מה דעתכם הכללית על זה:

מה דעתכם הכללית על זה:

פשוט לא מזמן קרו לנו מקרים כאלה בחווה ואני רוצה שתגידו לי מה דעתכם ומה צריך לעשות עם זה: יש שיעור של הנבחרת, הם כבר יודעים להתמודד טוב מאוד עם הסוסים. יש רק בעיה: אחד הרוכבים לא רוצה לרכב כי שיבצו אותו על סוס/ה שהוא לא אוהב ומבחינתו, לא יצא לו כלום מהשיעור הזה והוא לא ילמד כלום, אלא רק יבזבז את הזמן שלו. הוא יודע שזה מבזבז לו כסף בגלל שהוא לא רוכב בשיעור אבל לא אכפת לו והוא בשלו. ויש מקרה נוסף: אחד הרוכבים נפל מסוס/ה בשיעור הקודם לצורך העניין. עכשיו, בשיעור הנוכחי שיבצו אותו על סוס/ה אחר/ת. הוא לא מוכן לרכב בגלל שלפי מה שהוא אומר, הוא חייב לעצמו לרכב על אותה סוס/ה שממנה הוא נפל בפעם הקודמת כדי להעביר את עצמו חוויה מתקנת. בגלל שלא מרשים לו לרכב על אותה סוסה, הוא לא מוכן לרכב בשיעור וגם לו מתבזבז כסף ולא אכפת לו. תגידו לי מה אתם חושבים על כל מקרה ואיך היה צריך להגיב אליו.

סוני DSCH1

New member
לפי דעתי

זה לא משנה על איזה סוס אתה רוכב גם הוא סוס בית ספר אתה לומד ממנו. במקרה השני המדריך שלי היה שם אותי על הסוסה שנפלתי ממנה כידי לממד אותי, אבל עם זה לא היה כך לא נורא היתי מבקשת ועם לא היתי מקבלת אז היתי רוכבת על סוס אחר.

fliperit

New member
ודעתי בעניין.

לתלמיד רגיל, שבא פעם בשבוע לשיעור בשביל הכיף הייתי נותנת אולי לרכב על הסוס שהוא רצה (אם לא היו אילוצים אחרים). לתלמידי נבחרת (כמו במקרה הזה) לא הייתי מוותרת, במיוחד (ושכחת לציין את זה) שהמדריכה היא לא המדריכה הקבועה, והמדריכה הקבועה נתנה הוראות "מי רוכב על מי".

dixie chick

New member
../images/Emo18.gifיש לי הרגשה ש

הדיון הזה מגיע מתוך פסים אישיים ביותר (לכולנו ברור מי התלמידים ומי המדריך בסיטואציה הזאת!!!) אתם מתבקשים לא להגרר אליהם!!! כל תגובה אישית ולא בנושא דיון כללי ורחב אלא ספציפי לארוע האמיתי שמתואר כאן תמחק לאלתר!!!

fliperit

New member
זה לא יגרר...אל תדאגי.

אני ואביתר באותו צד בעניין (נדמה לי)

אני לא מתייחס לזה לגמרי ככה..

אני מתייחס לזה בכללי, נכון שהיה את המקרה הספציפי הזה אצלנו אבל כשכתבתי את זה, התכוונתי למה צריך לעשות אם מקרה כזה קורה בכללי. לא צריך להתמקד בפרטים הקטנים: לא משנה אם הוא נפל מהסוסה או שהיא נפלה.... אני מדבר בכללי. אני לא רוצה להעליב אף אחד חס וחלילה..... היה מקרה, עבר, ועכשיו אני רוצה לדעת מה הדבר הכי נכון לעשות כשדבר כזה קורה. אה ונגה, מה שאמרת נכון, חשוב להתייחס לזה בתור נבחרת שרוכבת יותר מפעם בשבוע והמטרה שלה היא להתקדם ולקדם את הסוסים, ולא מישהו שרוכב פעם בשבוע רק בשביל הכיף. זה הכל, מה דעתכם? צריך ללכת לפי ההחלטות המקצועיות של המדריך? או לתת לתלמיד לא לרכב אם הוא רוצה?

fliperit

New member
התלמיד לא חייב לעלות...

זה הכסף שלו (או של ההורים שלו), והוא מוזמן לבזבז אותו כאוות נפשו. אם הוא עולה, הוא חייב לקבל את ההחלטות המקצועיות של המדריך.

ככה גם אני חושב אבל....

