מה דעתכם על השביתה?

hushhash

New member
מה דעתכם על השביתה?

יו"ר ארגון המורים אמר שהם מתכוונים לפגוע בבגרויות. לגיטימי? ומה עם הפגיעה בכיתות של החינוך המיוחד?

TheDudeall

New member
לגמרי לא לגיטימי

כמו אחת הססמאות של הסטודנטים- "אין השכלה, אין מדינה", בלי ההשכלה לא יהיה מה שיחזיק את המדינה הזאת, הכוח המשכיל הוא הכוח שמבסס כל מדינה מתוקנת. זאת הייתה דעתי בשתי שניות, אולי בהמשך אוסיף חפירה.

revengen

New member
אז למה לא לגיטימי?

האם ארגון המורים והסטודנטים כל פעם מחדש צריכים להתקפל למשטר הקפיטליסטי הזה שנותן שכר משפיל למורה ומעלה את שכר הלימוד לסטודנטים? לא ולא. כן , זה יפגע בהשכלה אין שום ספק (לא הרבה כרגע , נראה בהמשך) ... אך חייבים להילחם במה שהממשלה הזאת עושה בכל דרך! בשביל זה קיימות השביתות, לא הגיוני שממשלה תעשה ככל העולה על רוחה וכולם יצטרכו להתקפל ולקבל זאת- אמרת בעצמך שהחינוך הוא החשוב ביותר, אז איך חינוך יכול להמשיך להתקיים כאשר השכר של המורה הוא שכר משפיל שלא נותן לו שום עידוד ללמד?

TheDudeall

New member
זה נכון אבל(וזה אבל די גדול)

למה לפגוע בתלמידים שעושים את הבגרויות בקרוב אם המורים יכולים לדחות את השביתות? אני בטוח שהמורים, כאנשים שמייצגים את החוכמה והתבונה במדינה שלנו היו יכולים לבחור צורת התארגנות נוחה יותר שלא תפגע באף אחד מלבד בממשלה.

revengen

New member
אם הייתה אחת, אני בטוח שהיו מבצעים

אחת. חשוב להבין ואני מדבר בתור תלמיד שעוד מעט צריך לגשת לבגרויות שלו , שאין דרך אחרת מלבד השביתה, מכיוון שמדינת ישראל אינה מבינה שום דרך אחרת - לא עצומות ולא הפגנות, היא מבינה לצערי הרב ולצער כולנו רק "כוח" ... עכשיו המורים יכולים להתקפל חזרה אבל אז הם יפסידו את המאבק ומעכשיו ועד עולם הממשלות לא יתייחסו למורים ולאיומיהם- המורים והסטודנטים ביחד חייבים להיאבק בממשלה עד כמה שניתן, אחרת אולי אנחנו נעשה את הבגרויות שלנו אבל בעצם אפשר כבר להתקפל ולעזוב..

TheDudeall

New member
אתה צודק אבל שוב אבל

יש גם דרך לשבות בצורה תרבותית בלי לפגוע בתלמידים שהולכים לבגרויות, למשל, אם המורים שובתים ובאותו יום יש הכנה לבגרות לדעתי כדי לפחות לתת לתלמידים עבודות הכנה ואת זה, כאחד שהחברים הכי טובים שלו בתיכון ולכן אני יודע, הם לא עושים.

revengen

New member
אני מסכים , יש לדוגמא עוד דרך

שמשרד הביטחון ידחה את גיוס התלמידים והבגרויות ידחו... יש המון דרכים ובאמת צריכים להגיע לאיזה שהיא פשרה. אני מסכים עם דברייך , אך חשוב להזכיר שוב שיש לעשות הכל אבל הכל כדי שהשביתה תימשך והמצב ישתנה .

ל שכזו

New member
ומה עם החיילים שאמורים להשתחרר?

כל הדיון פה בכלליות מזכיר לי שיחה שהייתה לי עם אבא הבוקר, אני דווקא הייתי הצד שלך

TheDudeall

New member
צדדים? אין פה צדדים, אנחנו כולנו אותו צד

זה רק דיון ידידותי. [=

revengen

New member
../images/Emo13.gif שיציעו להם בתמורה להישארותם

העלה בשכר , מי שירצה (וירצו) ישאר ומי שלא לא , אני בטוח שצבא הגנה לישראל יחזיק מעמד ... זה כבר מובן מאליו שאין פתרון פשוט וקל , ה"זבל" צריך ליפול על משהו או על התלמידים או על צה"ל או על האוצר או לחילופין על המורים (להלן ביטול השביתה) על איזה שהוא גורם זה יפול והשאלה היא על מי..

אני אישית מוכן לוותר

על מערכת החינוך הישראלית אם זה אומר שהמדינה תתפרק
אבל אני לא מבין אותך... א. נכון, ההשכלה "מחזיקה" כל מדינה מתוקנת, או ליתר דיוק מתקנת כל מדינה מתוקנת. אבל מי אמר שישראל היא מדינה מתוקנת? סלח לי, אבל מי שמחזיק את ישראל הוא הצבא הישראלי. ואם אתה צריך הוכחה לעניין, בדוק את קשרי מערכת החינוך הישראלית והצבא (ובעניין יותר פרטני, בדוק מדוע מלמדים בתיכונים ערבית ספרותית ולא מדוברת, והשווה את הדרישות לציון 100 בספורט לנתוני הקושר הקרבי שדורשת טירונות בצבאנו הרם). ב. אם אכן אנחנו מעוניינים בחיזוק ההשכלה, אזי השביתה מבורכת. תאריכי בחינות בגרות משתנות אינן (כמו שמשרדי החינוך והאוצר רוצים שתחשוב) הפגיעה האמיתית במערכת החינוך. הפגיעה האמיתית היא קיצוץ השעות המאסיבי, ההעברה של תקציבים לצבא וכו'. השביתה היא הפתרון (הלואי) ולא הבעיה.

למעלה