מה גרם לנפילת ה-raid ?

אסף0505

New member
מה גרם לנפילת ה-raid ?

היו לנו שלושה דיסקים שעבדו ב-raid5, ה-raid מבחינה לוגית השתבש והמידע אבד, בדיסקים האלו היה data והוחלט שה-data ישוחזר. יש לציין שהדיסקים של הסיסטם (שני דיסקים) המשיכו לעבוד תקין אחרי התקלה). השרת הוא של hp, הדיסקים של ( ibm (scsi . גם השרת וגם הדיסקים נקנו לפני שנה בערך אבל משומשים/מחודשים או משהו בסגנון (אני לא כ"כ יודע בדיוק כי זה היה לפני שהגעתי לחברה). הטכנאי של hp אמר שאין בעיה בבקר raid ובכלל השרת תקין. בדיסקים לא מופיעה נורית אדומה והם ניתנים לעבודה והספק אומר שבגלל שהם לא תקולים פיסית הדיסקים לא גרמו לזה והבעיה היא בהתקנה של ה-raid. מי שהתקין את ה-raid בעבר אמר שזה לא יכול להיות קשור ל-raid והבעיה היא בדיסקים, בעיית חומרה כלשהי (למרות שהם לא תקולים פיסית) או אולי בעיה ב-raid השאלה שלי היא מה לדעתכם גרם לתקלה ? (זה חשוב בגלל התשלום עבור השחזור) הדיסקים, הבקר raid (או השרת) או התקנת raid לקויה ? תודה מראש

ezaton

New member
תראה, זה תיאור מאוד חלקי

יכולות להיות לו מספר סיבות, ומספר דרכים להשמיד את המידע. השאלה היא כמה מושמד היה המידע. האם הלך המערך כולו? האם המחיצות היו נגישות, אבל לא היה עליהן מידע, או שהן נראו מגורבלות אבל שם? האם זוהה המערך בעליית המכונה? בכלל, מה היה התהליך שבו "מת" הרייד? מה קרה? מה היו הסימפטומים? היו הפסקות חשמל? היו שינויים לאחרונה במבנה? חסרים המון נתונים, ומאוד קשה (לי) לעקוב אחר התהליך, ולהצביע על הגורמים המעורבים בו. הכל יכול להיות, החל משימוש ב- cache בלי גיבוי סוללה, וכלה בנזק בתחילת הדיסק הראשון במערך. הכל אפשרי. פרט, שנוכל להבין קצת.

למעלה