מה דעתכם בנות

HouseAtreides

New member
לדעתי ההרגשה של גברים בוגרים במציאות הנוכחית

של מכבש חברתי שאין לו כמעט אח ורע - לא נותנת אינדיקציה לשום דבר, פרט לאשליה שהכל כאילו סבבה "כי הגברים מצדיקים את זה בדיעבד".

לטעמי זו לא חוכמה גדולה במיוחד:
1. לחתוך למישהו חתיכה מאיבר המין בגיל שאין ולא יכולה להיות לו פרשנות עצמאית משלו לאירוע המחריד,
2. למנוע ממנו אח"כ הסברים לגבי איך נראית ג'ניטליה זכרית שלמה ובריאה - לא במילים ולא בתמונות, כך שהוא לעולם לא רואה מקרוב ובטח שלא נוגע בעצמו בעורלה,
3. למלא אותו בסיפורים ומיתוסים שחלק מהם נועדו להקטין את האירוע שעבר עליו בינקותו ("אתה לא צייצת בכלל", "בכל העולם אומרים שזה טוב ובריא"), והאחרים נועדו לתת פרשנות מאד מאד סובייקטיבית ומוכתבת מראש לאירוע ("ככה התחברת לאבותיך"),
4. למנוע ממנו כל נראטיב אחר תוך שימוש בטענת הקסם של "כולם שונאי דת חוץ מאלו שמוכרים לך את אותו נראטיב שאתה מכיר".
5. למנוע ממנו למתוח ביקורת על ההורים ועל החברה בנושא הזה תוך שימוש בטענות הקסם "הורים תמיד עושים הכי טוב שהם יכולים למען הילדים שלהם", "אתה בכלל לא זוכר מה היה שם אז מי אתה שתבוא בטענות", "כולם חוץ ממך מרוצים, אז לך תבדוק את עצמך, בטח סתם משעמם לך אם בחרת להתעסק פתאום בעורלות".

- ולאחר כל המכבש התודעתי העצום והכביר הזה, שיש לו עוד הרבה אספקטים שלא מניתי מפאת קוצר מקום וזמן, לחייך ולומר בניצחון "אתה רואה? הוא מרוצה! כולם מרוצים!"
כאילו האופציה השניה באמת זמינה באותה מידה, ומקובלת באותה מידה, ומושמעת באותה מידה.

לפחות תנסה להתחמק באלגנטיות

אבל להתחיל לקשקש מסביב כששואלים אותך שאלה ישירה זה די פטתי.

רב הגברים בימנו מודעים מאוד לאיך נראה האיזור השלם. יש לא מעט סרטים שהם צופים בהם שממחישים את הנקודה הזו. טרם פגשתי גבר או אישה שהסתכלו על האיזור השלם ואמרו - וואו, נראה הרבה יותר טוב. להפך. לא צריך למלא אף אחד בסיפורים. כל בר דעת יכל לקרוא עשרות אלפי מחקרים על הבריאות של מילה, ארגוני הבריאות העולמיים מוציאים נוהל אחרי נוהל, מחקר אחרי מחקר, דעה אחרי שעה וקביעה אחרי קביעה בנושאי הבריאות במילה.
לא מכירה אף אחד שמשקר אתה לא צייצת או אתה בכית שנה. כולם בוכים. אף אחד לא מצפה להיות בשקט כשחותכים אותך. אפילו כשיש פייפר קאט אנשים נרתעים וצווחים קלות.

בכל מקרה, התעלמת מהשאלה ולקחת אותה לכיון שרצית. לא רלוונטי להתדיין בצורה כזו.

HouseAtreides

New member
הדיון עסק במציאות החברתית ובלחץ החברתי

לקיים ברית מילה, ולשתוק, ולהשתיק במגוון דרכים את מי שלא מסכימים עם נורמה כל כך קיצונית.
את זו שהתעלמת מכך ושאלת אותי שאלה ישירה ואישית, שלא רלוונטית במאום לשאלה החברתית - שזה, אם כבר, פתאטי מצידך.
מה שעשיתי היה להחזיר את הדיון למסלולו המקורי, ולמלא אותו בתכנים רלוונטיים, שזה המעשה הבוגר והנכון ביותר, לדעתי.

