מה דעתך על צמחונות?

מ א י .

New member
מה דעתך על צמחונות?

התחלתי להיות צמחונית לפני כחודש . אולם אני לא יודעת כיצד לאכול נכון כשלא אוכלים בשר. האם יש ספר טוב שאת ממליצה עליו שלא גורם לי לעשות תהפוכות משוגעות מסביב לשעות בשביל אוכל והיכן אוכל למצוא תפריטים נורמלים שכוללים את כול מה שאני צריכה בכדי לקבל את כול מה שהגוף שלי זקוק לו?

אמסטרדם

New member
אל דאגה!

הי מאי! קודם כל מזל טוב... ואל תדאגי, לתזונה הצמחונית, כשדואגים לאכול כל מה שצריך ומאוזן, יש יתרונות בריאותיים רבים וזאת מעבר לענין המוסרי-אידיאולוגי. לבשר יש חסרונות רבים ואת מה שתחסרי תוכלי למצוא במוצרים מן החי, לדוגמא במוצרי סויה והטופו בראשם (חלבון מלא, אחוז נמוך של שומן ותכולה יפה של ויטמינים ומינרלים), שילוב של דגנים וקטניות (למשל עדשים ואורז מלא יחד, לחם מחיטה מלאה וחומוס, תירס ושעועית...). איכלי מדי יום ירקות ופירות מגוונים ככל האפשר, קטניות, דגנים מלאים, זרעים כגון זרעי חמניות ודלעת, אגוזים ושקדים (לא קלויים...) ומוצרי חלב. לא ייחסר לך כלום, האמיני לי, כולל ויטמין 12 B שמצוי בכמות קטנה גם במוצרי חלב ובביצים, ואין צורך בכמות גדולה ממנו. בתגובה הבאה שלי אמליץ לך על מספר ספרים טובים! להתראות ובהצלחה...... נעמי דה יונג, דיאטנית קלינית

מ א י .

New member
תודה לך אני אשמח אם.. B-)

תמליצי כבר עכשיו על מספר ספרים טובים... :)

צמחונות

שלום לך למיטב ידיעתי אין ספר ייחודי לנושא. אני ממליצה לך לקרוא בספר תזונה פרי מחשבה שעוסק בנושא התזונה ולמצוא תחליפים מתאימים לבשר. בנוסף כדאי להפגש פעם אחת עם דיאטנית שתרכיב לך תפריט שיכלול את כל מה שאת צריכה. זה הרי תחום ההתמחות שלה בהצלחה ליאורה חוברה

למעלה