זה נראה לכם כמו פתרון אמיתי? האם הוא יוצר הקשבה? איזה סוג בעיות הוא פותר, אם אנשים כן קשובים זה לזה? זו לא סתם דרך של הפסיכולוג לקבל פי 2 כסף (כל דבר נאמר פעמיים - פעם אחת על ידי המטופל, ופעם שניה בשיקוף על ידי בן זוגו - וכך מעבירים את הזמן מהר יותר)
גיד כ"כ אז היא בקזה מהם לעשות את זה.מה שמחזק את הטענה היא העובדה שרובן מתפלא שגילה משתשמת בשיטה .לא הבנתצי כ"כ למה בכלל רובן הולך דווקא אליה ?נראה לי שאם הוא לא היה הולך אליה בקשר לבעיה עם נעמה הוא גם לא היה הולך אליה בקשר לבעיה שלו עם יעל ,הרי לא נראה שהוא מת עליה
את ראובן השאירו מאד לבד. יעל היא לא המטופלת היחידה שלה. היא מתייחסת לראובן בזלזול ומשאירה אותו לבד כי היא מתייחסת אליו כבעל מקצוע שהיה צריך לדעת יותר טוב ולהתנהג כמו שצריך בגלל זה, והיא לא מתייחסת אליו כאל מטופל, שזה מה שהוא. גילה לוקחת צדדים בצורה כל כך בולטת וראובן לא מעיר לה על זה אלא רק מאוחר מאד ומעט מאד.
לפי דעתי, גילה לא מצליחה להפריד בין המשקעים שיש לה מראובן ומהעבר שלהם וזה ממש בא לידי ביטוי בטיפול הזוגי. הייתי מצפה מפסיכולוגית ותיקה כמוה שתשים לב לזה ואולי אפילו תחליט להעביר את הטיפול שלהם למטפל אחר. הצד שלו ממש לא בא לידי ביטוי וזה לפי דעתי ממש פוגע בטיפול. עד כמה שאני מזדהה עם יעל, ראובן באמת מוזנח בטיפול הזה, מישהו אחר במקומו היה מפסיק להגיע...
הוא באמת לא "נקי" והמשקעים שלהם מן העבר נמצאים שם כל הזמן, יוצרים "רעש רקע" ולא מאפשרים טיפול מקצועי ואובייקטיבי... אם כך למה ראובן בכל זאת בוחר להישאר? נראה לי שאולי אין לו כוחות נפשיים להתחיל טיפול במקום בו הוא צריך לספר (ובכך גם לחוות) את הכל מהתחלה - וגילה כבר מכירה אותו ואת הנפשות הפועלות ..... בעיני - סיבה מפוקפקת להישאר בטיפול מאזוכיסטי ולא יעיל מן הסוג שיש שם... ומצד שני - כנראה שהוא באמת חסר מוטיבציה ומעדיף לא להתמודד באמת.... או - שמשהו במאזוכיזם הזה משרת אצלו איזה צורך בהענשה עצמית... מה דעתכם?
לחזור על מה שהשני אמר, רק במילים שלך- כל אחד יכול להבין איך השני רואה אותו כלומר מה מפריע לבן הזוג בו, ואולי גם קצת לשמוע איך הוא נשמע מבחוץ. אם יש קצרים בתקשורת או קשיים בהבנה, לדעתי זו שיטה נהדרת. כל אחד יכול גם לתקן את הפרשנות של השני לגביו.
אבל זאת לא השיטה../images/Emo70.gif../images/Emo28.gif
השיטה היא לא שנניח ראובן יחזור על מה שיעל אמרה, רק במילים שלו. להיפך, זה סותר את כל השיטה. השיטה היא שראובן יחזור על מה שיעל אמרה במילים של יעל. וככה הוא יבין באמת איך היא מרגישה, ולא יראה איך היא מרגישה דרך כל הפילטרים של האישיות שלו שגורמים לכל העניין להיראות ציני וקר.
לא חוזרים מילה במילה, הרי המשפטים המקוריים ארוכים. וכשמנסים לסכם את מה שהשני אמר, הרבה דברים יכולים ללכת לאיבוד בדרך... מצד שני, אפשר להרוויח דברים אחרים (כמו כשיעל אמרה שראובן צודק כשהוא סיכם את מה שאמרה).