מה דעתכם על הקמיעות

מה דעתכם על הקמיעות

אני מתכוון לכל הקמיעות, מזוזה, תפילין, חוט אדום, קריסטלים, תהילים קטן, ספר המלאך רזיאל. קמיעות הכתובים על קלף, נייר, חרס, ביצה. ועוד שאתם תספרו לנו.
מיקי

חכמי ישראל חושבים אחרת.

המילה שד"י הכתובה על המזוזה היא ר"ת של "שומר דלתות ישראל". יש מדרשים רבים של חכמים שחושבים אחרת ממך. שמחתי לשמוע את דעתך. חבל שאינך מסביר אותה.
מיקי

לכולם יש איזה קמיע כלשהו או למזל.

מה הקמיע שלכם? או מה אתם מחזיקים למזל? בלי אמונות טפלות, טפו, טפו, טפו.

IBP1

New member
הקמיע שלי הוא הכי טוב .....

גדול ,חזק ,ונמצא במרומים .לאחרונה לא כל כך משתף פעולה ,אבל גם זה לטובה.אני בוטח שהוא נמצא בסביבה דואג מאחורי הקלעים.

הקמיע שלך הוא הכי טוב ...

שלום לך IBP , טוב לשמוע את דעתך. אגב, מה דעתך לשים שם בתחילה או בסוף דבריך, על מנת שנזהה אותך בשם. והרי לך אין צורך להסביר כמה אנרגיה אפשר להעביר באמצעות שם... נחזור לעינייננו, היה טוב לשמוע אודות "הקמע" שלך, ובאשר לשיתוף הפעולה שלו, צריך הרבה אמונה. הרבה אמונה זה לא פשוט. אני יודע על עצמי, שככל שעוברות השנים קשה לי יותר עם אמונה, מה שאני מרגיש הוא שאין כמו אמונה, אך אי אפשר לזייף אותה... שלך, פרי מגדים