עוד דבר פתאטי הוא לכנות את התכנים שכתבתי "קשקוש" - בזמן שהם היו לגמרי רלוונטיים כי על זה הדיון.

אין עשרות אלפי מחקרים בנוגע ל"בריאות" של מילה. יש לכל היותר כמה עשרות והם לא חד משמעיים ולא חזקים במיוחד, נהפוך הוא, המסקנות שלהם הן או קלושות או מגוחכות או סתם לא רלוונטיות לגבי אדם בגיל 8 ימים. אין אפילו ארגון בריאות אחד בעולם שממליץ על מילה כפרוצדורה רפואית חיונית לכלל הזכרים במדינה כלשהי. אין דעה רפואית הקשורה במילה ואיננה כוללת באופן זה או אחר, וריאציה זו או אחרת של המשפט "בהתאם לנטיות הדתיות והתרבותיות של ההורים" - כלומר אין בשום מדינה בעולם המלצה למול את כל התינוקות מסיבות בריאותיות Whatsoever.

אני אישית לא הייתי מודע לאיך נראה האיזור השלם עד שנות השלושים לחיי, ואני בטוח ומשוכנע שהרוב היו ועודם בורים כמוני. מעולם לא שמעתי אנשים דנים בזה עד השנים האחרונות, והנה, את בעצמך לא יודעת שנשארת צלקת (אפילו גדולה מאד).
אם את מדברת על פורנוגרפיה - בזקפה קשה לראות את ה"אין צלקת" מול ה"יש צלקת". רק מי שקיבלו הסבר מפורט מאד, עם תמונות רבות שהתבוננו בהם במשך שעות וימים, יכולים להבחין במה בדיוק מדובר ומה "נראה יותר טוב".

פגשתי כמה וכמה אנשים שלאחר שנפל להם האסימון אמרו "איזה מטומטמים היינו שלא הבנו קודם איזה דבר איום ונורא עשו לנו". אבל זה לא הם שהיו מטומטמים, זו החברה הפרימיטיבית והחשוכה שהם חיים בה, שהוליכה אותם שולל באופן שלא הותיר להם הרבה סיכוי לחשוב אחרת.

פגשתי יותר מאדם או שניים שאמרו "הבן שלי לא צייץ" או בגירסתו המרוככת "הוא בכה אולי 2-3 דקות וזהו". אלה משפטים קלאסיים לגמרי, קשה לי להאמין שלא נתקלת בהם.
בפועל ההחלמה נמשכת כמה שבועות, ורוב התינוקות בוכים וצורחים בכל פעם שהם צריכים להשתין, ובכל פעם שמחליפים להם תחבושת.

אז אני אסביר בשנית

לא שאלתי אותך אם מלו אותך או לא. שאלתי אותך אם אתה מסכים עם ההחלטה של הוריך כך או אחרת. זה לא באמת מענין אותי מה המצב האישי שלך, אלא ההסכמה שלך. כי אם אתה חושב שזו טעות להכנע ללחץ החברתי או לחילופין חודש שלא צריך להכנע לו, אז אתה צריך לשמוח בהחלטה שהוריך קבלו או לחילופין לכעוס שלא נכנעו/עמדו על שלהם.
ועל זה לא ענית.

