מה דעתכם על הפרק של אתמול?

Nimst

New member
צודק, זה "הגיוני"

מהבחינה שזה מציאותי. אבל תראה מה יצא מזה. לא הצדק, זה מה שבטוח.

הדגמאות שהבאת הן הפוכות

למה שרציתי להגיד. לו היו מסלקים את כל הלבנים מהמשפט של רודני קינג, אז זה באמת היה דומה למה שאמרתי, כי הלבנים היו נגד, לא בעד. אשר לדוגמא השניה שהבאת, זה כבר יותר דומה, אבל תראה מה קרה אחר כך, אפילו שבית המשפט זיכה אותו, אצל כולם נשאר הרושם שהוא אשם. כך שגם אם אינו מבלה בבית סוהר, אף אחד לא מוכן להעסיק אותו והרבה מסתייגים ממנו, וגם מעבודות שכבר היו לו לפני כן הוא גם נזרק. כך שזה אומר משהו. כאן בתוכנית שהיתה לא היה שום דבר מזה.

Nimst

New member
יש משהו בדברייך

גם בעיני נראה תמוה שקו ההגנה הזה התקבל. אבל מצד שני, אאל"ט מותר לסניגור להציג כל קו הגנה שיבחר (עורך הדין של הפורום - עזרה?). בנוגע למושבעים - נאמר בפרק אחר (ואולי גם בפרק הזה, אני לא זוכרת) שהסניגור יכול לפסול מושבעים גם בלי לתת סיבה. אבל זה לא ממש רלוונטי, בעצם, כי הוא כן נתן סיבה - "הם יהיו מוטים נגד מרשי". סיבה שדווקא נשמעת הגיונית ביותר. מצד שני, אם הולכים איתה עד הסוף ומתעלמים מכל השאר, היא יכולה בהחלט להוביל למצב מגוחך, כמו זה שהזכרת בהודעתך (נוצרים ישפטו נוצרים, שחורים ישפטו שחורים וכו').

קצת התפספס מה שאמרתי

לפני המשפט מקוי ציין שהסנגור יכול להציג אלטרנטיבה, אם היא הגיונית ולא נובעת מהזיות פרנואידיות. השופט אמר שהוא יבדוק האם האטרנטיבה קבילה ללא המושבעים. על החלק הזה דילגו. שכן כדי שאלטרנטיבה כזאת תהיה קבילה, על הסנגור להוכיח שיש קשר אישי בין המשטרה, המעבדה ובית הספר, ובאמת יש בסיס לחשש שכולם שיתפו פעולה. כל זה לא היה. מה שיצא מהעובדה שלא הראו זאת, זה שבסרט מתקבל הרושם שאכן יש דבר כזה שכל היהודים קשורים גם אם לא הכירו ביניהם וזה דווקא משרת את הכיוון הנגדי לתוכנית שמנסה להיות הוגנת ולא גזענית. מה גם שהיו פרקים שבהם נשאל אדם שיף לגבי זהות קורבנות יהודים. הדבר היחיד שמציל את הפרק הזה זה משפט בודד שנבלע בפרק שבו אדם שיף מציין שהתלמיד היה עושה אותו דבר גם אם למרותו היו קוראים מיס מקגינטי, כך שזה לא פשע של שנאה גזענית. אבל זה שורה אחת שהלכה לאיבוד בכל הסיפור. מה שהעלה בי הרגשה שיש לי לפעמים בסדרות ובסרטים, שזה בסדר שהורגים יהודים, היהודים הם וותרנים,יענו "גדולים מהחיים" וזה לא משנה אם הורגים אותם,כאילו אין להם דרישות. לכן נשאר מהפרק ההוא טעם רע מאוד. וכמו שאמרתי הזוי. התסריטאים לפעמים מנסים להוביל איזה רעיון, אבל אולי לפעמים הם יותר מדי מתמקדים במטרה שהם שוכחים קצת את הדרך, גם בגלל שיש להם זמן מסויים לדחוס הכל לתוכנית. אבל המקרה זה אם בוחנים את הסרט, ואפילו לא צריך לבחון, מרגישים אותו בלי לבחון, הם שידרו מסר שאסור היה להם לשדר, בלי קשר למגבלות שלהם.

Nimst

New member
כותרת

התייחסתי (או לפחות ניסיתי) למה שכתבת בנוגע לאלטרנטיבה שההגנה הציעה. כתבתי שעד כמה שאני יודעת מותר להגנה להציג כל קו הגנה שנראה לה. זה לא מסתדר כ"כ עם מה שמק'קוי אמר ("הגיונית ולא נובעת מהזיות פרנואידיות"), וגם לא עם מה שהשופט אמר (שהוא יבדוק אם היא אכן כזו ללא מושבעים). אבל זה מה שאני זוכרת מפרקים אחרים.. בנוגע לשאר הדברים שכתבת - אני מבינה מאיפה את באה, אבל הייתה לכך התייחסות בפרק. ג'ק לא רצה להיגרר למשפט שיעסוק ביהודים ובגזענות בדיוק מהסיבה ששיף ציין - שזה לא היה רצח על רקע גזעני. אבל לא הייתה לו ברירה, הוא היה צריך להתייחס לקו ההגנה של הסניגור. אם הוא לא היה מתייחס אליו, יכול מאוד להיות שהמושבעים לא היו מרשיעים..

אם זאת

היתה הכוונה שלו דווקא כן להגרר לקו ההגנה , אז הוא צריך להעלות את בריסקו לעדות.

Nimst

New member
כדי שיגיד שהוא לא בדיוק יהודי?

אולי.. ואולי הוא חשב שזו תהיה יותר מדי היגררות? הוא היה חייב להתייחס לעניין היהודים, אבל אני חושבת שהוא השתדל שלא להפוך את זה לנושא המרכזי.

elcool

New member
הפרק הזה הרגיז אותי

הרגשתי כמו במשחק כדורסל של מכבי בחו"ל כשהשופט נותן לנו המון עבירות. אני יודע שהוא לא אנטישמי, אבל.. you know... אם תשימו לב בחדר של הילד היה תלוי דשל של ארצות הברית שבמקום הריבוע עם הכוכבים היה צלב קרס. אם ההורים שלו אפילו לא נוגעים לו בדיסקים ורואים מה הוא מוריד במחשב, זה דבר ברור מאילו!! (ולא שההורים שלו כאלו חובבי ציון...)

elcool

New member
../images/Emo58.gif להודעה שלי מלמעלה

גם בפורום סאות' פארק לפעמים אני שוכח...

nadavb77

New member
אתה ממש אבל ממש מטומטם

זה שאתה טיפש לא נובע מזה שאני פוץ, אתה פשוט טיפש שכותב עם שגיאות כתיב. נ.ב זה מקסים שאתה יודע לאיית נכון בעל כורחך/כורחנו, אבל אחרי שאתה סוף סוף מצליח לאיית נכון אתה משתמש במילה במקום הלא הנכון במשפט. מטומטם.

Nimst

New member
אוקיי, מספיק.

אני ממש, אבל ממש לא רוצה למחוק הודעות. פגיעה זוועתית בחופש הביטוי, בעיני. לכן אני מבקשת שזה יפסיק עכשיו. אם אתם רוצים להתווכח - תרגישו חופשיים. גם לא מפריע לי שזה יהיה על גבי דפי הפורום, מפני שכמו שgarsia כתב - זה נוגע לכולו. אבל נא לשמור על הדיון תרבותי. אין מקום לעלבונות כמו טיפש/פוץ/מטומטם. תתייחסו לעניין בלבד (האיות, למשל הוא לא העניין).

למעלה