בהמשך לשאלה שלך,

האם קמע אינו יחס לרמה מסויימת בו מצוי האדם? בשורה תחתונה, לדעתי, זה תלוי באיזה מצב של חשיבה נמצא הבנאדם.. משאבי האנרגיה שלנו הם אינסופיים והיחיד ששולט (לטעמי וסליחה אם זה פרובוקטיבי לדעת אחרים) ביכולת לנצל את המשאבים הם אנחנו באמצעות המוח שלנו..
המוח האנושי מטבעו זקוק לטקסים כדי לדעת שהוא מתחיל, מסיים או עושה משהו.. כמו הרמת כוסית ל'חיים', הפסקת עישון,קבלת תעודות - גביעים - סיכות וכ'ו כי זוהי החשיבה הגורפת בימים אלו בקרב בני האדם.. (ברמה הגדולה, טיול לפני ואחרי צבא, חנוכת בית ועוד..) בהמשך למנטליות התפיסה של טקסים - באים גם קמיעות, אבני מזל, הכוונה באמצעות בנומרולוגיה, קלפים, אסטרולוגיה וכ'ו... כי מגיע שלב בחייו של אדם בו הקלפים מספרים לו את מה שהוא כבר יודע ומודע אליו, האסטרולוגיה אומרת שיהיו קשיים בתחום הזה והקלות בתחום ההוא אבל האדם כבר מספיק מודע כדי להתעלות מעליהם ולהצליח במעשיו למרות המפה האסטרולוגית.. וכן גם לגבי קבלת סיוע מקמיע זה או אחר או אנרגיה מאבן זו או אחרת.. * אני לא מדבר על קריאה בקלפים וקריאה בקפה ככלי להתחבר לפנימיות שלנו, אלא ברמת הטקס, כלומר לאנשים שהולכים ליועצים בשביל הטקסיות שבזה.
על פי הראיה שלי, הקמיעות והאבנים, הפתיחות בקלפים והטקסים הם סיוע מנטלי למוחו של האדם לעבור את היום\להצליח במשהו\להישמר וכ'ו.. נניח ויש לאדם פלוני קמיע מצדיקים, הרי שהצדיקים נמצאים במימדים רמים מהמימד הזה.. ומידת החמלה שלהם יכולה להצית אור בכל היקום הזה.. והם לא בוחרים באופן סובייקטיבי את בר הקמיע.. "הו! לזה יש קמיע זהב אני הכי אוהב את קמיעות הזהב הללו.. אני חושב שאעזור לבחור הזה יותר.." אני אפילו בספק אם במימדים אחרים מהמימד הזה החומר נראה כמו שאנחנו רואים אותו בעיניים האנושיות שלנו.. אני כן מאמין, שבמידה והקמיע נמצא על הצוואר הוא מהווה איזשהי תזכורת לאדם לבקש את עזרת הצדיק.. ואז זה לא משנה אם בכלל הקמיע הוא מכסף, זהב, נשל נחש, סרט אדום שבא ממסורת האמורים או גללים של גמל העיקר הכוונה שבקמיע. כמובן שככל שהקמיע יקר ערך יותר ובא מרב מקובל יותר, הרי שהמוח משקף את התמורה מהקמיע לגבוהה יותר. (או הפוך על הפוך, ככל שאדם קנה קמיע רב ערך יותר ועלה למעמד גבוהה יותר [אצל הרב הכי מקובל בירושליים שהביא את הקמיע במיוחד מאדמת ברסלב] הוא חש מידת יראה גבוהה יותר והמוח משחזר בזיכרון את תחושת היראה שבמעמד ומשקף את התמורה מהקמיע לגבוהה יותר) וכן, יש את אלו שיגידו שהקמיע רוטט באנרגיה מסויימת כדי למשוך עוד מהרטט שלו.. אז מה הבעיה להתכוונן בעצמך לאנרגיה הזו? אנרגיה של סמל או צורה היא מאוד מזערית ביחס לכמות האנרגיה והרטט שאדם יכול ליצור רק מחשיבה על הצורה הזו...
ואחרי כל זה הנה בא הפרדוקס: המשפט הגורף בכל הדתות האמונות וההבנות זה ש - "הכל לטובה". * מה שרע - בא ללמד אותי משהו, לתת לי משהו, למנוע ממשהו אחר לקרות לי.. * מה שטוב, שיבורך - תודה.. יכול להיות שגם הוא בא ללמד לתת למנוע וכו'.. ואז בא אדם וקונה משהו שיתן לו שפע, עושר, בריאות וכ'ו.. אז איפה הקבלה של החיים ב'הכל לטובה'?
אני מתנצל אם נתפסתי על דוגמאת ה"צדיקים" פשוט זה מה שעלה לי לראש.. אין פה איזשהי כוונה לזלזל או משהו. אני גם מתנצל אם הטקסט יצא קצת לא אסטטי פשוט השעה עושה את שלה.. באהבה..

כל הכבוד רום על ההשקעה.../images/Emo140.gif

אני מסכים עם חלק מהדברים שכתבת, בעיקר בנושא חחחחחחחחח קמיע מזהב או נחושת. אם אני לא טועה, IBP יכול להסביר לנו יותר על הקמיעות.

בהמשך לשאלה

שלום רום, נהניתי לקרוא את דבריך. נראה לי שהסיווג של הקמיעות כסוג של טקס מאיר עיניים ותורם מאד לדיון. אך לדעתי לא הבהרת מספיק את הסיבה של הסיווג הזה. והאם לדעתך אין הבדל בין מוח האדם, כלשונך, שמטבעו זקוק לטקסים לבין נפש האדם, או שבמילא כבר הכל כלול במוח... אהבתי את ההומור על הצדיק שהכי אוהב את קמיעות הזהב הללו... והזדהיתי מאד עם הקטע הבא: " וכן, יש את אלו שיגידו שהקמיע רוטט באנרגיה מסויימת כדי למשוך עוד מהרטט שלו.. אז מה הבעיה להתכוונן בעצמך לאנרגיה הזו? אנרגיה של סמל או צורה היא מאוד מזערית ביחס לכמות האנרגיה והרטט שאדם יכול ליצור רק מחשיבה על הצורה הזו... " בתודה, פרי מגדים

"בהמשך לשאלה" תפס כגימיק.. :)