יש עשרות אלפי מחקרים על המילה כי חוקרים את הנושא הזה כבר כמה עשרות שנים.ולא מחקר אחד ב10 שנים. במאמר שהבאתי לך קודם, נכתב כי בארהב כי היתה הפניה של הורים למילה,אך מאחר ובשנים האחרונות הורים רבים לא מעוניינים בכך - קרי הורים כמוך למשל, היום נעשית המילה רק אם בקשה מפורשת של ההורים. אני לא חושבת שציבור הרופאים בארהב נהג לחתוך עורלות כי סתם היה לו מצב רוח לחיתוכים כל בוקר. (שלא נדבר על זה שמדובר שם באוכלוסיה גדולה מאתנו פי כמה וכמה)

אתה מסתובב בחברת אנשים שחושבים שברית היא דבר רע. על כן ברור שאדם טועה אחד יצליח למצוא לעצמו חבר.
אם נלך לכיוון אחר, אז מן הסתם בתור תושבת אשקלון אני יכולה למצוא אנשים שחושבים שצריך להיכנס לעזה ולעשות שם סדר אחת ולתמיד,לעומת זאת כשאני מדברת עם חברים חברים בתל אביב הם חושבים אחרת. בדיוק כמו שאני חושבת אחרת ממך בנושא המילה - הן בריאותית, הן אסטתית, הן חברתית (לא מכירה השלכות על מי שלא מל) והן דתית.

זה יותר הגיוני שגבר לא בוחן פינים אחרים. זה קצת שונה אצל אשה.
אני מבטיחה לך שאני לא יודעת איך נראים איברים נשיים מוצנעים של נשים אחרות.אני מניחה שרב הגברים החילוניים ראו יותר מאחד או שניים.

כן, נתקלתי במשפטים הוא בכה 2-3 דקות. זה גם נכון. זה זמן הבכי. אבל אף אמא שדברתי איתה לא נסתה להסתיר את הטיפול בשלבים מאוחרים יותר. הרי כולנו יודעות שהמוהל גם מגיע יום למחרת או אחרי יומיים לבדוק שהכל בסדר, וזה ברור שבשבוע הראשון האיזור רגיש (באופן הגיוני לחלוטין כמובן, חיתוך הוא פציעה של רקמות העור) ומי שמנסה להגיד שזה לא כואב הוא לא כנה והאמת שאי אפשר לנהל איתו דיון אמיתי.
אגב, אני לא יודעת מה זה כמה שבועות אצלך,אבל אני מכירה אדם מבוגר שמל עצמו ואחרי שבועיים הוא חזר לעבודה פיזית בתפקוד מלא והשתין יופי. (ואחרי חודש כשהרופא אישר לו חזר גם לתפקוד מיני)

HouseAtreides

New member
הבנתי מה שאלת, אבל התשובה שלי לא משפיעה

על ההיבט החברתי שקובע ומשפיע הרבה מאד על שיקול הדעת (ונתקלתי כאן בהכחשה של ההשפעה החברתית, ובבורות לגבי ההיבטים הרבים של ההשפעה הזו - על זה כל הדיון בעצם). ברית מילה לא נתפסת בחברה הישראלית כהחלטה אישית של הורים כמו למשל בית ספר דתי או ממלכתי, אלא כאקט של הצהרת השתייכות קולקטיבית דתית/תרבותית/חברתית. אי-מילה נתפסת בעיני רבים מאד כהתרסה, כאמירה "אני לא רוצה להיות שייך", כאקט מובהק של "אני נגדכם".
אלה לא תנאים חברתיים שמאפשרים למישהו לעמוד על הכיסא ולומר ללא חשש "אני רוצה את איבר המין שלי בצורתו ובתחושתו הטבעית".

אין עשרות אלפי מחקרים על מילה, והשיח על ברית מילה הוא לא נרחב בשום מקום בעולם. בארה"ב המנהג החל במאה ה- 19 מתוך אמונה שאוננות גורמת למחלות, והמשיך "כדי שהבן יהיה כמו האבא". זה התירוץ הכי נפוץ שם, ולמרות התקציבים שדור הנימולים שם השקיע במחקרים, הממצאים מגוחכים. אחרי הכל, קשה לשכנע שכל הזכרים נולדים עם מום כל כך נוראי באיבר המין, שאשכרה דורש מכולם ניתוח נגד רצונם. זו גישה אנטי דמוקרטית ואנטי הומאנית מיושנת, שפשוט השתרשה כי כולם חכמים על תינוקות שלא יכולים להקים אופוזיציה ראויה.

