מה דופק את הסוללה?

יוני1616

New member
מה דופק את הסוללה?

שלום. אני רוצה בלילה לשמוע שירים מהמחשב הנייד, ובבוקר להתעורר גם כן, משירים מהמחשב. ברור שלהשאיר אותו כל הלילה זה דפיקה של הסוללה. השאלה היא- מה עושים? מצאתי תוכנה שמכבה לי אוטומטית את המחשב, אבל עדיין לא מצאתי תוכנה (כנראה שהסיבה היא שפשוט אין) שתדליק אותו. התוכנה שמכבה יכולה במקום לכבות- לשים את המחשב על מצב המתנה או שינה (יש הבדל בניהם? יש עוד סוגים של "המתנה"?)- האם המתנה כזאת לא דופקת את הסוללה? תודה רבה!

YossXP

New member
זה לא דופק את הסוללה..

כל מה שאתה צריך לעשות זה להגדיר למחשב לא לטעון את הסוללה אם היא טעונה יותר מ-90% או בסביבה הזו. אפשרות נוספת היא פשוט לחבר את המחשב לחשמל ללא הסוללה.

kobi 23

New member
אני שינתי את ההגדרות

כיוונתי שהספק יטעין את הסוללה כאשר היא מתחת ל15% לייתר ביטחון. בכל מקרה לדעתי לא מומלץ להוציא את הסוללה, אלא אם כן אתה קונה אל פסק. עדיף שהסוללה תלך מאשר הדיסק קשיח או הלוח אם

ali052

New member
kobi 23 = עדיף שיילך הH.D מאשר ה סוללה...

המחירים של הארד דיסקים יורדים כל יום.....ואילו הבטריה זה נעשה כבר יותר ייקר.....

ali052

New member
הלוח זה הדבר האחרון שיילך ח''ו...............

עדיף שלא יילך כלום אבל זיכרון ו דיסק קשיח עדיף מהשאר....

kobi 23

New member
למה שהלוח אם לא יילך ?

אני שואל באמת ובתמים ולא בהתנשאות או משהו כזה. כמו שבמחשבים רגילים כל יום נדפקים ו/או נשרפים לוחות אם בהפסקות חשמל כאלה ואחרות

ali052

New member
../images/Emo45.gif

אני מקבל מידי פעם מהעבודה ניידים שנשרפו להם הלוחות.....אני מוציא אותם לפירוקים כולל הפלסטיק החיצוני שאני מוכר אותו...

bar666xp

New member
הלוח וספק הכח גם אגב נפגעים לרוב...

מחזרת הזרם ו/או מתח לא יציב... ולא מהפסקתו... אגב זה נכון ל99% מחשירי החשמל הם עובדים בעיקרון החל מ192V או 198V ועד 250V זה טווח העמידות עד כמה שזכור לי.. מעל עשוי לגרום לשרפה ואף פיצוץ המחשיר {במקרה הזה ספק הכח בדר"כ} ומתחת גורם להתפחמות מה שמוביל לקצרים ברכיבים = קילקול.. נפוץ גם לספקי כח וגם ללוחות... אגב אם אני זוכר נכון המכשירים החשמלים העמידים ביותר לבעיה הזו הם תנורים ומנורות {לנמוך לא לגבוה בגבוה כל הכשיר עשוי להישרף ואף להתפוצץ}. אגב זאת הסיבה בה' הידיעה למה יש יתרונות בחיבור כל מחשב כולל נייד דרך UPS ולא ישירות לרשת החשמל.... סיבות נוספות הן שעלויות הUPS עם הגנה לקו הטלפון ולקו רשת וכו' לא יקרות במיוחד.

kobi 23

New member
אני אענה לך איך זה אצלי

לי יש לנובו אך אני מניח שזה דומה פחות או יותר בשאר המחשבים תלחץ פעמיים על הסימן של הסוללה בשורת משימות ואז (משמאל לימין) lounch power maneger/battery information/battery maintenance שם אמור להיות לך אפשרויות לשנות את הגדרות ההטענה. אתה יכול לבחור בגבול ההטענה ובתחילת ההטענה מקווה שעזרתי

איך אני קובע למחשב שלי?

להטעין את הסוללה רק מתי שהיא נמוכה? דל 1520 ניסיתי לבד אבל לא ראיתי אופציה כזאת. אני לא רוצה להטעין אותה בלי סוף... אלא רק מתי שהיא נמוכה.... מה אתה ממליץ?

kobi 23

New member
תשמע

אני לא כ"כ מכיר את הדל אז אני לא יודע בדיוק חשבתי שזה דומה בכולם תנסה למצוא אופצית ניהול הסוללה במחשב (אולי בתוכנות של דל) זה חייב להיות שם

שם חיפשתי....

אין שם משהו שאומר למחשב להטעין רק מתי שהיא ב15 אחוז... אולי אתה יודע איך בודקים?

kobi 23

New member
צר לי אבל לא יודע

כפי שארתי , אני לא כ"כ מכיר את הדל. תנסה למצוא אכשהו.זה חייב להיות באופציות של ניהול הסוללה

adam1985

New member
תודה על התשובה אבל זה לא עובד

אין באפשרויות של הסוללה את האפשרות שהזכרת... למרות שגם לי יש לנובו. בכל מקרה תודה.

bar666xp

New member
א. לא דופק את הסוללה כמו שנאמר..

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forumId=1372&a=84266&c=8205&sc=0&ssc=0 ב. יש השקמת המחשב מובנת בכל BIOS... אפשר לקבוע שם שעה בה המחשב ידלק... קח בחשבון זה בכל יום אין ללא שישי שבת וכדומה.. לא עד כמה שידוע לי. ג. מצבי ה""שינה"" הם SLEEP המחשב אינו כבוי כלל אבל רוב הרכיבים כבויים.. מצב HIBERNATION המידע מהזיכרון נשמר לקובץ והמחשב כבוי.

למעלה