בעיקרון לשניהם יש יתרונות וחסרונות
אני מעדיף משהו באמצע. זה גם תלוי בלמה את מתכוונת שאת אומרת הערפדים של פעם וערפדים של היום. אם כבר את מביאה את הקצה הקיצוני אצל הערפדים המודרניים, צריך גם להביא את הקצה הקיצוני של הערפדיים הקלאסיים, וזה בכלל ערפדיים סטייל נוספרטו, הערפדים של פעם התאפיינו במראה והתנהגות נורא מפלצתיים, בנוסף לכך הם היו נורא סטריאוטיפים, כולם רוזנים ומתלבשים אותו הדבר, דברים בסגנון הזה. במודרנים הערפד בעצם יותר אינדיבידואלי ובעל אישיות. אני מעדיף ערפדים של היום, אבל לא דווקא בסגנון של דמדומים, אם כי גם אין לי שום דבר נגד דמדומים, אבל זה בהחלט לא היצירת ערפדים האהובה עליי, אני מעדיף ערפדים מודרנים בסגנון הנרי מקשרים אפלים, וVTM. לא צריך לשכוח שדמדומים זה קודם כל ספר רומנטי, ורק אחר כך ספר ערפדים. אני לא חושב שמתבגרות מפספסות משהו, בדמדומים הערפדים הם בכוונה נורא יפי נפש, ככה שכל בחורה טיפוסית תוכל לאהוב אותם בקלות, אבל גם פה זה לא מדוייק להגיד, כי אחרי הכל אפילו בדמדומים רוב הערפדים שם הם רחוקים מלהיות יפי נפש, חלק שם מרושעים וחלק שם פשוט רגילים, כמו הולטרי. אין לי בעיה עם כך שערפד יותר אנושי, מגניב ומושך ממה שהיה בעבר, אבל בהחלט מעבר לגבול מסויים הערפד הופך להיות יותר מדיי אנושי, כך שכמעט לא רואים הבדל בינו לבין אדם, אני בהחלט בעד שישאירו גם תצדדים האפלים והלא אנושיים אצל ערפד, גם כאשר ערפד בוחר לשלוט בהם ולא להכנע להם, צריך לציין את העובדה שזה לא בא לו בקלות ובטבעיות, אבל זה כמובן רק הופך אותו לטוב יותר בהתחשב בכך שהוא צריך לשלוט על החיה/מפלצת שבתוכו, שהיא חלק ממנו, על מנת לא לפגוע ללא הבחנה ולא לעשות יותר מדיי נזק.