בתשובה לשאלתך, כי אני מבין שזה מעניין אותך: אני אישית בוודאי חושב שנעשה לי עוול בכך שמלו אותי, ובפרט אני סבור שהוריי עשו לי עוול כפול ומכופל כאשר לא הסכימו ללמוד את הנושא לעומקו, להבין את גודל הזוועה ולהתנצל בדיעבד. חוסר הרצון לקחת אחריות, המחשבה שאין לי זכות לבוא בטענות על מעשה אכזרי שנעשה על הגוף שלי, הם שהבדילו אותם בעיני מהורים שבאמת איכפת להם, ולא העובדה שמלו אותי כשלעצמה (שזה דבר שיכול היה להגיע גם מתוך לחץ חברתי, ומחוסר ידיעה שאפשר גם אחרת ושהשד לא באמת נורא כמו ההפחדות הנפוצות).

היא משפיעה כמובן

באופן אישי, אנחנו לא מדברים פה היפוטטית. אנחנו מדברים פה על עצמנו ועל הבחירות שלנו וזה חלק מהבחירות.

אף אחד כאן לא מכחיש את השפעת הסביבה, ואף אחד לא מכחיש שיש לחץ סביבתי. מה שכן אומרים לך זה שאף הורה שפוי לא אמור לבחור "לצלק" את ילדו, לגרום לו "נזק בלתי הפיך" וכל המילים האדירות שנזרקו פה לחלל בגלל "לחץ חברתי" ואתה הורה גרוע אם זה המניע שלך. ניסתה אסתי -שכל הכבוד לה שהיא עדין לא אמרה נואש ממך (אני מתחילה) שיכל להיות לך לחץ חברתי לזרוק את הילד שלך מהגג וכנראה שאתה בניגוד אליה (ואלי) תבחר לזרוק אותו. אנחנו נתקלים בלחץ חברתי כל החיים שלנו, לעשן, לשתות, לנהוג מהר, להתלבש בצורה מסויימת,להתנהג בצורה מסויימת בחברה ועוד - וחלק מאתנו מושפעים וחלק מאתנו לא.
רב המלים בישראל בהחלט עושים את האקט כהצהרה להשתייכות דתית ותרבותית. גם אני וגם אסתי הצהרנו על זה ברי"ש גלי. כתבי שאני מאמינה שהיתי בוחרת באקט גם אם לא היתי יהודיה ועוד שחיה בישראל בגלל הנסיבות הבריאותיות שכאדם משכיל למדתי אותן, גם בחברה שאולי הלחץ החברתי עלי היה שאני משוגעת, אבל כיהודייה אני קודם כל עושה את זה כדי להיות חלק מהמצוה.

אתה יכל להמשיך להזכיר אוננות בארה"ב, אבל אנחנו לא חיים לפני 300 שנה וכולם יודעים שאוננות לא עושה שום נזק. אף אחד לא טען שמישהו נולד עם מום.
הרבה אנשים באמת נולדים עם מומים שונים (אם ככה אתה רוצה לקרוא לזה) ולא מתקנים אותו - פזילה, צורך במשקפיים או ואט אבר.

אתה חושב שנעשה לך עוול, אתה חושב שהוריך סרבו ללמוד את נושא המילה ולא התנצלו על הזוועה, שאתה לא יכל לבוא אליהם בטענות - אבל מלת את הילדים שלך וגרמת להם את אותה הזוועה והעוול למרות שלמדת את הנושא. אז מה זה עוזר?

לא יודעת,כשאתה הולך לרופא הוא תמיד

החבר הכי טוב שלך או אבא שלך?

