מה דעתכם על החוק שנפל

Harrington

Well-known member
מנהל
להביא ילד לעולם מזרע של חלל צה"ל?
לא מכיר את נוסח הצעת החוק, אבל אני בעד שמירת המצב הנוכחי בעניין. קרי אם החלל הביע רצונו מבעוד מועד שבמידה וייפגע כך ייעשה בזרעו, שבקשתו תבוצע. אולם אם לא הביע רצונו לכך, מורכב ועצוב ככל שיהיה המצב, אני לא חושב שאפשר לחייבו להפוך להורה (לאחר מותו) בעל כורחו.

אגב כך מעניין יהיה לראות את תגובות האנשים שתוקפים מבוגרים על הולדת ילדים, בטענה שלא יתכן שרצונם להוליד ילד יבוא על חשבון זכות הילד לגדול עם אב.

דיברגנט חדש

Well-known member
לא מכיר את נוסח הצעת החוק, אבל אני בעד שמירת המצב הנוכחי בעניין. קרי אם החלל הביע רצונו מבעוד מועד שבמידה וייפגע כך ייעשה בזרעו, שבקשתו תבוצע. אולם אם לא הביע רצונו לכך, מורכב ועצוב ככל שיהיה המצב, אני לא חושב שאפשר לחייבו להפוך להורה (לאחר מותו) בעל כורחו.

אגב כך מעניין יהיה לראות את תגובות האנשים שתוקפים מבוגרים על הולדת ילדים, בטענה שלא יתכן שרצונם להוליד ילד יבוא על חשבון זכות הילד לגדול עם אב.
מהיכן יהיה לך זרע אם הוא לא שמר אותו?
עד כמה שידוע לי מגופה אי אפשר להפיק זרע.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מהיכן יהיה לך זרע אם הוא לא שמר אותו?
עד כמה שידוע לי מגופה אי אפשר להפיק זרע.
ברגעים הקשים והאיומים ביותר בחייה, דקות ספורות אחרי שבישרו לה שבנה הבכור, סרן עמרי שחר, נהרג, החליטה אמו אירית שהיא חייבת לשמר את זרעו. 45 דקות אחרי שקיבלו את הבשורה, ישב האב אשר מכווץ ומקופל מכאב על ספסל בית המשפט, והמתין לאישור לשאוב זרע מבנו המת בטרם יובא לקבורה.

צריך לקבל רשות גם בזמנו של החלל וגם של ההורים

Harrington

Well-known member
מנהל
צריך לקבל רשות גם בזמנו של החלל וגם של ההורים
ההורים הם לפעמים אלו שמבקשים. לפעמים זאת חברה. הסיכוי שילד בן 18 חשב על להכריז מראש מה רצונו בעניין הזה לא מהגבוהים לענ"ד, אלא אם בגיוס מציגים להם את השאלה באופן יזום וייעודי. גם אם עושים זאת, השאלה אם מציגים להם את כל המידע והאפשרויות או רק את השאלה באופן כללי. כך למשל לא דומה כריתת אשכים לשאיבת זרע ועוד. לגמרי יתכן שחייל יסכים לשיטה האחת ויתנגד לשניה, על אף שהשאלה בעקרון עקרונית.

ההורים הם לפעמים אלו שמבקשים. לפעמים זאת חברה. הסיכוי שילד בן 18 חשב על להכריז מראש מה רצונו בעניין הזה לא מהגבוהים לענ"ד, אלא אם בגיוס מציגים להם את השאלה באופן יזום וייעודי. גם אם עושים זאת, השאלה אם מציגים להם את כל המידע והאפשרויות או רק את השאלה באופן כללי. כך למשל לא דומה כריתת אשכים לשאיבת זרע ועוד. לגמרי יתכן שחייל יסכים לשיטה האחת ויתנגד לשניה, על אף שהשאלה בעקרון עקרונית.
זכותו בחיים, ואחר מותו,

אפרת10512

Well-known member
להביא ילד לעולם מזרע של חלל צה"ל?

ברירת המחדל צריכה להיות להתיר רק אם ההרוג חתם ביוזמתו על האישור שזה רצונו.
כדי שזאת לא תהיה חתימה אוטומטית, הטופס לא צריך להיות חלק מחתימת הטפסים האוטומטית בעת החיול, אלא כל אחד צריך ביוזמתו לבקש את הטופס ולחתום עליו בנוכחות עדים

למעלה