מה דעתכם עליהם?

מה דעתכם עליהם?

אלו שהולכים פתי או מפרשים לא נכון את כוונת המסיתים נגד החרדים/חוזרים בשאלה? עומדת בפניהם שתי ברירות: 1.לקבל שרות מאדם חרדי/חוזר בתשובה. 2.לקבל את אותו שרות מאדם חילוני. מה דעתכם על אלו שבוחרים ויבחרו תמיד בשרות מאדם חילוני אפילו כשמדובר בשאלת חיים או מוות?

אני מדבר על סיפור אישי של רופא

שעבד באחד מבתי החולים בארץ. ולא רק שההורים של המנותח פסלו אותו בגלל היותו יהודי אלא גם נאלץ בדרך גועלית ומשפילה לעזוב את מקום עבודתו!! תקרא את מכתבו (מצ"ב קובץ). אני מציג את המקרה הנ"ל למרות ועל אף ידיעתי הברורה מעל כל צל של ספק שתטילו בו (ברופא) דופי.

אנדרי ז

New member
זה כמעט הצליח לשכנע אותי

אחרי שסוף סוף עברתי על הקטע הראשון במסמך, זה עם ההטפות הקיצוניות לחזרה בתשובה ונגד העולם החילוני, קראתי בתרעומת את ההמשך שבו מתואר העוול שנעשה לאותו רופא בבית החולים. ואכן, אמונתו של אדם לא צריכה לגרום לאפלייתו לרעה. כל עוד, כמובן, הוא לא מנסה להפיץ את אותה אמונה באופן אקטיבי בסביבת עבודתו. וכאן אני מגיע לסוף המסמך. לחלק שבו הוא מעודד בדיוק לזה, בעצם למיסיונריות פעילה בתוך בתי החולים (מה שדרך אגב קיים כבר היום, אם כי פחות ממה שהוא היה רוצה לראות). באותו רגע הבנתי הכל. הבחור כנראה שכח לציין שהוא בטח ניסה למשוך אנשים שם לתפילות, הרצאות ומי יודע מה עוד, ובתגובה לזה הם התלוננו עליו וגרמו לפיטוריו. שבמקרה זה הם אכן מוצדקים. שאני אזכיר לך את הסיפור על הבחור ההוא מעדי יהוה שהחרדים גרמו לפיטוריו? ודאי שאין לך צל סל ספק שנטיל בו דופי. הרי הוא מעודד במסמך למיסיונריות חרדית בבתי החולים הממשלתיים!

אכן הצדק איתך...

בית כנסת לכלל המאושפזים בו (לאלו שיכולים לקום ממיטתם) ולצוות הדתי המעוניין לקיים מצות תפילה והתייחדות עם בוראו זהו המיסיונרות בהתגלמותה. כמעט הצלחת לשכנע אותי. "הבחור כנראה שכח לציין שהוא בטח ניסה למשוך אנשים שם לתפילות, הרצאות ומי יודע מה עוד, ובתגובה לזה הם התלוננו עליו וגרמו לפיטוריו. שבמקרה זה הם אכן מוצדקים" כבעל רוח הקודש יכולת לראות מעבר לכתוב והחלטת שהוא ניסה להיות מיסיונר בפועל! האנטי שבכם כל כך טבוע בכם עמוק עד שמשבש עליכם את המחשבה.

אנדרי ז

New member
באמת, זה הכל?

בוא נראה מה עוד נאמר שם, שלא תגיד שלא באמת קראתי את המסמך. ציטוטים נבחרים: "אני מבקש בעזרת ה` מכבוד הרב אמנון יצחק לחלק לכל הרופאים בבתי החולים קלטת שתעורר את המלעיטים. אני ממליץ על קלטת שיש בה חור שתדבר אל הרופא ואל משפחתו. למשל ``הקונספירציה של התקשורת`` + ``פשיטת רגל``." "חשוב מאוד שכל רופא ואח ואחות ואנשי צוות רפואי ישמעו מה מסתירים מהם. ואם אפשר בוידאו- מה טוב." "ספר תורה בבית- חולים לא פחות חשוב ממכשיר החייאה." וזאת, ידידי, כבר מיסיונריות אקטיבית. הרשה לי להטיל ספק בכך שהוא לא ניסה לפני פיטוריו להשמיע לקולגות "מה מסתירים מהם",בשביל "לעורר את המלעיטים".

