מה גרם לצביעות של האדם?

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
מה גרם לצביעות של האדם?

גם בהגדרה של עצמו? , למה אנחנו מפחדים מהאמת, וגם אלו שלא מאמינים בשפיטה למלע בעיקר הם אנחנו, למה אנחנו פןחדים מהאמת? נויה עוד לא לגמרי מיבינה, ואומרת מראש אני צבועה.

itsikd

New member
לפי כל מה שכתבת עד היום

אז ברור התשובה - זה חלק מהיותו בני אדם אנשים צבועים בכדי להשיג מטרות אינטרסנטיות מתוך מחשבה על עצמם הם ישקרו וישחקו אותה וכמו השינאה והשקר גם הצביעות אינה משיגה את מטרתה אוף - לאיציק נמאס להישמע כמו מטיף האם אני היחידי שרוב בתכונות הטובות את מה שהן נותנות לנו לא מתוך מחשבה על אחרים אלא על עצמנו ??? אני כבר מתחיל לחשוב שאני כל כך שונה עד כדי טירוף האין עוד צדיק בסדום ?????

itsikd

New member
ממש לא מצחיק

אותי זה לא מצחיק בכלל נויה נסי את להיות במקומי - אחד כזה שמרגיש רע מכל מעשה רע שהוא עושה ??? נראה אותך צוחקת אחר כך

דז

New member
אדם

כזה שמריש רע עם כול מה שהוא עושה , לא היה בוחר להמשיך להרגיש, וכמובן גם עם זה הוא היה מרגיש רע ,לא נכנס לזה. כולם מרגישים עם כול דבר רע וטוב, זה מזויף לרוב , ויש כאלו שלא מרגישים כלום. איציק חשבת פעם שאולי הטוב הוא הרע? נויה

itsikd

New member
אני לא מרגיש רע מכל דבר

רק כאשר אני עושה (יותר נכון חושב) על משהו שאני יודע שיפגע במישהו לכן אני לא חושב מחשבות כאלה וכמובן שלא עושה אז יוצא בתמיד אני חושב מחשבות טובות וכמובן מרגיש טוב אני מאוד מאושר אל דאגה נ.ב. אולי זה רע לאיציק להיות כזה - אבל איציק כזה

פגעסוס

Well-known member
צביעות...

זה מתחיל בילדות... לא הכנתי שיעורים ועכשיו אמא לא תיתן לי לצאת לשחק עם החברים שלי. אולי אם אני לא אגיד שלא הכנתי אותם אז היא לא תגיד לי לא לצאת לשחק. זה ממשיך... אם אני אגיד ליוסי, הדפוק הזה שלא יודע לנהל, שהוא הראש הכי טוב של מועצת תלמידים אז אולי הוא יבחר בי להיות הסגן שלו. יש שתי סיבות עיקריות לשקר וצביעות. האחת היא הפחד מעונש, בחברה של היום מי שלא פועל נכון נענש. אז אם פעלת לא נכון תגיד שפעלת נכון ויצאת גדול. הסיבה השניה היא הרצון לגמול, אם תאמר למישהו שאתה לא סובל את מה שהוא רוצה לשמוע אז תזכה בקידום שכל כך חשקת בו. זה לא שאנחנו מפחדים מהאמת כמו שאנחנו חושבים לעצמנו שמבחינת כדאיות השקר עדיף... GYXOIO

דז

New member
הרגש כלפי

אבל אנחנו לא מודים לעצמנו בצביעות . אנחנו אומרים שאנחנו טובים, ובסוף מאמינים בזה איזה אדם לא אוהב את עצמו. איזה אדם לא הציג את עצמו לפחות פעם אחת כהצדיק היחיד בסדום? אנחנו צבועים אבל למה לא אומרים לעצמנו בסדאר זה לא טוב אנחנו צבועים

פגעסוס

Well-known member
אולי בגלל...

הערכה עצמית. אנחנו רוצים להאמין שאנחנו ההתגלמות של כל הטוב שאפשר בבן אדם. ועל כן אנחנו משלים את עצמנו שכל דבר שאנחנו עושים הוא מסיבה זו או אחרת הטוב ביותר שניתן תחת התנאים המסויימים. תמיד נאשים מישהו אחר... הרי לא יכול להיות שאני אעשה משהו שאני יודע שהוא לא טוב... אני הרי בן אדם טוב... ומאחר וזה לא אני, זה חייב להיות מישהו אחר אפילו אם העובדות אומרות אחרת. והרי זה הגיוני, אנחנו פועלים לפי אמות מידה משל עצמנו. אנחנו אלה שקובעים מה טוב ומה רע. ולכן לא יתכן שאנחנו לא נעמוד באמות המידה שאנחנו קבענו. ואם אנחנו לא עומדים בהם הרי האשם אינו בנו, פשוט אמות המידה שבחרנו שגויות, הבה וניצור אחרות. למה? אולי בגלל שזו הדרך הקלה ביותר. אולי אנחנו פוחדים להתעמת עם עצמנו מאחר ואנחנו יודעים שאנחנו היריבים הכי שקולים שנוכל למצוא.. לסיכום: האדם ישקר לכולם ואפילו לעצמו על מנת לא להודות שהוא יכול לפעול אחרת מה"נכון ביותר". GYXOIO

פגעסוס

Well-known member
זה תלוי...

