מה דעתכם על הרעיון?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
יוזמה של השר בן גביר בהשראת מודל כלא בפלורידה:
בשירות בתי הסוהר בוחנים יוזמה חריגה להקמת כלא ביטחוני שמוקף - תנינים.
לפי הפרסום של יוסי אלי, מדובר ברעיון שהעלה השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בדיון הערכת מצב עם נציב שב״ס, בטענה שמדובר בפתרון זול ויעיל, בדומה למודל כלא שפעל בפלורידה.
למרות שההצעה עוררה גיחוך בקרב חלק מבכירי שב״ס, נמסר כי החלו בדיקות ראשוניות, ואחד האתרים שנבחנים הוא אזור חמת גדר.

📷 שריה דיאמנט FB_IMG_1766299069649.jpg

GoldenEyes

Well-known member
יוזמה של השר בן גביר בהשראת מודל כלא בפלורידה:
בשירות בתי הסוהר בוחנים יוזמה חריגה להקמת כלא ביטחוני שמוקף - תנינים.
לפי הפרסום של יוסי אלי, מדובר ברעיון שהעלה השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בדיון הערכת מצב עם נציב שב״ס, בטענה שמדובר בפתרון זול ויעיל, בדומה למודל כלא שפעל בפלורידה.
למרות שההצעה עוררה גיחוך בקרב חלק מבכירי שב״ס, נמסר כי החלו בדיקות ראשוניות, ואחד האתרים שנבחנים הוא אזור חמת גדר.

📷 שריה דיאמנט צפה בקובץ המצורף 140204
עוד המצאה של המטומטם
מי בדיוק יטפל בתנינים האלה ? וצריך גם להאכיל אותם
למה המטומטם הזה לא חשב לעשות את זה בפצאל לפני שהרגו את כל התנינים שם ?

Harrington

Well-known member
מנהל
עוד המצאה של המטומטם
מי בדיוק יטפל בתנינים האלה ? וצריך גם להאכיל אותם
למה המטומטם הזה לא חשב לעשות את זה בפצאל לפני שהרגו את כל התנינים שם ?
למה צריך לטפל בתנינים? בס"ה אפשר לאפשר לאיזה מחבל או שניים ביום לברוח וכל טיפול נוסף מתייתר מאליו :cool:.

ובנימה יותר רצינית, לא הבנתי היכן הבעיה [אוקיי, "מטומטם", חשוב מאוד, אבל במישור הענייני היכן הבעיה עם הצעתו (ככל שהדיווח אכן נכון ועם הכתב הזה אין לדעת)?].

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
למה צריך לטפל בתנינים? בס"ה אפשר לאפשר לאיזה מחבל או שניים ביום לברוח וכל טיפול נוסף מתייתר מאליו :cool:.

ובנימה יותר רצינית, לא הבנתי היכן הבעיה [אוקיי, "מטומטם", חשוב מאוד, אבל במישור הענייני היכן הבעיה עם הצעתו (ככל שהדיווח אכן נכון ועם הכתב הזה אין לדעת)?].
בשב"ס שוקלים בחיוב את ההצעה.

GoldenEyes

Well-known member
למה צריך לטפל בתנינים? בס"ה אפשר לאפשר לאיזה מחבל או שניים ביום לברוח וכל טיפול נוסף מתייתר מאליו
זה תלוי בגודל התנין ובגודל הנטרף :)
ואז יהיו כאן תביעות במליארדים למה אפשרו לברוח, למה היתה פרצה ובלה בלה
ואם לא יברחו, מה יאכלו התנינים ? מי ימן את זה ? ואם לא יאכלו צער בע"ח
בן גביר אלוף בלגרור את המדינה לתביעות לכאן ולכאן
שיתכבד הוא ושאר חבריו לחיות בכלא כזה

ריקי זו אני

Well-known member
אני חושבת שכל המערכות השילטוניות בישראל הפסיקו להפעיל את היתרון היהודי הבסיסי... - חשיבה מחוץ לקופסא...
אבל אם הייתי למשל יועצת ראש הממשלה ו/או שר לבטחון לאומי, הייתי ממליצה להם לחשוב אחרת. הרעיונות רבים אבל טובים.
1. להוציא את הגופים הישראלים מטיפול בנושאי האסירים הבטחוניים...
2. להעביר את הטיפול באלה למדינת אויב
3. הטיפול ברווחת האסירים תינתן לידי הרש"פ.
4. מדינת ישראל תהיה כקבלן שישלם למדינת האויב במכרזים סוהרות, מים, חשמל ציוד הכרחי ועוד

וכך כל מחבל שכזה יועבר לסוריה, יתקבל ע"י סוהרים סורים שהחוק הישראלי לא חל עליהם ישוכן בכלא שנבנה במימון ישראלי לפי פרוגרמות סוריות וע"י בנאים סורים ממוצא דרוזי.
לאחר שהאסירים ימוקמו בבתי הסוהר ברחבי דרום סוריה, הרש"פ יעמוד מול הדרוזים ויממנו לאסירהם בשר כבש... פיתות חמות... מגוון פירות וירקות. וכו

למעלה