אתה אדם מוזר

ברור שהמוהל הוא לא חבר שלי או מכר אבל הוא רופא ואין בזה שוני מאשר כשאתה לוקח את הילד לרופא שיניים והטענה שלך שאתה חייב לצאת לבלות קודם עם רופא השיניים לפני שהוא יטפל בך היא קצת מוזרה לי

HouseAtreides

New member
מעולם לא הלכתי לרופא בעודי בריא לגמרי

מתוך מוטיבציה של כניעה ללחץ חברתי, וגם לא מתוך מחשבה שאלוהיי ציווה אותי ללכת לשם.
רוב האנשים גם לא לוקחים את הילדים שלהם לרופא מהסיבות (המוזרות מאד) האלה, אלא כי הם סבורים שהילד חולה וזקוק לטיפול, ושאם לא ילכו לרופא המצב עלול להחמיר.
לכן יש שוני ענק בין הליכה למוהל לבין הליכה לרופא, ומוזר שאת לא מבחינה בכך - הגיוני לבקש מאדם זר לבדוק את הילד בכדי למנוע החמרה במצבו הבריאותי. פחות הגיוני לבקש מאדם זר לחתוך את הילד כאשר הוא בריא.

נ.ב. עוד לא שמעתי את המשפט "לקחתי את המוהל הכי טוב", שמשום מה כולם אומרים אותו. תמהני אם כל אחד באמת חושב שהמוהל שמל את הבן שלו הוא הכי טוב, או שמא מדובר ברציונליזציה הרגילה של "זה לא כזה נורא"...

באמת אף פעם לא הלכת לרופא

בהיותך בריא כדי לבצע בדיקות תקופתיות?
בדיקת דם רק כדי לוודא שהכל בסדר למשל? אתה יודע שנשים נדרשות לבצע אחת לשנה בדיקה אצל רופא נשים ובדיקת פאפ (שתן לי לספר לך כואבת ומאוד לא נעימה) וכן בדיקת ממוגרפיה שאף היא לא נעימה בכלל ודי כואבת למרות שהכל אצלן בסדר והן בריאות? רק כדי להבטיח את הבריאות הזו?

אנחנו גם לוקחים את הילדים שלנו לקבל חיסונים כואבים ומאוד לא נעימים כדי למנוע מחלות אפשריות בילדים שלנו. זה לא באמת שאם יהיה להם אבעבועות רוח יקרה להם משהו (אני עברתי את זה ואני חיה כדי לספר ללא אף צלקת למרות שהיתי מוגדרת במצב קשה) או שצריך לחסן אותם נגד סוג מסויים של צהבת שבגלל לא קשורה לגיל שלהם ולמקום שלהם וגם ככה החיסון הזה פג תוקף בגיל 5 ואנחנו לא חוזרים עליו אלא אם כן אנחנו טסים למדינות עולם 3?

לדעתי שאנשים אומרים מהל הכי טוב הם מדברים על מוהל מקצועי, שלא יעביר לילד שלהם הרפס למשל או יפגע באיבר של הבן שלהם.כי כן, אף אחד לא מכחיש שביצוע לא נכון יכל להטיל מום אמיתי - כמו בכל פעולה כירורגית.

HouseAtreides

New member
אני לא חושב שאפשר להשוות את הלחץ החברתי

שמופעל על הורים לחסן את ילדיהם, ללחץ שמופעל עליהם כדי למול אותם.
למרות ההתוויה הרפואית, הורים יכולים לבחור שלא לתת את כל החיסונים אלא רק את חלקם על פי שיקול דעתם.
כנ"ל לגבי בדיקות תקופתיות - הן נעשות בדרך כלל בעקבות התוויה רפואית, שנועדה לצמצם את הסיכוי לאי נעימויות ולסיכונים הרבה יותר גדולים בעתיד.

