מה דעתכם על הארוע

מה דעתכם על הארוע

בירושלים כששוטר ירה למוות בקטינה שדקרה במספריים, ופצע את המחבלת השניה? אני חייב לומר שהרגשות שלי מעורבים. מצד אחד זה לא דבר נעים בלשון המעטה לראות אדם הורג בדם קר קטין שכבר שוכב על הקרקע מנוטרל. מצד שני האנשים האלה מגנים עלינו מטרוריסטים.

sharpantie

New member
מצד שלישי

תחשוב מה היה קורה אילו היו מצליחות לבצע את כוונתן.

צ'רלי שלוש ז"ל, סלים ברכאת ז"ל

כאזרח נושא נשק אני מתנגד לשימוש לרעה בנשק.
אני חושב שהשימוש באקדח צריך להיות מדוד מאוד, הוא לא ניתן ל"נבחרים" ככלי שובר שיוויון לצורך נקמה, מריבה או כל שימוש אחר שאינו התגוננות מפני סכנת חיים הנשקפת לך או לזולתך, ורק כאשר אפסו כל הסיכויים לנטרל את האיום באמצעי פחות קטלני.
&nbsp
אני לא שופט, אני לא מח"ש, אין לי מושג מה קרה באותו אירוע מלבד סרטון שצילם רגע קריטי ממנו. אני רק זוכר טוב מאוד איך שוטר הימ"מ צ'רלי שלוש סיים את חייו.
אפשר היה לומר שהמחבל ששלוש ניטרל - כבר לא היווה סכנה עבורו, הרי הוא שכב ירוי על הקרקע. אבל, אם זה היה נכון, שלוש עוד היה יכול לקרוא את הפוסט הזה.
מה שבפועל קרה הוא שבניגוד לצפוי, המחבל הצליח להתרומם בפתאומיות ולדקור את שלוש דקירה קטלנית בחזה.
אני זוכר טוב מאוד גם איך השוטר סלים ברכאת סיים את חייו, בפיגוע הירי בסיפוד מרקט. במקום לחסל את המחבל, ברכאת הסתער עליו וניסה לנטרל אותו. הוא לא לקח בחשבון שהמחבל היה מצוייד גם בסכין, ובמהלך המאבק המחבל דקר את ברכאת בצוואר.
ברגעיו האחרונים ברכאת עשה את מה שלמרבה הצער הוא לא עשה מלכתחילה - וירה במחבל למוות.
&nbsp
אז לא, אני לא חושב שהאזרח החמוש או השוטר החמוש בזירת פיגוע, צריך להיות גם שופט ותליין, אבל הוא כן צריך לדאוג שהאיום אכן נוטרל. שיקול הדעת באותו רגע הוא קריטי ואם השוטר החליט שהיא עדיין מהווה סכנה - אולי הייתה לו סיבה לכך.
הוא יצטרך להסביר את עצמו בפני הגורמים המתאימים, לא בפני ולא בפני הטוקבקיסטים בפייסבוק.

למעלה