מה דעתכם על השיטה שלי ...

yuvalgolanorgil

New member
מה דעתכם על השיטה שלי ...

היום העתקתי איזה עץ ... ושמתי לב ששכחתי לפזר אבקת השרשה (כמו שראיתי שאיתן עושה )... לא ידעתי מה לעשות ... פחדתי להוציא ולהחזיר עוד הפעם ... אז החלטתי להשים את האבקה בקבוק עם מים ... ניערתי ניערתי וניערתי עד שיצא מים לבנים כאלה ... עם זה השקתי את העץ ... מה דעתכם ?? ואולי טוב לעשות את זה כול כמה חודשים ... ???

Ranxxx

New member
מה צריך לשים אבקת השרשה כשמעתיקים!?

למה אף אחד לא אמר אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל להרחיב קצת על התהליך במיוחד אחרי שנסיון העתקה של רוצמרין שהעתקתי לפני יומים מסתמן ככישלון

elonliberman

New member
לא חובה לשים...

עם יומיים לאחר ההעתקה אתה יכול לומר שההעתקה היתה כישלון ככל הנראה אינך עושה זאת נכונה. מומלץ בעיקרון לשים אבקת השרשה על חתכים שעשינו בשורשים עבים בזמן גיזום שורשים, פעולה זו מועילה בהשרשה מהירה של אותם שורשים עבים אך פעולה זו אינה בגדר חובה. מספר כללים מנחים להעתקה מוצלחת: -מומלץ לגזום את נוף העץ ליפני ההעתקה בהתאם לכמות השורשים אשר אנו מעונייינים להוריד. -מומלץ לעבוד בצל. -יש לפרק את גוש השורשים בעדינות ובזריזות בעזרת וו להפרדת שורשים או מקל דק. -מומלץ לדאוג שהשורשים אשר הפרדנו מן הגוש ישארו לחים. -מומלץ לגזום שורשים ארוכים מידי ושורשים עבים מידי. -אין להפריז בגיזום (המינימום ההכרחי) -מומלץ למרוח אבקת השרשה על חתכי השורשים העבים. -יש לשתול את העץ בעציץ שהכנו מראש עם אדמה אורירית ומנוקזת. -אין לדשן מייד לאחר ההעתקה, מומלץ רק לאחר מינימום שבועיים (תלוי במצב העץ - מדשנים רק עץ בריא) -יש להשקות בהקדם האפשרי ומומלץ יותר לטבול את העץ בגיגית מים עמוקה עד אשר כל האוויר יוצא מן האדמה. -יש למקם את העץ בצל עד אשר יתחזק. -יש לראות בדברים אלו כהמלצה בלבד - אין אמת מוחלטת וכל אחד מעתיק בתכניקה מעת שונה. מקווה שעזרתי. אלון

Ranxxx

New member
../images/Emo45.gif עזרת מאוד עשיתי הכול לא נכון

כול יום לומדים משהו חדש

למעלה