האמת?
אין לי מושג. צפיתי בפרקים בודדים של הגרסה המקורית (ביפנית, ללא תרגום, אע"פ שלא הבנתי) ובכמה פרקים עם הדיבוב האנגלי. התרגלתי יותר מדי לדיבוב העברי של "יוגי הו" (לא רק GX), ולכן היה לי נורא מוזר להסתגל אל השאר. יתרה מזאת, אני בטוחה שאם זה לא היה המצב, הייתי בוחרת שלא לצפות בדיבוב העברי, משום שיש גבול למזוכיזם; בכל זאת, קשה לעבור מהדיבוב המושקע ביפן (ואפילו שבארה"ב) לזה שבישראל (עם כל הכבוד וההערכה) בכלל ובערוץ הילדים בפרט. המדבבים שדיבבו בעונות האחרות של "יוגי הו" ומדבבים גם בג'י איקס, לא טורחים לשנות את הטון או משהו בסגנון, וזה נורא צורם. אולי זו רק אני, אבל לא נחמד לשמוע דמות מסוימת ולחשוב: "הֵי, זה הקול של קאיבה!" (וכמובן, החלף את קאיבה בכל דמות אחרת). זה גורם לתחושה עגוּמה ולרושם ראשוני מוטעה על הדמות (למשל - אם X דיבב את יוגי מוטו והוא מדבב דמות בג'י איקס, האסוציאציה של יוגי ישר תעלה בראשי ויחד איתה המחשבה שמדובר בדמות טובה). אני לא טוענת שכל מדבב צריך לדבב רק דמות אחת ואז "לסגור את הבאסטה", אלא שקצת יותר השקעה מצד האחראים לבחירת המדבבים והתאמת הקולות, תשנה לחלוטין את חווית הצפיה, ההאזנה והדעה הכללית שרווחת באשר לדיבוב הישראלי (קצת גלשתי מהנושא, ברשותך). אתה מוזמן להריץ חיפוש בפורום, מדומני שיש הודעות אקראיות באשר לדיבוב. בנוגע לשמות הקלפים ולמושגים - לא שמתי לב לדברים הללו. אעשה השוואה, בהזדמנות, ואגיב על הנושא מחדש (אם תחפוץ בכך, אשלח לך מסר). אם כי זה עלול לקחת זמן מה. בקיצור, למרות כל הפגמים (ואולי בזכותם), או איך שתבחר לכנות את הנקודות שהעלתי, אני מוצאת את הפן החיובי בדיבוב ובתרגום העברי - שעשוע טהור שחבל להחמיץ וזאת אע"פ שאני
רגילה לדיבוב הישראלי, כפי שציינתי. קל וחומר מה תהיה דעתם של אלה שצפו בדיבוב אחר (אנגלי או יפני) ורק אז בישראלי... מצד אחר, יתכן שאני משוחדת. בפרקים הבאים שישודרו אצפה ללא דעות קדומות על הדיבוב ואז אתן תגובה ניטרלית יותר. אתה מדבב את ג'יידן? אני מתנצלת על החפירה, אגב.