לדעתי, אם אני רואה את עצמי בתור מדריך, זה יעצבן אותי לאללה אם מישהו לא ירצה לעלות, כי אני בטוח שלמדריכים (לפחות לרובם) יש את הרצון הטוב שהתלמידים שלהם יתקדמו ביחד, ואם מישהו אחד לא רוכב בשיעור, זה כאילו הורס לו את הרצף יעני את ההתקדמות ביחד עם כולם - כמו בבית ספר שאם מישהו לא בא לשיעור אז הוא מפגר פחות או יותר בחומר שנלמד. אותו דבר עם הרכיבה, כל אחד ורמת הכישרון הטבעי שלו לזה. יש כאלה שיותר אכפת להם אם תלמיד לא רוכב ואז הם מנסים לשכנע אותו לרכב כי הם רוצים שהוא יתקדם, ורק אם הוא ממש מתעקש אז הוא לא רוכב ומפסיד. לעומת זאת, יש את אלה שישר יגידו שזה בעיה שלו והוא בכלל לא חייב לרכב וישר יתנו לו לא לרכב אם הוא לא רוצה. לדעתי שתי הדרכים נכונות, אבל אותי בתור מדריך זה יעצבן לאללה!

fliperit

New member
אני מאוד רוצה שהתלמידים שלי יתקדמו

וזה באמת מעצבן שתלמיד לא עולה....אבל יותר מעצבן שתלמיד דורש לרכב על סוס מסויים

אז יש כאן בעיה...

אם יש תלמיד שדורש לרכב על סוס מסוים אחר ממה שאת שיבצת לו וממש מתעקש על זה, מה את היית עושה? היית נותנת לו לרכב על הסוס הזה? או אומרת לו "או הסוס שקבעתי לך או כלום" ז"א שהוא לא ירכב אם הוא לא ירכב על הסוס שאת בחרת לו.

fliperit

New member
אין כאן שום בעיה....

אם התלמיד לא רוצה לרכב על הסוס ששיבצתי לו, אז שלא ירכב. אני יטכולה ללמד רק תלמיד שרוצה ללמוד. תלמיד שלא רוצה ללמוד שיחפש מדריך אחר

fliperit

New member
ואגב...

אני לא אומרת שאני לא מנסה להתגמש במקרים כאלה, ברור שאם תלמיד לא מרגיש נוח על סוס ששיבצתי לו אני אנסה להתחשב בו. עם זאת, התלמיד צריך לדעת ש"לא" אחד שלי מספיק, ואין שום טעם בויכוח.

../images/Emo41.gifדעה קצת שונה

בעניין תלמידי נבחרת-אני איתך,הייתי מהססת להכניס לנבחרת תלמיד שלא מכבד את דעת המדריך שךו. בקשר לנפילה-נראה לי שהייתי מוותרת לתלמיד שבקש לרכב על הסוסה שאיתה הוא נפל (אא"כ הייתי חושדת שהנפילה נגרמה בגלל רכיבה פרועה של התלמיד הנ"ל),בגלל שזה משהו חד פעמי ולא סימפטומתי, תלמיד שעל בסיס קבוע מודיע שהוא לא רוכב על סוס שלא בא לו עליו,הייתי יוזמת שיחה איתו בנוכחות ההורים. ממש לא מקובלת עלי הדיעה שזה הכסף שלו אז שיעשה מה שהוא רוצה. בתור הורה משלם,הייתי מאוד רוצה לדעת אם אני זורקת את כספי כדי שהבן שלי ישב בצד בהפגנתיות או ירכב. והייתי רוצה להיות שותפה להליך הפתרון-אפילו להודיע לבן שלי שאם ככה הוא מנהל את שיעורי הרכיבה שלו,אני מפסיקה לממן אותם.

fliperit

New member
אממממ

קצת קשה לי לכתוב כאן באופן כללי, כי אני מכירה את התלמידים המדוברים, וראיתי את הנפילה. לא מדובר על רכיבה פרועה. מדובר על תחרות פינמית, שבמהלכה הסוסה מעדה מלופ ונפלה. ונדמה לי שגם לא מדובר במשהו חד פעמי, במקרה של התלמיד הזה. (ושוב...נכון שזה מקרה פרטני, אבל בגלל שאני מכירה אותו מקרוב, קשה לי להתנתק) יכול להיות שצריך להודיע להורים, אבל לרוב המדריכים אין זמן באמצע יום עבודה עמוס ליזום שיחה עם ההורים. התלמיד לא יעלה לשיעור, ובערב יכולה להיות שיחה עם ההורים (אגב...אני מדברת כמובן על תלמידים גדולים...16 ומעלה נניח, לא ילדים קטנים)

fliperit

New member
*הבהרה

הנפילה- חד פעמית הבאלגנים למדריך- לא חד פעמי

אם התלמיד ממן לעצמו את השיעורים-אין

בעיה,אם הוא לא משתתף זה באמת ההפסד שלו. הדיון כאן אמור להיות עקרוני,לא פרטני. לא התכוונתי מייד לעצור הכל ולהתקשר, אלא אם זו תופעה שחוזרת על עצמה.

fliperit

New member
הדיון חייב להיות פרטני.

אין מקרה שדומה למקרה אחר. חייבים לדעת בדיוק מה הנסיבות בשביל לדעת איך להתמודד

לא מסכימה.

נשאלה שאלה עקרונית איך היינו מטפלים בסיטואציה מסויימת. הדיון לא יכול להיות פרטני כי אני לא מכירה את מי שאת מדברת עליו,וזה גם לא הוגן לנהל על מישהו מסויים דיון במדיה פתוחה שלא בפניו.

fliperit

New member
איזה סיטואציה?

מי התלמיד? זה דבר נדיר או קבוע? ועוד שאלות שמשנות את אופי התגובה. שלי, לפחות.

למעלה