Dorfl

New member
ב-א-מ-ת

אתה מעז להגיד את זה? אחרי כל מה שהיה כתוב שם? אחרי האנטי לציבור החילוני? אחרי שבכירים בש"ס מופיעים בתקשורת השכם וערב עם צעקות של "השמאלנים האשכנזים המסריחים האלו עוכרי ישראל"? (אני אפילו חושב שזה היה רב בישיבה - מורה!!! לא יאומן כי יסופר.)

גוססי

New member
סיפור נוגע ללב

בהנחה שהוא לא פוברק ע"י אנשי דת כאלה ואחרים (מצטער, אבל כבר היו דברים מעולם. כמו כן אין כאן שום פרטים מזהים שיאפשרו לודא את העובדות לאשורן), עדיין יש לנו בעיה קטנה עם זה שמובאת כאן עמדתו של צד אחד בלבד. מידת הספקנות יחד עם הכרת המדיה מחייבות שלא לקבל את הדברים כפשוטם.

אם זה יניח את דעתך ...

אני חושב שזה אפשרי לברר מי הוא אותו הרופא ואם הוא מעוניין להיחשף.

גוססי

New member
יניח את דעתי...

לשמוע את גרסאות שני הצדדים, ואתפלא מאד אם תהיה ביניהם זהות או אפילו דמיון סביר. כבר מזמן למדתי שהממסד החרדי - ובמיוחד חלקיו העוסקים בהחזרה בתשובה - נמנעים מפני עובדות בדוקות כמפני אש.

preacher

New member
אני די נוטה לא להאמין.

אבל אני לא בטוח. יש פרטים כמו ההתמחות של הרופא שתומכים באמיתות הסיפור. אבל החזרה בתשובה תוך 5 דקות של שמיעת קסטה - זה קצת חשוד. ואמירות כמו זה שבאוניברסיטה לימדו אותם לא לשאול שאלות ושיש דברים שלא מתעסקים בהם, זה ממש הפוך לכל מה שאני מכיר מלימודים גבוהים. זה *מאוד* לא אמין עד כדי הטלת ספק בכל יתר הסיפור. היתה שם איזו אמירה לא ברורה בקשר ל-DNA. אם היא משקפת את הדעה של ביאליק שהוזכר במשפט הקודם ניחא - אולי ביאליק האמין בלמארקיזם. אבל אם זה אמור להיות תיאור של הדעה המדעית שהרופא למד בקשר ל-DNA אז מצטער, זה זיוף מוחלט.

preacher

New member
ועוד כמה דברים

הייתי מתאר לעצמי שמישהו עם אינטיליגנציה מספיקה בשביל לימודי רפואה יבין את התיאוריות שהובאו ב"קיצור תולדות הזמן" של הוקינג (אם כי הוקינג עצמו, דרך אגב, לא היה זה שהעלה אותן). התאור שם של תאוריית המפץ הגדול הוא מגוחך - "היקום נברא מגרגר אפונה". נו באמת. אני אזכיר גם את היחס של הרופא הרחום לטרנסקסואליות. הייתי מצפה מרופא להבין יותר טוב את המצב האמור. לבסוף, אם היה ה"רופא" באמת קורא את ביאליק, בעיקר את השירה הבוגרת יותר שלו ולא את "נד-נד", היה יודע שהעזיבה שלו את עולם הדת לא היתה למען הנאות הגוף. ממש לא.

כחלחלה

New member
בבל"ת

כל העסק נראה לי כבבל"ת אחד גדול ולא רק בגלל שמעורב כאן אמנון מצחיק מסמם נפשות הילדים ושוטף מוחות הקטינים זה אולי תרגיל תאורטי וירטואלי להעלות נושא שלא סביר שבחיי יום יום עלול להתרחש (בכל הכיוונים יהודי/נוצרי/מוסלמי/חרדי/גבר/אישה וכו´) או אולי "דלת אחורית" להביא כאן מזיבולי אמנון מצחיק

למעלה