מה דעתכם לארגן עצומה

hativa1

New member
מה דעתכם לארגן עצומה

להכניס את מאיר לתוכנית הלימודים? אני אוכל להרים אתר, כולנו נריץ בין חברים, יחתמו אלפי אנשים, ונשלח למשרד החינוך.

אגלה לך...

שזו אחת הסיבות העיקריות שכמעט והפכתי למורה בתיכון. חייבים להכניס אותו לתכנית הלימודים, חייבים.

sharon82

New member
../images/Emo45.gif

משום אני פסימית בנוגע לכך, אבל אם זה יקרה....

קבלתם את הקול שלי.

איך מלמדים בבית ספר את נג'יב מחפוז ולא את מאיר שלנו. (אפילו שנג'יב היה צעיר ערבי משכיל עד קצות הציפורניים)

מים קרים

אני לא ממש חושב שיש לזה סיכוי - אני לא בטוח שמשרד החינוך של לימור לבנת יעשיר לימודי ספרות - ובטח שלא עם מאיר...:( עת השתחררתי חשבתי גם אני שזה לא הוגן ולא הגיוני כלל וכלל שלא מלמדים את מאיר אריאל בבתי הספר. עשיתי מעשה, לקחתי את נשל הנחש וכמה דיסקים ועשיתי את פעמי אל אותו בית כלא, אלוהים אדירים, כמה שהמקום הזה מגעיל עוד יותר כשחוזרים אליו. נפגשתי עם המורה לספרות שהייתה גם המחנכת שלי בי"א-י"ב, שאהבה אותי מאוד (אפלטוני). הוצאתי את הדיסקים, קראתי לה טקסים, הרמתי את ראשי כדי להתקל בעיניה העפוצות משהו. אח"כ היא אמרה.....מענייין....רפרפה קצת בחוברת של "מודה אני" וניסתה לנתח את "צועק את שחסר לו" ניתוח פסיכואנליטי. לאחר שהיא גמרה לרטש את השיר, היא בקשה ממנה שאצור איתה קשר. ברחתי משם כל עוד נפשי ברוחי, רק הספקתי לאסוף מהרצפה את הכובע החום רחב השוליים לפני שצלצל הפעמון (צלצולי אוטוגלידה) בטרם נסגר מאחורי השער הכחול - כנראה בפעם האחרונה.

אותו דבר אמרו על דוד אבידן

ואם לומדים את ארז ביטון בבי"ס אפשר גם את מאיר. זה עניין של פוליטיקה והבשלה גרידא. אני אישית חושב שהגיע הזמן וזה גם אפשרי.

למעשה כבר לומדים אותו

בבתי ספר טיכוניים ובמכללות שונות. העניין הוא שבשביל להכניס משהו למערכת החינוך הסטנדרתית זה כמובן לוקח בירוקרטיה וכו' אבל כל תלמיד שרוצה לעשות את העבודה לו על מאיר אריאל - מקבל אישור. (מהביה"ס). יש לנו כאן כבר מצבור יפה של עבודות כאלה. לכן, אין מה לעשות עצומה....אלא רק לדרבן את הנוער להמשיך ולעשות עבודות כאלה. ואני מאמינה שביום מין המימים, מערכת החינוך בעצמה תרצה להכניס את החומרים של מאיר. שאו ברכה על היוזמה. שבוע מבורך, שירז

REMBRANT

New member
מאיר אריאל הוא ג'נר סיפרותי

בפני עצמו! ולהכניס אתו לתוכנית הלימודים זה רעיון מקסים ולדעתי אפילו בונה! ואפילו על חשבון "סופרי דור המדינה" ששירתם אומנם יפה אבל הדור הצעיר לא מחובר לרעינות האלה בSHIT . היום בעידן הפוסט ציוני. אכי ראוי להכניס את שירתו של מאיר .שירים כמו "מדרש יונתי" "שיר כאב" "ירושלים של ברזל" הם ספרות נפלאה שיכולה להראות לילדים שלא לכולם היתגלגלותה של הציונות למצבה האכשיוי, זאת הפתאה גמורה שאף אחד לא צפה בימים שהמאלכים הגורליים נעשו.

אני הכנסתי בתור תלמיד אותו לתוכנית

המורה שלנו ביקשה מאתנו לנתח שיר ניתחתי אותו היא הוקסמה והכניסה אותו לתוכנית הלימודים כל תלמידי ט לומדים אותו בחטיבה שלי אבל מאז אני כבר ביא'...

בשום אופן לא!!

אני מתנגד. אם תשימו לב, מעמדו של מאיר אריאל הועלה בציבור הישראלי, ובעיקר אצל הדור הצעיר, אתם רוצים להרוס את זה? מערכת החינוך היא גוף שמהיום שתלמיד נכנס אליו הוא מחכה ליום שיפלט ממנו. ככה אתם רוצים שיכירו אותו? לפני דעתי מאיר אריאל לא צריך להילמד ככה, אני חושב שצריך להיחשף אליו בצורה אישית. רוצים לעשות עבודות אליו? תפדל אבל כחלק מתוכנית לימוד בחיים לא. תוכנית לימוד היא דבר שמתחילת השנה שואפים לסיים אותה, וזו הדבר הכי גרוע להיחשף למאיר אריאל. תארו לכם כמה מגעיל זה יכול להיות- מבחן על שיר כמו נשל הנחש מאיר אריאל הוא לא דבר שצריך ללמוד,מאיר הוא דבר שצריך לאהוב.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

או כמו שאומרים בפרלמנט הבריטי: איייי!

Yoshik

New member
מסכים עם כל מילה

כל הקסם של מאיר היה בהיותו נחלת הקומץ

holly shit

New member
תדע לך בתור אחת שסיימה

בי"ס דיי לא מזמן, זה רק מה שהי לי בראש איך לא מכניסים את מאיר לתוכנית הלימודים.

אני בעד..

אני לומד ספרות מורחב וזה ממש מעניין. אני מוכן להציע למורה שלי ללמד את זה אפילו סתם ככה לא בשביל בגרות או משהו..

LBA33

New member
אני חושב שזה רעיון גדול

אני גם בטוח שתלמידי בית ספר יהיו יותר מאושרים (אולי בשונה ממה שלבנת רוצה..) אם הם יתוודעו לשירה של מאיר. אפשר אפילו לשווק אותו כשירה פוסט אלתרמנית שישמע רציני. כל תאוותי לדעת. אמן

למעלה