מה דעתכם על המשפט...

מה דעתכם על המשפט...

"בחיים צריך לפעמים לעשות דברים שלא אוהבים"...?... מעניין אותי לשמוע דיעות מכיוון של פורום מהסוג הזה... אצלי אישית יש מעין התנגדות מאוד חזקה למשפט הזה, התנגדות שאחרים מפרשים כחוסר בגרות אצלי, אבל עדיין משהו בזה מאוד מקומם אותי...

Kiru

New member
משפט חסר משמעות לדעתי,

מבחינה מילולית. אני לא יודע איזו משמעות יש למילה "צריך" כשהיא לבדה. אם זה היה מנוסח "לפעמים כדי להשיג את מטרה X צריך לבצע את פעולה Y שאותה לא אוהבים", הייתי אומר שזה נראה לי נכון.

keoser

New member
ועל זה אני מוסיף :)

"לפעמים כדי להשיג את מטרה X צריך לבצע את פעולה Y שאולי אותה חלקים בי לא אוהבים".

Kiru

New member
ואני אומר על זה...

שאני לא לא מבין מה זה "חלקים בי".

keoser

New member
מילה נוספת לרצונות שונים :)

אני בטוח שאתה יכול לזהות רצונות סותרים בהוויה שלך לדוגמא: רצון לאכול שוקולד, כי זה ממש ממש טעים - ורצון לא לאכול שוקולד כי זה משמין. ממש ממש אותו רצון באותו הזמן! אם תחפש, תמצא עוד כאלה בהוויה שלך (רצון ללכת לישון, ורצון לגמור את העבודה למחר..). אני קורא לתופעה הזו "חלקים". אוהב, יוסי :)

Kiru

New member
נראה לי שהבנתי.

כן, בוודאי שיש לי לפעמים רצונות סותרים. יותר נוח לי עם הניסוח הזה.

משפט אוטומטי - מכני כזה

שאנשים מסוימים אומרים. זה נשמע כמו משפט של אימהות או אנשים שהלשימו עם החיים שהם חיים. משהו כזה. על מנת להשתנות ובאמת לשפר את חיינו, יש דברים שעלינו לעשות, ולפעמים לא הכל נעים, קל או נוח..... אבל המשפט הזה לוקח את זה למקומות של חוסר אונים.

ita101

New member
צריך להפריד

בין דברים שלא אוהבים לדברים שלא רוצים. יכול להיות שאני לא אוהב משהו אבל ארצה לעשות אותו בכל אופן. כמו למשל לעשות איזו חובה לאוניברסיטה. לא אוהב אבל מחליט שכן כי אני רוצה את התואר. יש לפעמים קונפליקטים בין רצונות, בין טיעונים לעשות לטיעונים לא לעשות כשלכ לטיעון יש את היתרונות והחסרונות שבעשייתו או אי עשייתו. בסוף מתקבלת הכרעה שהיא לפעמים התפשרות, למרות שאני לא יכול לומר שאנשים תמיד שלמים עם החלטתם, או צריכים להיות. זו כבר שאלה אחרת.

seagull4

New member
לדעתי

המשפט נכון. לפעמים צריך לעשות בחיים דברים שלא אוהבים. צריך... פשוט מפני שאיננו מאמינים שאנו י כ ו ל י ם לעשות את מה שאנחנו אוהבים, כי התרגלנו להאמין בדרך בה אנו משתקפים בעיני אחרים, ושאנו מסוגלים למה שמאמינים עלינו. אם נבין שלא צריך, לא נהיה שם, אלא שזה הרבה יותר "טריקי" מזה. תת המודע הוא קרקע לעבודה נרחבת. וקשה בבת אחת לעקור דפוסים, כך שלפעמים, באמת צריך לעבור דרך מקומות שלא אוהבים, ואז להפוך מודעים יותר לעצמינו ולהשתנות ובאמת לעשות רק את מה שאנו רוצים ואוהבים. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

למעלה