגם ZA Pro) נחשבים לפיירוולים קצת כבדים. ושניהם בהגדרת ברירת המחדל, מודיעים הודעות די מטעות ומבלבלות. אני קורה לזה "הגדרות שיווקיות" כי זה נותן לך הרגשה מוטעיית שהם מצילים את המחשב שלך שוב ושוב. התופעה של משתמשי Norton Firewall או ZoneAlarm (הרגיל או הפרו) שמבזבזים את זמנם בלרדוף אחרי רוחות, כל כך מוכרת לי. יש גם את פיירוול Outpost שנחשב למאוד מומלץ וגם הוא חינמי אבל דורש עוד יותר נסיון בקינפוג. הערה: ב- "חינמי" הכוונה לחינמי לשימוש אישי וביתי.

dts

New member
עוזי ל KERIO שהוא

בעצם TINY ז"ל יש יתרון כל שהוא על המהדורה האחרונה של TINY יש טעם לעבור ??

uzi2

Active member
ההבדלים

בעצם Tiny הוא עדיין לא ז"ל כי הוא עדיין הפיירוול שמפיצים ב- Tiny Software (שהפכה להיות מתחרה של Kerio). ההבדלים שאני מצאתי הם כדלקמן: א) הגנה כנגד הטריק של Outbound. לפני זמן לא רב גילה מישהו שאם תוכנה משתמשת בפרוטוקול תעבורה לא מוכר כדי להעביר תקשורת החוצה, הפיירוול מתעלם מהתקשורת, וכלל לא מודע אליה (כי היא עוקפת את המערכות הסטנדרטיות של Winsock ומגיעה ישר ל- NDIS). הוא בדק מספר פיירוולים אישיים וגילה שאת כולם ניתן לעקוף בדרך הזאת. תוך חודש-חודשיים יצרניות הפיירוולים האישיים (רובן ככולן) הוציאו שדרוג שחסם תקשורת בפרוטוקולי תעבורה לא מוכרים. ה- Kerio כבר עודכן וחוסם תקשורת מהסוג הזה. ה- Tiny, מכיוון שיצא לפני שהטריק התגלה, עדיין לא חוסם תקשורת כזאת. ב) Kerio מכיל קובץ Help פנימי, או ליתר דיוק, כפתור Help שמאפשר פתיחת ה- Help שמותקן עם התוכנה. ב- Tiny, קובץ ה-Help היה נפרד. ג) יש אופציה ב- Kerio שהיא תודיע לך כשיוצא עדכון לפיירוול, ותאפשר לך לעדכן. אין את זה ב- Tiny. זו דרך מהירה להבטיח שהפיירוול שלך תמיד מעודכן. ד) יש ב- Kerio אפשרות לעשות export ו- import ל- Rules, לקבצי טקסט. זה נוח כאשר רוצים להעביר Rules ממחשב למחשב. ב- Tiny זה לא היה. ה) ב- Tiny היתה גם אפשרות להגדיר מהו IP מקומי שלגביו קיים חוק מסויים. אין לזה משמעות כאשר המחשב אינו מחובר ברשת פנימית, אבל זו אופציה חשובה כאשר המערכת מחוברת דרך NAT ברשת פנימית. משום מה הורידו את זה ב- Kerio. ו) יש ב- Kerio אופציה שכאשר יש תקשורת מסוג בעייתי, האייקון ישתנה כדי לאותת על זה. אני הגדרתי שהאופציה הזאת מבוטלת, כי אני מעדיף שהפיירוול כמה שפחות יטריד אותי, אבל היא קיימת למי שאוהב את הדברים האלו. ז) כאשר הפיירוול שואל אותך לגבי נסיון תקשורת שלגביו אין חוק, ואת/ה רוצה להגדיר סביב זה חוק. אז ב- Tiny ניתן תפריט קצת יותר דל מאשר כאשר ניגשים להגדיר חוק דרך רשימת החוקים. ב- Kerio התפריט זהה לתפריט שיש בתפריט הגדרת חוקים חדשים. ח) אם אני זוכר נכון, היתה אפשרות ב- Tiny להגדיר שכאשר אני עושה Doubleclick על האייקון של הפיירוול ב- system tray, יפתח חלון ה- administration. אולי אני לא זוכר נכון. בכל מקרה ב- Kerio לחיצה כפולה פותחת את חלון התקשורות הפתוחות, ואם רוצים לפתוח את חלון האדמיניסטרציה (שהוא היותר שימושי לדעתי) צריך במקום doubleclick, לפתוח תפריט דרך מקש ימני של העכבר על האייקון של הפיירוול, ולבחור ב- administration. ט) האייקון נראה שונה. כמה ניסוחים של אופציות, שופרו, ועוד הבדלים לא משמעותיים כגון אלו. י) יש עוד טריק שנקרא Tooleaky שמאפשר עקיפה של פיירוול ע"י שימוש שקוף באינטרנט אקספלורר לצורך התקשורת. מכיוון שאצל רובנו המחשב מקונפג כך שאנו מאפשרים לאינטרנט אקספלורר ליזום תקשורות, תוכנה טרויאנית יכולה להעביר אינפורמציה דרך אינטרנט אקספלורר והפיירוולים שלנו יראו את זה כתקשורת לגיטימית של האינטרנט אקספלורר. אני לא משוכנע שהעניין הזה תוקן ב- Kerio, אבל ב- Tiny עדיין לא, ויש סיכוי שב- Kerio הוא עודכן, כי Kerio שולחים את הקוראים בעמוד השאלות הנפוצות שלהם, לאתר של TooLeaky. בסה"כ, כפי שאפשר לראות, אני ככלל ממליץ על המעבר ל- Kerio, למרות שיש גם כמה יתרונות ל- Tiny. בסה"כ התוכנות ממש דומות, ורואים ש- Kerio נבנתה על בסיס Tiny.

למעלה