זה תלוי לאיזו רמה של צביעות מגיעים. כל זמן שהצביעות היא בגדר שקרים לבנים (ואו, רונית, את נראית פצצה היום) אנחנו ממשיכים לאמר לעצמנו עשינו את זה לטובתה... אנחנו היינו הטובים במקרה הזה... אם נגיע למצב שבו זה יהפוך לשקר גס, אני מאמין שלא נוכל כבר לשקר לעצמנו ונרגיש רע עם עצמנו. נדע שעשינו דבר לרווחתינו האישית בלבד, ומי יודע אולי בסוף נחליט להחזיר את הגלגל אחורנית ולספר את האמת (מצפון?). בסופו של דבר המסע של האדם הוא אחרי ההרגשה הטובה שלו. כל זמן שהשקר וההרגשה הטובה שלו עומדים בקנה אחד הוא ימשיך לתרץ את מעשיו ולשקר. ברגע שיש ביניהם ניגוד (כשכבר לא ניתן להתעלם מן המעשה הרע) הוא שוקל את שני הנושאים הנ"ל אחד מול השני ומה שיגרום לו להרגשה טובה יותר ינצח. GYXOIO

פגעסוס

Well-known member
לכל אדם זה שונה...

לחלק מהאנשים זה יהיה ברגע שהם יתפסו את עצמם משקרים לאמא שלהם.. לחלק מהאנשים זה יהיה ברגע שהשקר יפגע באדם אחר בצורה פיזית (כמו שהוא ילך למקום מסוכן בהשפעת השקר). לחלק זה יהיה ברגע שהשקר יכלול בתוכו גם מעשים (כמו גניבה). לכל אדם יש אמות מידה שונות וע"פ אמות המידה האלה הוא מבדיל בין שקר גדול לקטן. כמוב שככל שמשקרים יותר אמות המידה נעשות חלשות יותר. אצל אנשים מסויימים אמות מידה כבר כלל לא קיימות. כמו שאמרו חכמים "בפעם הראשונה זה תמיד הכי קשה...". GYXOIO

itsikd

New member
והבעיה הכי גדולה של הצביעות היא ...

שבסופו של דבר אנחנו משקרים לעצמנו מתרחקים ממי שאנחנו באמת כי אנחנו מאמינים לשקרים שאנחנו ממציאים ככל שאתה כנה אתה אמיתי עם עצמך יותר וככל שאתה אמיתי יותר עם עצמך אתה מצליח להגשים את עצמך כל שקר ולאו הכי קטן - הוא קודם כל שקר לעצמך !!! וכך אתה בעצם לא מגיע אל המטרות שרצית להגיע אליהם בעזרת הצביעות החברה מלמדת אותנו לקשר ולהיות צבועים אף אחד לא אומר לך על התוצאות של זה אף אחד לא מלמד אותך להתחבר לעצמך ולהיות אמיתי בסופו של דבר ישנם הרבה אנשים לא מאושרים שאפילו לא מבינים למה לדוגמא : גבר יהיה צבוע עם בחורה בשביל להשיג אותה אבל האם באמת הוא השיג זוגיות אמיתית עם צביעות ברור שאם הוא ישקר פה ושם היא יכול לגרום לה להמשיך להיות איתו לפנק אותו ולדאוג לו אבל האם העסק באמת אמיתי - האם ישנה מערכת אמיתית של חברות כזאת שמביאה אושר ??? זו רק דוגמא - אותו דבר לגבי צביעות בעבודה או בכל מקום אחר

^^flower^^

New member
פוחדים מהאמת?

מי פוחד מהאמת? מי שלא יכול/רוצה/יודע איך להתמודד עם האמת אולי יפחד ממנה אני חושבת שבשלב מסוים כולם צריכים להתמודד איתה... אנחנו אוהבים את עצמינו, אנחנו הכי חשוב לעצמינו, אנחנו - אנחנו!! לכן אנחנו צבועים - קודם כל חושבים על עצמינו!!! אך צביעות יכולה להיות גם שונה, לדוגמא: אם אני יהיה נחמדה מאוד מאוד למשהו שאני לא אוהבת, אח"כ אולי אני ילך לדבר עליו מאחורי הגב... כי הרי אף אחד לא אמר לי להיות נחמה אליו אם אני לא אוהבת אותו... זו גם סוג של צביעות!! את המקור שלה אני ממש לא יודעת!!

למעלה