תודה על הפידבאק.. הוא מאוד מכווין אותי כדי להבהיר את עמדתי.. אבהיר כאן את דברי, בטבע האדם טבועה היכולת למשוך עליו או את עצמו אל אירועים מסויימים בחייו וגם לתפוס אירועים מסויימים באופן סובייקטיבי. כלומר, אדם אשר יפול עליו מטיל זהב מהשמיים באופן סובייקטיבי יכול לפרש זאת בכמה דרכים. האחת, "אוי! לא שוב! אני והמזל הנאחס שלי - רק חסר לי עכשיו שיהיה לי איזה פצע או משהו.." השניה, "אוי! איזה נפלא! נפל עלי מטיל זהב מהשמיים בדיוק כשהייתי זקוק לכך.." (העניין עם מטיל זהב יכול גם לבוא כתובנה מחשבתית חדשה וכ'ו.. -לעניין להמחשה בלבד) עצם הימצאות הקמיע בפן הסובייקטיבי שלה - יכולה לגרום לאדם לראות את האירועים בחייו באור ורוד יותר וכל מה שהיה צריך זה רק "טקס". אומנם טקס פסיבי.. אבל זהו סוג של טקס. אדם אשר יקבל קמיע מסויים ויהיה במצב של חשיבה שלילית יאמר לעצמו - "או! מרגע זה חיי הולכים להשתנות.." וכל דבר אשר יקרה לו יתפרש במוחו באופן חיובי ובראיה חיובית. פן שני לקמיע כטקס, היכולת של אדם למשוך אל עצמו אירועים או את עצמו לאירועים שונים תלויה רק ביכולת שלו להאמין שהוא מסוגל לכך. כלומר, אדם אשר זקוק לשפע בחייו ומאמין שביכולתו האישית למשוך שפע לחייו - ימשוך אותו בכל דרך ויוכל עם מודעות ועירנות גם לזהות אותו כאשר הוא בא. אדם אשר אינו מאמין ביכולתו האישית למשוך שפע לחייו, יעזר בקמיע כטקס. "או! קיבלתי קמיע -סגולה לשפע", ובכך יאמין כי ביכולת הקמיע למשוך שפע לחייו ואכן - על ידי האמונה בקמיע ימשוך(בעצמו) את אותו שפע לחייו, אך בחשיבה כי הקמיע מושך אותו ולא הוא בעזרת היכולת הטבעית שלו. שני הדוגמאות לקמיע כטקס מדמות שבירה של מוסכמה שהיתה טבועה בראשו של אדם באמצעות קמיע (טקס). 1. קיבלתי קמיע עכשיו אני יכול לראות חיובי. 2. קיבלתי קמיע, עכשיו ניתנה לי יכולת על טבעית, כזו שלא היתה בי, למשוך לעצמי שפע (או את סגולת הקמיע). ולשאלתך השניה, "האם לדעתך אין הבדל בין מוח האדם, כלשונך, שמטבעו זקוק לטקסים לבין נפש האדם, או שבמילא הכל כלול במוח..." אז התשובה היא "כן." סתם... התשובה שלי לכך כתובה בתחילת מה שרשמתי, ש"הכל תלוי באיזה שלב של הבנה נמצא האדם בחייו". אם האדם פרץ את מחסום החשיבה החיובית, הרי שהקמיע כטקס לחשיבה חיובית כבר אינו תקף. אם האדם פרץ את מחסום האמונה העצמית בו ומאמין ביכולתו למשוך אליו\את עצמו אל אירועים בחיים - הרי שנפרץ גם מחסום האמונה. נפש האדם, לדעתי, אינה מדברת בטקסים ואינה מדברת בשפה הזאת כלל... אולם על מנת ליצור קשר בריא בין נפש האדם למוח האדם יש צורך לפרוץ את המחסומים המוצבים על ידי מוח האדם (יש כאלה שיקראו לכך אגו.. מקובל..) אם הפריצה נעשית על ידי קמיע או כל טקס אחר, הרי שזה מבורך כתחליף זמני למטרת הקמיע - אך לא כתלות תמידית בקמיע. תודה, באהבה..

היי פרי, זה תלוי בקמיע. לא?

נניח לצורך ההשוואה קריסטל בכיס (סיטרין) הכוח האנרגטי נמצא באבן. קמיע כתוב עם שמות של כוחות (מלאכים ועוד') הוא רק מרומז ומסמל אותם ואת כוחם.

היי מיקי, זה תלוי באמונה, לא?