לברית מילה אין התוויה רפואית (משרד הבריאות לא ממליץ על ברית מילה ולא נותן דעה בנושא), לכן הדמיון לפעולות רפואיות הוא לא במוטיבציה של המבצעים (יצירת סיכון במקום מניעת סיכון), לא באופן הביצוע (יין, מציצה בפה ופריעה בציפורן מול תנאי מרפאה מודרניים וסטריליים) ולא בהשלכות (מום בחומרה זו או אחרת מול עניין שבא לטובת הפציינט).

אתה רציני???

מרב לחץ חברתי לחסן מנסים להעביר חוק שמי שלא מחסן את כל החיסונים לא מקבל קצבת ילדים.
כל פעם שמישהי אומרת שהיא לא רוצה לחסן קופצים עליה עשרות אימהות ואומרות לה כמה היא אמא רעה שמסכנת את התינוק שלה, שבגללה מחלות שהיו צריכות כבר מזמן להעלם מהעולם עדיין קיימות בו.
תאמין לי שאני יודעת מה אומרים לאמא שלא מחסנת, אני מאלו שאומרות את זה.

הורים יכולים להחליט לא למול. בדיוק כמו שעושים גם. ראה פורום על כך בתפוז.
דברת על רופאים אז כתבתי לך על רופאים. לא כתבתי על ברית מילה. אני גם כתבתי בצורה מאוד מפורשת שלא היתי בוחרת במוהל אלא ברופא-מוהל בדיוק מהסיבות שכתבת - יין במקום אלחוש, מציצה - שזה הכי מזעזע בעיני בגלל כל מקרי ההרפס במקום שימוש במכשירים וכן הלאה. למרות שיש לציין שבכל כתבה שקראתי עד היום על הרפס ושאר מחלות לילודים שביצעו בהם מציצה באמצעות הפה, מציינים שם במפורש שיש מכשיר שמבצע את זה ושרב המוהלים משתמשים במכשיר ולא מעיזים לשים את המחלות שלהם על תינוק (ועוד שלא שלהם)

HouseAtreides

New member
כן, אני רציני וזה בכלל לא דומה.

לא התרשמתי שכל דכפין שואלים עוד בזמן ההריון: "אה, זה בן? יו, איזה יופי!! מתי החיסון נגד אדמת?? את עושה מסיבה, נכון?"
ואז: "מה, את לא עושה מסיבה? סבא בטח מתהפך בקבר / יצחקו עליו כל החיים / הוא לא יהיה שייך לעם היהודי!!"

זה נכון שבישראל יש נטייה חזקה להיכנס לתחתונים של אחרים, במיוחד של אימהות, אבל הרבה יותר קל להסתיר אי-חיסון מאשר אי-ברית-מילה.

לגבי המציצה בפה - ארגון רופאי הילדים ניסה לצאת נגד זה לפני שנה בערך, וחטף מכל הכיוונים. המוהלים הודיעו שימשיכו למצוץ.

קצת מתוך המוסד הרפואי

כי היתי בבתי חולים בתקופת לימודי הקצרה - ב95% מהמקרים במיון (וב100% במרבית המחלקות) לא רואים את איבר המין של החולה אבל יודעים בדיוק איזה חיסון הוא קיבל ואיזה לא.
כמורה בב"ס יותר מעניין אותי לדעת איזה חיסון הילדים בכיתה קבלו (או מה הם עלולים להדביק אותי ואת חבריהם) ומה יש להם בתחתונים לחלוטין לא.
כאמא, יותר מעניין אותי ואני לא מתביישת לשאול - למה אתה כהורה בגן של הילדים שלי חיסנת ולמה לא ולמה לא, מעולם לא שאלתי מישהו אם היא עשתה ברית לבן שלה, ובכל 4 שנותי כאמא לא יצא לי לראות איבר מין של ילד כדי לוודא לכאן או לכאן.
ישבתי רבות עם אימהות ועם משפחה בפארקים, באירועים, בשיחות על אימהות ומעולם לא עלתה השאלה "האם מלת את הבן שלך" אלא אם כן מישהי העלתה את זה כאנטי מיוזמתה. לעומת זאת רבות דברנו על חיסונים - האם היא פיתחה חום? עשית את כל החיסונים במכה או שעשית מרווח? את חושבת שזה חכם לחסן נגד צהבת? את יודעת שחיסון כזה או אחר עלול לגרום לאוטיזם?

