מה דעתכם לגבי זה ?

yair lotan

New member
מה דעתכם לגבי זה ?

לפני כחודש בערך,רכשתי את הבקר הזה. קצת הסברים עליו : החוטים שיוצאים ממנו - אחד לחשמל, אחד למקור החימום ( יש לו 2 כניסות למקורות חימום ) והשלישי הוא בקר טמפ' נוסף. קצת על התצוגה - מלמעלה למטה - שעה , יום, טמפ' במעלות צלזיוס, הסימן של השמש מייצג יום ( אפשר לכוון טמפ' שונה ליום וטמפ' שונה ללילה לפי השעות שאנחנו רוצים ), ליד השמש יש מעיין סימן של שעון המראה שהוא עובד על מצב אוטומטי ( יש אפשרות גם למצב ידני ). מתחת לסימן השעון, יש מקום ריק בו, כשהבקר מפעיל את אמצעי החימום, ישנו סימון המראה באיזו עוצמה הבקר מפעיל את אמצעי החימום ( בהתאם לטמפ' הנדרשת הבקר מווסת את עוצמת אמצעי החימום, כלומר הוא יכול להפעיל אותו ב -עד 20% , עד 40%, עד 60%, עד 80% ועד 100% ). והסימון האחרון ( מעין בית כזה ) הוא פחות רלוונטי, אבל בכל זאת, הוא מראה לפי איזה חלק של היממה הבקר פועל עכשיו - ברמת העיקרון זה בקר ששולט על חימום תת ריצפתי בבית ואז יש לו 4 מצבי פעולה - לילה, בוקר כשמתעוררים, יום ( כשאנשים מחוץ לבית), אח"צ כשאנשים חוזרים הביתה ולילה. אני משתמש רק ביום ובלילה. עוד דבר, הגלאי טמפ' עצמו נמצא בתוך הבקר ( הקופסא הלבנה ) ולפיו הוא עובד, את הבקר טמפ' הנוסף מותחים לאיזור שחושבים שהוא הכי חם ומכוונים אותו לטמפ' מקסימלית בה הוא מפסיק את החימום ללא קשר. לדוגמא - אם הבקר עצמו מכוון ל 29 מעלות ביום ו26 בלילה. את בקר הטמפ' הנוסף כיוונתי ל 32 מעלות. התרשמות כללית - עד עכשיו אנ יכול לומר שאני יותר ממבסוט, אבל בכל זאת ישנן כמה נק' למחשבה: 1. הבקר מתאים יותר לחימום חדר שלם או טרריום ממש גדול ( למרות שאפשר לשים אותו בטרריום קטן אחד ולחבר אליו את מע' החימום של שאר הטרריומים בהנחה שלא אמור להיות הבדל משמעותי בין הטרריומים, במיוחד אם משתמשים בכולם באותו אמצעי חימום, למשל- כבל חימום). 2. המיקום שלו הוא גם חשוב שכן זה מיקום הגלאי. ( אצלי במחסן הוא ממוקם על אחד הקירות באמצע, ובאמצע הגובה). 3. לגבי האמינות שלו - בנתיים הוא בסדר גמור ( אני בודק בעזרת מדחומי מינימום/מקסימום), לטווח הארוך אני עוד לא יכול להגיד, אבל אני לא מודאג ( הוא נקנה בארץ, ויש למי לפנות במקרה ויש תקלה ). 4. הוא חסכוני בחשמל - מפעיל את אמצעי החימום בעוצמה הנדרשת ( הסתייגות קלה - אמצעי החימום שאני משתמש בו זה פלטת חימום תת ריצפתית ( שאליה מיועד הבקר ), אני לא יודע מה יקרה אם נחבר מפזר חום למשל...). 5.מחירו סביר ( בסביבות ה 55$ ), לא צריך להזמין מחו"ל, הוראות ההפעלה שלו באנגלית פשוטה וקל להפעיל ולתכנת אותו. 6. יש לו אופציות נוספות, קצת פחות רלווניטיות, כגון מצב של עזיבת הבית לזמן ממושך. בנוסף ניתן לתכנת טמפ' שונות לימים שונים בשבוע.
 

nevs

New member
נשמע מצויין יחסית למחיר..

מה שבאמת מעניין אותי לדעת,האם הבנתי נכון והטרמוסטט הזה הוא לא רק טרמוסטט (on and off) אלה טרמוסטט שמשמש גם כדיימר ומשנה את כמות החשמל המוזרמת לאמצעי החימום? אם כן אשמח לדעת עוד פרטים עליו. נבו
 

nevs

New member
חברה, שימוש מקורי, מקום קנייה

ולעידכונים אחרי שתעבור העונה הקרובה לגבי האמינות.
 

yair lotan

New member
תשובות

את שימושו המקורי ציינתי כבר, הוא שולט על חימום תת ריצפתי בבתים. לגבי שאר הפרטים,כרגע אינני יכול לפרסם אותם ( עדיין ) מכיוון שלא קיבלתי אישור ממנהלי הפורום ובנוסף אני רוצה לבדוק עם החברה המייצרת גם, שכן הם בד"כ לא מוכרים לפרטיים ואינני רוצה שייטרידו אותם סתם.
 

nevs

New member
אם כבר אנחנו בנושא הטרמוסטטים

אז באחד מאתרי המכירה mgreptiles יש טבלה על סוגי הטרמוסטטים עם פרטים נוספים, והיתרונות וחסרונות שלהם. זה אומנם מדבר רק על הטרמוסטטים לזוחלים שנמכרים בארה"ב אבל ללא ספק שווה למי שמתכנן להזמין בעתיד.
 

רן333

New member
נשמע מצויין לחימום חדר,

אבל מכיוון שאין גשש חיצוני (כתבת שגלאי הטמפ' נמצא בתוך קופסת הבקר), אני חושב שהבקר הזה לא כל כך מתאים לשימוש בכלובים (אני מעדיף להימנע מהתקנת ציוד חשמלי מהסוג הזה בתוך הכלוב).
 

FreakOn

New member
האם....

אפשר לחמם איתו יותר מטרריום אחד? כאילו... מתוכו להוציר יותר משימוש לטרריום אחד? נגיד ויש לי 4 טרריומים וכולם צריכים את אותה טמפ' אני יכול לקבע את כל הכבלים אליו? או ש.....?
 

Nailicq

New member
בקר

באופן כללי נשמע טוב למחיר וכשיהיה אפשר אשמח לאחד. אני משתמש בבקר של מזגן EP2-4, העקרון דומה, רק יותר פשוט, אבל במקרה שלו היה צורך ביציאה ל- "מגע יבש" שכן לא מוצי ישירות מתח גבוהה (רן פותר לך את בעיית החשמל בכלוב)
 
למעלה