מה גרם לכם...

anatxf

New member
סקאלי

המאורע שהכי הפתיע אותי היה הסרטן של סקאלי. כשלאונרד בטס אמר לה: "I’m sorry … but you’ve got something I need", לקח לי שבריר שניה לעבד את המידע החדש ואז נכנסתי להלם. זו אפילו היתה אחת מ-3 הפעמים בחיי בהן לא נרדמתי מיד. (אני מאלה שנרדמים בדרך לכרית.) המאורע השני שהפתיע אותי היה ההריון של סקאלי. הופתעתי. אבל לא ממש נכנסתי להלם, אלא התחילו לרוץ לי בראש השערות לגבי המשך העלילה. השלישי היה אותו רגע בפרק "וויליאם", בו הבנתי מה קרה. (זה היה לקראת סוף הפרק.) באותו רגע התחלתי לבכות ולהתייפח. אבל ממש. ----- איכשהוא, ההעלמות של מאלדר, המוות שלו והחזרה שלו לא מאוד הפתיעו אותי. אני מניחה שזה בגלל שכבר ידעתי שהוא יחזור לסוף העונה השמינית ורק חיכיתי לראות איך כריס רוקם עלילה סביב זה. ואולי... זה בגלל שאני יותר אוהבת וחוששת לסקאלי...?! ענת :eek:)

aerynsun

New member
ווילאם

ספויילר ד ד ד ד ד ד ד ד ד ד ד ד דשכחתי מזה!!! תשאלו את איב, אבל ראיתי אצלה את הפרק ואחרי זה קיללתי את כריס כרטר...חחח. אני הייתי בשוק של החיים. איזה התעללות! לא מספיק שהוא מתעלל במע' היחסים של מולדר וסקאלי אז ככה להתעלל בסקאלי עוד יותר. זוועה לטעמי!

1Shir

New member
אני מקנאה

לי אולי היו 3 פעמים בחיי בהן כן נרדמתי מיד... אני יכולה לא להירדם כמה שעות, גם אחרי שלא ישנתי יומיים.. בקיצור כיף לך תעריכי את זה!!
ולמה (צפוי שאני אשאל) את יותר דואגת לסקאלי?

בא לי גם לענות למה

אני דואגת יותר לסקאלי. 1. כי היא נכנסה למסע הזה קצת בעל כורחה והיא גם הנפגעת העיקרית. 2. היא כזאת עדינה ומקסימה ועצובה...

1Shir

New member
יש הפתעות בחיים

שזה יבוא ממך?? בעל כורחה? נו. הנפגעת העיקרית? לא הבנתי למה. על 2 אני בכלל לא אגיב. ולדעתי דווקא היא יותר ממאלדר חזקה ובעלת אישיות יציבה, היא מסתדרת לבד, היא אפילו לא רוצה שידאגו לה בדרך כלל. אני בטח לא דואגת לה יותר.

זה היה רמז למשהו???../images/Emo4.gif

היא הנפגעת העיקרית כי היא נחטפה, עוקרה נכנסה להריון ואיבדה שני ילדים, חלתה בסרטן, אחותה נרצחה, וכל זה והיא אפילו לא נכנסה מרצון, ואני בספק אם נשארה שם בהחלטה שפוה לגמרי..

1Shir

New member
מה ז"א רמז?... רמז למה?..

לא התכוונתי להגיד משהו רע חס וחלילה, אני פשוט מופתעת. שאת לא תדאגי הכי הרבה למאלדר. וגם הוא נחטף, ליותר זמן ממנה, וגם הוא איבד ילד, והיה במחבוא ואז בכלא, ואנחנו יודעים מה קרה לכל המשפחה שלו... אבל זה באמת טיפשי להשוות אירועים רעים שקרו.. זאת לא תחרות... סתם בכללי אני לא חושבת שהיא באופן משמעותי איבדה יותר.. אני חושבת שהיא נכנסה מאוד מרצון, היתה לה הרבה מוטיבציה, ומהר מאוד היא יכלה להבין שהיא בסכנה ולפרוש אבל היא לא עשתה את זה. בחירה שלה. ותסמכי על סקאלי שאם יש מישהו שפוי ועומד מאחורי ההחלטות שלו זאת היא... כזאת היא, היא פשוט רודפת צדק ופחות אכפת לה מהמחיר האישי שלה. לדעתי היא דווקא הרוויחה בסוף.. (הרוויחה את מאלדר הכוונה..) באמת אני אינסטינקטיבית דואגת לה פחות, אבל כמו כל דבר ביחסנו לדמויות בסדרה, זה אינדבידואלי...

