מה דעתכם על המישפט:

more

New member
מה דעתכם על המישפט:

אם לא ייחל, את הבלתי- מיוחל לא ימצא; בלתי- נחקר הוא וחסר - גישה.

more

New member
השאלה הפוכה

מה זה בשבילך בלתי מיוחל? השאלה מופנית אליכם. זה משפט של פילוסוף גדול. רציתי לשמוע את דעתכם. אז אם תוכלי.... אשמח!

למור

כשאני חושבת על זה הדברים שאני לא מיחלת להם הם דברים רעים או עצובים לא לע ולא לאף אחד אחר כמובן. שלך חנה גונן

more

New member
ואולי

אי אפשר לדעת מהו "טוב" ללא "רע"? האמת, הסתכלתי על הכתוב בצורה שונה - כדי למצוא תשובות (גם בפילוסופיה) צריך לדעת שלעיתים מתמודדים גם עם מה שלא מייחלים לו - כי הכל לא ידוע ולא צפוי. צריכים לבוא בידיעה הזו - ללא פחד - רק כך תרשה לעצמך להיתקל באמת שלא תמיד טובה. - אבל היא היא האמת! בדיוק כמו שחוקרים את עומק הנפש - מוצאים גם שגעונות - והרבה "ג´יפה". מה דעתך (ודעת מי שירצה לענות)

למור

אומנם כתבתי שמה שאיני מיחלת לו הוא רוע ועצב אבל כמוך ברור שזה בלתי אפשרי אבל צכיון ששאלת עניתי לך בשאר הדברים אני מסכימה איתך. שלך חנה גונן

^^flower^^

New member
מור

אני מסכימה איתך!! אני חושבת שהמשפט רוצה להגיד שאם לא נייחל את מה שלא נרצה שיקרה לא נמצא תשובות ולא נדע, או לחילופין אם לא נאחל את ה"רע" אז גם ה"טוב" לא יקרה, כי אנחנו לא נדע מהוא ה"רע" ואז לא נוכל להעריך את ה"טוב" או בכלל לדעת מה הוא... אחלה משפט! צריך לאמץ אותו לחיים!

מור

לפי הקבלה השמיים מתחילים אמה אחת (אם אני לא טועה במידה) מעל האדמה. כלומר מגובה הברכיים. ולפי דעתי זו דרך נכונה לחיות. הרגליים על הקרקע, והראש בעננים! להיות מודעים לסביבה, למה שקורה ולהיות אופטימים לשאוף לעננים. לחייך כל יום למרות מה שקורה. לשאוף לבריאות ושמחה שלום ואחווה.. למרות ובגלל מה שקורה בסביבה. רוח

Fat Cat

New member
אני מבין אותו שונה

לפי דעתי הכוונה היא לעודד החלטיות באדם, ולפסול את החשיבה שאם לא נחליט מה רוצים ואם לא נתמקד בדבר מסוים נצא מורווחים שכן לא נכשלנו בהשגת אותו יעד. המשורר אומר שבדרך זו בעצם לא השגנו ולא נשיג כלום. יש לקחת סיכונים על מנת להתקדם לכיוון הרצוי ולפני זה צריך להגדיר מהו אותו כיוון ולא לנסות "לרקוד בכל החתונות" שכן בסוף יצא שנשאר בבית.

למעלה