מה דעתכם חברים?

airplain

New member
מה דעתכם חברים?

אני גר בדירת שני חדרים.
בסלון יש מזגן, אבל בחדר שינה אין.
היה לי עד היום מזגן נייד (בן 10 כבר חחחח) והשתמשתי בו בדירות שהייתי בהן (3 במספר)
וגם בדירה הזאת (באיזור רמת גן).

המזגן הנייד לצערי התקלקל, ובחיפושים אחר טכנאי הבנתי שזה לא ממש פשוט למצוא מישהו שמתעסק
ומבין במזגנים האלה.
אמרו לי שהחלקים נורא יקרים ואין בכלל ביטחון שיש חלקים כאלה בשוק וכו...

בכל אופן, הצלחתי להשיג טכנאי שיבוא השבוע.

השאלה שלי היא כזו:

האם יש מצב שבמידה ולא ישתלם לי לתקן (נגיד יעלה 500-600 שקל), אני אקנה מזגן רגיל ובסוף השכירות שלי
(זה גם יכול להיות עוד שנה, עוד שלוש שנים , אולי 20 שנה חחחחח, סתם), אני אוכל לקחת אותו איתי?

האם בעלת הבית יכולה להטיל וטו על הקנייה שלי, ולא להסכים בכלל שאתקין מזגן?

אני כמעט בטוח שהיא לא תסכים לקנות לדירה מזגן!!!! מה לעשות, זו הדירה וזהו (אני סתם מנחש מה היא תגיד לי).

אבל, האם יש באפשרותה לא להסכים?

אין לי בעיה לשלם על המזגן, ואז כשאני אעזוב אני אקח את המזגן איתי או שהדייר החדש ישלם לי על המזגן!
אף אחד לא יגור בדירה בלי מזגן, מילה שלי..... חום אימים.
או שבעלת הבית בלית ברירה, תשלם לי שאשאיר אותו (בלית ברירה). :)

ושאלה אחרונה:

זה סיפור לפרק ולקחת את המזגן לדירה אחרת?

תודה

לדעתי בעל הבית יכולה לאסור התקנת מזגן

התקנת מזגן דורשת לעשות חור בקיר, ואי אפשר לדעת איזו עבודה יעשו לתקן אותו אם המזגן יעבור איתך.

זה לגמרי לא כלכלי לקחת איתך מזגן קטן לדירה הבאה.
התקנה עולה בסביבות 500 שח. אני מניחה שגם פירוק עולה בערך אותו סכום.

הכי טוב שתגיע להסדר עם בעלת הבית שתשאיר את המזגן והיא תשלם נניח חצי אם תעזוב בעוד שנה-שנתיים או שתמכור לשוכר הבא.

airplain

New member
היא מסכימה חצי חצי .. ללכת על זה?

ובקשר לזה שאמכור לדייר הבא.

ואם הוא לא יירצה, אז??
אני בכל מקרה אצטרך לפרק את המזגן..... מה שאת לא ממליצה לעשות בכלל

ללכת על חצי חצי ?

זה נראה לי הפתרון הכי טוב

במיוחד אם אין לך תוכניות לעזוב בקרוב.

גם מכירה לדייר הבא זה בחצי מחיר (בהנחה שתעזוב תוך שנה שנתיים והמזגן יחשב כחדש יחסית).

airplain

New member
לא יודע מה יהיה עוד שנה

אבל גם אם אני יודע שאני אעזוב עוד שנה (מכל מיני סיבות), אין מצב וזה לא שיקול בכלל להישאר בחודשי הקיץ
ללא מזגן בחדר שינה.:...... זה פשוט סיוט.

אבל יש פה גם קאצ׳.

כי אם בשנה הראשונה שילמתי 3300
ובשנה השנייה שילמתי 3400
ובשנה הזאת השלישית אני משלם 3400 (לא הסכמתי שהיא תעלה לי )

בשנה הבאה (באוקטובר 2013), היא בעצם תדרוש הרבה יותר כי עכשיו יש לה ״סיבה״, כי כאילו יש לי עכשיו חדר עם מזגן.

אבל בתכלס אני שילמתי עליו חצי .

זה אומר שאני מכניס לעצמי קצת גול עצמי להתמקחות עתידית.(בסיום החוזה). לא ככה ?

הכי טוב היה לקנות ולהתקין (גג ב 2000) שקל ולהישאר בדירה אפילו עוד שנתיים, שלוש במחיר 3400.
ולהתעקש שזה גם יישאר ככה.

עכשיו עם מזגן חדש מספיק שהיא תעלה לי שכ״ד ב 200 שקל יותר, וזה יוצא בשנה 2400 שקל.......... בשנתיים 4800

וכל זה במזגן שעלה לה 1000 שקלים בערך.

גול עצמי לא ?

הלוואי והייתי יכול לתקן את המזגן הנייד שלי, אבל הוא כבר 10 שנים.....כל הכבוד שהחזיק מעמד. :)

koryz

New member
שלום airplain

סיכום העובדות:

-אתה מעוניין במזגן
-בעלת הבית לא מעוניינת לשלם עליו (אבל מוכנה להתחלק בחצי)
-אתה מוכן להתחלק ב50% (ומוכן לשלם 100% במידה ויש לך ביטחון במחירי השכירות לפחות בשנתיים הבאות)
-כרגע אתה נמצא בדירה, אין אפשרות להתקין את המזגן ללא רצונך ואישורך. התקנתו תוסיף לך איכות חיים ולבעלת הבית תוספת עתידית בשכירות.