עכשיו הבנתי

חשבתי שרמזת משהו לזה שנדחפתי.. אבל הרי זה ברור שלא תאמרי משהו רע...אוהבת אותך. אני פחות דואגת למאלדר מסיבות אחרות שקצת קשה לי להסביר אותם, ונכון שזאת אינה תחרות אבל יש פה איזו סיטואציה שנוצרה שסקאלי ספגה פגיעות בגלל מאלדר כלומר הכאיבו לו דרכה, כשאמרתי שאני דואגת לה יותר התכוונתי בכך שידעתי שאם יקרה משהו רע סביר להניח שזה יקרה לה, לא בקטע שהיא לא תוכל להתמודד עם זה, בכלל לא בגלל זה. וכמוני, גם אצלה האחריות גורמת לעשות דברים שלא רוצים, אבל אלה החיים ואני מתגעגעת למאלדר...

1Shir

New member
מה?!... ../images/Emo12.gif ../images/Emo6.gif בחיים לא הייתי

מצליחה לחשוב על זה ככה... :) קודם כל אצלנו בפורום אף פעם לא נדחפים וכל אחד יותר ממוזמן להביע את דעתו :) וחוץ מזה... כמו שסקאלי אמרה למאלדר ב-Bad Blood, אפילו אין לי "חוץ מזה".. :) אוהבת אותך גם. הבנתי למה את מה מתכוונת, אם כי פחות התחברתי לכיוון הזה ונשארתי בתחושתי שלי... ומה ז"א ש"כמוני האחריות גורמת לה לעשות דברים שלא רוצים"? טוב כאמור לגביה אני לא חושבת שממש אפשר להגדיר את זה כ"לא רצתה". ולגבייך - אם מדובר בלהגיע לשיעורים, אז זה בסדר- תמשיכי בזה!

גם השיעורים ובכלל הרבה דברים.

סקאלי לדעתי נשארה ועשתה הרבה מדבריה בגלל האחריות שחשה כלפי מאלדר והאמת..

anatxf

New member
אני מעריכה, אבל...

בתקופה שטלעד שחטו לנו את הסדרה עם הפרסומות-חדשות-פרסומות, כמעט תמיד הייתי נרדמת ומפספסת את סוף הפרק.
להגנתי אומר שהייתי קטנה וזה כבר היה די מאוחר בשבילי. (באיזשהו שלב הצטרף לנו וידאו למשפחה, ואז כשהייתי מתעוררת על הספה, בסביבות 2:00, הייתי רואה את סוף הפרק.) בקשר לסקאלי, אני לא יודעת למה, אבל מההתחלה אהבתי אותה יותר מאשר את מאלדר. כמובן שכל הדברים שעינת אמרה נכונים, אבל לדעתי פשוט ריחמתי עליה בגלל מה שכריס עשה לה. באה בחורה חכמה, עם ראיה מדעית שבהחלט ניתן להעריץ, וכל הסבר שלה, הגיוני ככל שיהיה, נשלל ע"י מאלדר ואף מוכח כלא נכון. אני לא זוכרת מתי, במהלך 6 העונות הראשונות, היא צדקה במשהו. (אשמח אם תגלו לי.) ענת :eek:)

1Shir

New member
צודקת, לכל מטבע יש 2 צדדים...

אני אמנם ב-3 השבועות האחרונים ישנתי שעות ספורות ליממה, אבל מצד שני מעולם לא היתה לי בעיה לקום בבוקר או להישאר ערה כשצריך, אז זה היתרון של התכונה האינסומנית הזאת.. למרות שגם אני נרדמתי לפחות פעם אחת ואני מניחה שהרבה יותר בזמן תיקים באפלה בערוץ 2, כי באמת זה היה בתקופת ביה"ס והשעות שלהם היו ממש מאוחרות לפעמים.. לגבי סקאלי - באמת? אהבת אותה יותר? לא יודעת, לי זה תמיד נראה טבעי וברור לאהוב את מאלדר יותר, כי הוא זה שבאמת תמיד צודק ובכלל האופי שלו יותר פתוח וידידותי.. ואם כל הסבר שלה הוכח כלא נכון, אז אולי בעצם היא לא כזאת חכמה??? סתם אני יודעת שהיא חכמה, אבל הגישה שלה לא היתה משהו.. לא נורא עם השנים היא השתנתה.. אבל אגב היא כן צדקה לעיתים נדירות, לדוגמא בפרק Revalations מעונה 3 (מקווה שאני לא טועה בשם הפרק/באיות..), בפרק All Souls מעונה 5, ב- Beyond the sea מעונה 1, ב- Paitent X מעונה 5 ואולי היו עוד כמה..

