מה דעתכם בינתיים?

freak2100

New member
מה דעתכם בינתיים?

מה שטוב במשחק הזה זה שברגע שאני אסיים את הפיסיקה ואת הבסיס כל מה שיישאר לי זה עניינים קוסמטיים (ניקוד, חיים, לעבור שלבים וכו'... וכמובן גרפיקה וסאונד) בינתיים... ניסיתי לסדר את התנועה של גרגרי החומוס, מה דעתכם? זה היה ממש מסובך
ואני גם לא בטוח שככה זה טוב

deanSysman

New member
המשחק עובד טוב!

אהבתי את התנועה של החומוסים, והכול עובד אצלי טוב. יפה גם שאפילו עם 20 גרגירים הכול רץ חלק. אחרי שתסדר את המכניקה ואת כל המטרות במשחק הוא יכול לצאת נחמד, אם תוכל להסביר איך הוא יראה בסוף או מה הכיוונים שלך זה יעזור לשפוט אותו. דרך אגב אני רואה שאתה מחיפה וגם אני, אולי נוכל לקיים פה מפגש של הפורום יום אחד.

yoniBLA

New member
יש בעיה בcollision detection

כשאתה עובר לרמה קשה (=הרבה גרגירי חומוס) יש מצב שאחד מהם יהיה מספיק מהיר כדי "לדלג" מעל השטח שהוא לא אמור להיכנס אליו, במקום להתנגש בו ולחזור אחורה. זאת בעייה מוכרת כשמתעסקים בCD, אבל צריך לפתור אותה. אחת הדרכים היא לפתור את הבעיה בצורה אחרת - במקום לבדוק אם בכל רגע נתון אתה (=גרגיר חומוס) נמצא בתוך שטח ואז "לתקן" כך שהוא יהיה לפניו, אפשר לעשות משוואת תנועה ולבדוק מתי בעתיד הוא יתקל בשטח (אולי בעוד רבע פריים, ואז צריך לתקן כבר עכשיו).

freak2100

New member
מכיר את הבעייה הזאת...

השיטה שאתה מציע לא טובה במקרה הזה, כי אין לי שום דרך מתמטית להביע את השטח המלא, רק מלבדוק פיקסל פיקסל. אבל אני יכול לפתור אותב בדרך אחרת (התנועה תהיה עם לולאה)... זה קצת יאט את החישוב אבל אם אני אעשה את זה נכון זה יהיה בסדר. יש גם עוד בעייה, אם מזיזים את העכבר מהר אפשר לעבור מעל לגרגרים בלי לגעת בהם, גם בזה יד לי רעיון איך לטפל...

למעלה