אם כך ,
מדוע שלא תשקלו להוסיף בחוזה כי עלות המזגן כולה על חשבונך (וישאר בדירה גם אח"כ), ובתמורה תעודכן בחוזה הארכת השכירות בשנה או שנתיים נוספות ללא תוספת מחיר? (עם אופציה שלך לעזוב מוקדם יותר בהשגת מחליף בתנאים זהים).
במקרה הכי גרוע, אתה עוזב לאחר השנה, אמנם שילמת על המזגן מכספך אך לא שילמת את התוספת על איכות החיים מבחינת בעלת הבית, כך שזה במידה מסוימת קוזז. אני מניחה שאפשר להניח, שדירה דומה עם מזגן הייתה עולה יותר או לפחות בשווי התקנת המזגן..
ועם זאת בגלל הקאצ' והגינות בסיסית - רצוי שההשקעה שלך בנכס תגיע מתוך הבנה והשקעה הדדית מבעלת הבית-

מבחינת בעלת הבית - יש כאן העלאה בהכנסה עתידית מהנכס מבלי שהשקיעה בו זמן או כסף. מה גם שמבחינתה אדם שמתכנן לגור לטווח ארוך יש סיכוי גבוה יותר שישמור על הדירה לאורך זמן - ולו מכיוון שעליו לחיות בה - דבר שמשרת מצוין את האינטרסים שלה. ונק' חשובה לרבים - גם לאחר השנה היא תהיה פטורה מכאב הראש בחיפוש מחדש משכיר אמין ורציני. האינטרס הוא הדדי!

לא פשוט

בגדול אני ממליצה במקרים כאלו להימנע מלהיכנס למצב הזה ולחפש מלכתחילה דירה עם מזגן או במקרה הכי חריג לנסות לשכנע את בעל הבית להוסיף מזגן גם בתוספת עלות לשכ"ד (אם מתכננים להישאר בדירה לטווח ארוך ושכ"ד סביר זה משתלם). בעל דירה הגיוני יהיה מעוניין להשביח את הנכס שלו, ובמדינה שלנו דירה בלי מזגן תהיה הרבה פחות מבוקשת, כולל במצב הנוכחי בו אנשים מוכנים לגור בחורים, על מזגן יהיו פחות מוכנים להתפשר ולא רק בגוש דן.

לגבי ההסכם הנוכחי של חצי חצי - דווקא בעיני זה לא ממש נראה כי המזגן הרי נשאר בדירה, ככה שזה שאתה משלם חצי לא ממש עוזר לך כי היא זו שתהנה ממנו ע"י כך שתוכל להעלות את שכ"ד לדייר הבא. אולי תנסה להידבר איתה בהיגיון ולהסביר את זה + להציע שתשלם שכ"ד מעט גבוה יותר? מבחינתה זה יוצא כמו כיסוי של המזגן בתשלומים, ברגע שתשלם 100 ש"ח יותר כל חודש זה משתלם יותר לשניכם. בנוסף, ברגע שנוסף מזגן לדירה יש מקום לעגן את זה בחוזה, ואתה יכול לדרוש להוסיף סעיף שיבטיח שהיא לא תעלה לך את שכ"ד מהסיבה הזאת ואם היא תסרב היא תצא דיי לא הוגנת. אני מאמינה שיש כאן מקום למיקוח עם תוצאות הגיוניות (אחרי הכל להחליף דייר זה כאב ראש גם בשבילה והיא דורשת שכ"ד יחסית גבוה לדירת 2 חדרים ממוזגת חלקית).

לדעתי תוותר על הדירה.

אני התקנתי מזגן בחדר שלי בדירה הזאת, כי היה מזגן רק בסלון ובחדר השני. הכל על חשבוני, בעלת הבית לא מעוניינת במזגן.
המזגן עלה 1500 ש"ח, והיו בעיות עם ההתקנה והמתקין גנב ממני קצת אז מחיר ההתקנה קפץ מ500 ל1000.
בלעתי את הצפרדע כי תכננתי להישאר בדירה הזו למשך כל התואר- 4 שנים.
אבל לאף אחד מאיתנו אין כדור בדולח, ולאחר שלושה חודשים בדירה ברור לי מעל לכל ספק שאני לא נשארת כאן יום אחד יותר ממה שצריך. גם לך זה עלול לקרות. לא צפיתי מראש את הרעש מהרחוב, את בעלת הבית הכלבה (דוגמה אחת מני רבות, היו דברים שהיא אמרה שייעשו לפני הכניסה שלי לדירה והם טרם קרו), את השכנים שמזיזים רהיטים ודופקים בפטיש בשלוש בלילה, את הריבים עם השותפה המזעזעת... לא על הכל אפשר לחשוב מראש.

עכשיו מה אני אעשה? נגיד שאני אצליח למכור את המזגן לדייר שיבוא אחרי- הוא ישלם 2500? לא סביר. והרי העלות של להוציא את המזגן ולסתום את החורים בקיר כבר תתקרב לעלות של מזגן חדש, ומי יודע- אולי יהיה מזגן בדירה הבאה שלי ובכלל לא אצטרך.

מרגישה שסתם זרקתי כסף לפח במקום לקנות מאוורר.

למעלה