1Shir

New member
שאלה בעייתית מבחינתי

כי אני כידוע לכולם לא ראיתי את הסדרה באופן כרונולוגי, כך שאת רוב הדברים כבר ידעתי במעומעם או אף יותר מכך טרם שראיתי אותם בסדרה... א. החטיפה של סקאלי היא בערך נרמזה בסוף sleepless עם דבריו של המעשן... ב. הגילוי שהמעשן הוא אביו של מאלדר נרמז בפרק demons וגם בפרק redux ולגבי amor fati עד היום לא הבנתי מה היה הגבול בין המציאות לחלום שם, האם הקטע שהוא אומר למאלדר שהוא אביו באמת קרה?? בכל אופן אושש בפרק William בזכות ג'פרי ספנדר.. ג. הסרטן של סקאלי נרמז בפרק nisei ד. אמילי אני עד היום בהכחשה טוטאלית של הפרקים האלה, בעיקר בזכות העובדה שעדיין לא ראיתי אותם.. ה. ההריון של סקאלי או! *זו* באמת אפשר לומר ההפתעה של הסדרה.. אבל האמת שהיה אפשר לנחש את זה מכל ההרגשות הלא טובות שלה במהלך הפרק.. ואם אני לא טועה באותה תקופה גם היו ספויילרים לזה בעיתונות לפני שזה שודר בארץ.. אבל זו היתה הפתעה בעיקר בגלל העובדה שהיא לא היתה אמורה להיות יכולה להיכנס להריון- אז זה גם היה מאוד מפחיד.. ו. ההיעלמות הראשונה של מאלדר (החטיפה ב-"רקוויאם") לצערי מאוד לא מפתיע, אלא רק מתבקש, הוא התעסק כ"כ הרבה עם חטופים, אחותו וסקאלי הן חטופות, באיזשהו מקום הוא אפילו רצה את זה.. ז. ה-"מוות" של מאלדר (This is not happening) ח. החזרה לחיים של מאלדר (Deadalive) על אלה אני רק יכולה לומר - איזה מזל שפרשתי מערוץ 2 באמצע עונה 8!! אבל (ולו רק משם הפרק בלבד) היה ברור שהוא לא באמת מת... עובדה שלא ראינו אפילו נתיחת גופה.. ט. המוות של האקדוחנים כמו רובנו גם אני לא טרחתי להתעמק בעונה 9 ולכן פיספסתי... בהחלט מאכזב ומבאס שהם מתו, אני חושבת שצופי הסדרה היו מעדיפים לשנות כאן את התסריט..

Gilliana

New member
איזה ניתוח יפה ../images/Emo13.gif

כל הכבוד שיר! רק הערונת קטנטונת: זה לא מדוייק שאנחנו יודעים שהמעשן הוא אביו של מאלדר רק מההכרזה הזו בכביכול חלום/הזיה של מאלדר. בהמשך הפרק, דיאנה מאשרת את נדברים כשהיא אומרת למעשן: Like father like son בסצנה שבה עומדים לבצע את תהליך העברת הד.נ.א. החיזרי ממאלדר למעשן - כלומר דיאנה מאשרת את העניין עוד לפני William.

1Shir

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifנכון!!!!

מה אני אמורה להסיק מזה שאת זוכרת ואני לא קטע כל כך קריטי שמתקשר לדיאנה?!

Gilliana

New member
לא בטוח שיש מה להסיק

אני לפחות לא חושבת שאת צריכה להסיק מזה משהו - קורה לכולנו. את יודעת כמה דברים אני לא זוכרת?

../images/Emo58.gifאני בראש של יורש העצר

אני עדיין לא עיכלתי ואפילו לא נכנסתי לתחילתו של תהליך העיכול לרעיון הנוראי של אימוצו של וויליאם, זה כל כך נורא שזה בלתי נתפס. כמה התעללות אפשר להעביר בנאדם אחד.?

למעלה