שלום מיקי, נראה לי, שאם אפשר להשוות קמיעות מסוג של אבן קריסטל לתרופה עם חומר פעיל, אז כן, הכח של הקמע נמצא בו עצמו. אך השאלה אם בכלל השוואה שכזאת אפשרית. קודם כל מעצם ההגדרה של האבן כקמיע ולא בהגדרה ספציפית נניח כתרופה נגד חיידקים, או כמו כובע נגד השמש, או כמו אקדח להגנה פיזית וכד'. כאשר הגדרת האבן כקמיע מהווה כבר רמז לכך שלאבן אין איזושהי יכולת ספציפית, שהרי אם היה לה היא הייתה מפסיקה להיות קמיע והופכת להיות כלי הגנה ספציפי כמו אחת מהדוגמאות האלה. שנית, וזאת כבר דעתי האישית, האנרגיות שאנחנו מדברים עליהם הרי הן אנרגיות מיסטיות, אנרגיות רוחניות שהמחקר המדעי, הפיזי איננו מסוגל לחקור אותן (לא לדחות ולא לאשר אותן). וההרגשה האישית שלי שקמיעות נמצאות באיזור הביניים שבין האמונה שמאמינים בהם לבין האנרגיה הרוחנית. לכן ככל שאנחנו מאמינים בכוחם יותר כך אנחנו מעוררים כביכול את האנרגיה הרוחנית. וזה תמיד בתנועה מעגלית: האמונה בכוחם נותנת להם כוח לפעול עלינו ופעולתם עלינו מגבירה את אמונתינו בכוחם. שלך, פרי מגדים

ואהבה...

נכון, היכולת לאהוב, אריאלה, מחולל ניסים כמו הקמיע הכי פוטנטי. אהבה יכולה לעודד את המערכת החיסונית של האוהב ושל הנאהב, רק חבל שמי שהכי זקוקים לאהבה מקבלים אותה הכי פחות... לכן ליבי עם האוהבים, האוהבים את הזקוקים לאהבתם. שלך, פרי מגדים

IBP1

New member
יש לרמב"ם בעיה עם הקמיעות ואני

מסכים עם דעתו של הרמב"ם . הנה קישור לדברי הרמב"ם על נושא הקמיעות: http://www.hofesh.org.il/articles/hachamim/rambam1.html אני קטונתי מחוכמתו של הרמב"ם ומצאתי לא אחת את דבריו נכונים בנושא. אני אומנם נותן קמיע כשאדם רוצה קמיע ,אך אני מסביר לאדם כי האדם הוא זה שעושה את המזל ולא הקמיע הכל תלוי במידת אמונתו של האדם בלקוח. החכמים דאז נאלצו לתת תשובה לפריחה של פניות למכשפים. הרבנים שחששו מנהירה של מאמיניהם ,פנו אל התנ"ך לחפש שם תשובות ואילו נמצאו שם. הנה דוגמא שממנה חיפשו החכמים ומצאו :http://www.antiquities.org.il/article_Item_ido.asp?sec_id=17&sub_subj_id=345&id=607#as ישנם כל מיני קונטקסטים שמהם שאבו רבותינו דאז את תורת המאגיה היהודית אבל זה כבר ענין אחר.

הרמב"ם היה רופא ופלוסוף,

לכן היה רוב חייו נגד הקבלה והמיסטיקה. אומרים כי בערוב ימיו שינה את דעתו. המקובלים הגדולים גם בתקופתו חושבים אחרת.

IBP1

New member
אממממ הרמב"ם נולד במזל שור.....

(כמוני),כבני מזל שור הוא נטה לפשטות .המוטו שלו תורה ועבודה ,הפך באמצע חיי למוטו של החיים .תורה ,עבודה וגמילות חסדים. עקשן כבן מזל שור לא משנה את אמונתו בכזו קלות .הוא אומנם היה הרב והפוסק של קהיר , אך שמו והמוניטין והפשטות שלו כבשו את כולם. הוא היה אדם אמיתי ולא סתם נאמר עליו "ממשה עד משה..." .הלוואי ואני אצליח להגיע לדרגה אנושית המתקרבת לאבק שמתחת לנעליו . אחד הפוסקים שהיהבעל חזות מלכותית אך עם זאת כל ימי חייו חשב על אחיו העניים. מספרים שאת היום הפנוי שלו ,עשה בטיפול בחינם באילו שידם לא צלחה להשיג טיפול רפואי טוב. כן ירבו כמותו. נ.ב : אחד הדברים הכי לא אהודים עלי ,היה שפוסקים ורבנים אחרים חיפשו להזיק לו וחיפשו את רעתו, אך הוא לא ייחס לדבריהם והמשיך הלאה לסייע ולהטיף לאמת.

למעלה