בקיצור - קצרה היריעה מלהכיל ולהסביר לך כמה לחץ חברתי מופעל על חיסונים. אתה אולי לא שם לזה לב כי הלכת עם העדר כמו בנושא הברית, אבל מי שכן מפוקח וחוקר מדבר על זה הרבה.
אמהות שלא מחסנות גאות בזה משום מה. הן לא מנסות להסתיר ואם הן צריכות להסתיר כנראה הן מתבישות בבחירה שלהן. אולי כדאי שיחשבו פעמיים.

מוהלים שאני מכירה לא מוצצים. הם משתמשים בכלי מיוחד.יש מוהלים בודדים שמוצצים והם חוטפים על ימין ועל שמאל ריקושטים. מי שלוקח את הבן שלו למוהל כזה הוא לא שפוי בעיני - כי זה הורה (בהמשך למה שאני מנסה להחדיר בך ולא מצליחה וגם אסתי) שביודעין מנסה לפגוע בבן שלו בגלל "לחץ חברתי"??

HouseAtreides

New member
רוב המוהלים הם חרדים ורוב החרדים מוצצים

כי המבחנה אמנם מאושרת ע"י הרבנות הראשית, אבל לא ע"י כל הזרמים היותר מחמירים למיניהם.
זה בד"כ נמשך לא יותר משניה או שתיים ורוב ההורים אפילו לא יודעים מראש שזה אמור להתבצע. הם פשוט סומכים על המוהל וזהו.

מי שמפיצים את השמועה הלא מקרית של "רק בודדים מוצצים" הם אותם גורמים מטעם הרבנות שגם מפיצים את המיתוס של "למוהלים יש יותר נסיון מלרופאים". כמובן ששני הדברים הם חצי אמת במקרה הטוב.

הורה אחראי שואל ומתעניין ובודק

לך מתאימה של סומכים וזהו כי אתה גם כתבת שיש הורים שיעשו ברית כדי להמשיך לקבל כסף מאבא ואמא
ושבכלל גילית שברית היא לא עניין חוקי רק לפני שלוש שנים

אתה פשוט חי בבועה

זה ידוע שכל ההורים מנותקים מהמציאות

ושאף אחד לא רואה את הכתובות הענקיות שדנים פעם אחרי פעם בכל רחבי האינטרנט, העיתונות והחדשות.
במיוחד אותם חילונים שלהם זה קורה, כי כולנו חיים במערה.

HouseAtreides

New member
ההכללה שלך כמובן קיצונית כי את מנסה להגחיך

אבל עובדתית, יש משהו בדברייך. רוב ההורים לא הולכים ומסתכלים על הליך ביצוע מילות ביוטיוב לפני שהם מזמינים מוהל או רופא, ולא לומדים את התהליך על בוריו - אלא פשוט קובעים, עושים ושוכחים.

HouseAtreides

New member
אני לא מבין איך זה עוזר לדיון,

אבל מאחר שזה כל כך מעניין אותך: נכון להיום אין לי בן, אז מן הסתם גם לא מלתי אותו.
את בני העתידי לא אשקול אפילו לשניה אחת למול, אלא אם מאיזו סיבה נדירה יתעורר צורך בהתערבות רפואית דומה (טיפול בהיפוספדיאס למשל).
אילו היה נולד לי בן לפני 3 שנים ויותר, הייתי מל אותו בלי לחשוב שיש בכלל אפשרות אחרת (משפחה דתית, פחד מתגובת ההורים הקשה, מחשבה שזה ממילא יותר יפה וכו').

למעלה