מה ברק כן עשה amor

אלוני.

New member
מה ברק כן עשה amor

ברק , שלהזכירכם לא תמך בהסכמי אוסלו , הלך עם הסכמי אוסלו עד הקצה . זה אמנם לא מצא חן בעיני רבים מתושבי הארץ . אבל תקדיש רגע מחשבה למהלכיו של האיש , מחשבה ולא רגש. האיש במשך שנה ויותר שהוא ראש הממשלה לא הלך לכיוון צעדים בוני אמון , הוא נפגש עם עראפאת בועידת פסגה בארצות הברית והיח לו על השולחן את המחיר הסופי אותו מוכנה מדינת ישראל ( כל זמן שהוא ראש הממשלה ) ישראל לשלם מבחינה טריטוריאלית כדי להגיע להסדר קבע עם הפלשתינאים , הוא לא פעם פעימות ולא החזיר שטחים , הוא הציע את המחיר האחרון . הוא הפסיק תהליך שנמשך שבע שנים שבהן המדינה נחתכה כמו נקניק סלאמי והסוף לא נראה בעין . נכון , הוא כפי הנראה שם חלק מירושלים על השולחן והוא דרש תשובות , הוא לא קיבל תשובה לרוחו ולא נתן סנטימטר אחד ממדינת ישראל . הוא שבר את הדרך הקודמת של יתנו יקבלו , הוא לא מסר שטחים תמורת שקט רגעי , הוא רוצה תשובות יותר רציניות מאשר פעימה תמורת שקט של שישה חודשים. אפשר תשובה עניינית ? amor ?

amor

New member
תוצאות מו``מ פגום

כלל יסוד במו``מ אין לגלות ליריב את קצה הגבול לפחות לא בשלבים ראשונים . ברק כמו טירון פוליטי קבע לוחות זמנים טפשיים ונכנס לסד מגביל. לכן הוא מהר וניסה להגיע לפתרון מהיר בדרך טפשית שאת תוצאותיה אנו חשים כיום על בשרנו. ערפאת לא חכם אבל גם לא טיפש. הוא חש בלחץ שבו נתון הפרטנר שלו והוא דורך לו על היבלות ולוחץ לקבל עוד ועוד אבל הפעם מאותו קו``תחתון שהציג בפניו הטירון. בפסגה שתהיה הלחץ על ברק יהא מקו הוויתור שלו ולא מהמצב שבו אנו מצויים כיום . על מנת להשיג שקט -מדומה- יאלץ ברק לוותר והמפסידה הגדולה תהא מדינת ישראל כי לא כל ספק לאחר פסגה זו יחל הליך חדש נגד ישראל והפעם על איזורים אחרים. בתקופת ``יתנו יקבלו`` היתה ציפיה לקבל ולכן הם גם התאמצו לתת ומס` הפיגועים שאף ל-0 . חשוב על כך

izikzag

New member
אם יורשה לי

אני יענה לך ברשותך. משהי כאן בפורום כתבה משהו שמאד מצא חן בעיני, כל אבן שברק הפך לקראת הישג הסכם שלום חטפנו אותה בסוף בראש מערפאת. זה לא שלי אני חייב לציין. ואם עד השבועיים האחרונים לא היו לברק מספיק הוכחות שאין עם מי לדבר,אז אני מקווה שאחרי השבועיים האלה הוא קיבל את ההוכחה הניצחת שזהו ! אפשר כבר להספיד סופית אוסלו! אגב ברק הבטיח הוא הבטיח שלא תהיה שום חלוקה של ירושלים. והנה אנו עדים לשקר אחרי שקר שברק מוכר לנו כדי שהוא ימשיך להיאחז בקרנות המזבח -הוא שיקר לכם לאנשי השמאל על מה שיהיה כאן כשהוא ייבחר ביחס לחרדים ביחס לש``ס ביחס לגיוס בחורי הישיבות, כדאי שגם אתם תפקחו את עיניכם ותמליכו על עצמכם מלך חדש,כי המלך הזה התגלה כעירום וככסיל.

אלוני.

New member
פעמיים כי טוב

מלך ? עזוב , לא מתאים , קרא את תשובתי לך ךמטה. ולגבי הטעות שהוא עשה בגלותו את הקלף האחרון. האם לדעתך לאחר שבע שנות מו``מ כאשר אף אחד לא היה מוכן לומר לנו מה יהיה הצעד האחרון , קם ברק ואמר זה הצעד האחרון , אין אחריו כלום - והוא לא שינה את עמדתו בעקבות התגובה הוא טעה ? האם היה עדיף לערוך עוד פעימה ועוד פעימה ועוד פעימה, ואז ביום שבו היינו מוסרים את הס``מ האחרון היה מתברר לנו שזה לא מספיק ? שלא יתנו ולא יקבלו! אגב, אם אני לא טועה שמעתי גם אותו אומר שככל הנראה אין פרטנר בצד השני. והככל הנראה בא להשאיר פתח (-:

amor

New member
היית נותן לו לנהל עבורך מו``מ?

להגיע למסקנה שאין פרטנר אחרי המכות שקבלנו זו לא חכמה אלא טפשות . האם היית נותן לו לנהל עבורך מו``מ לרכישת נכס בכמה מליוני דולרים? אני לא .

אלוני.

New member
כן

אם הוא משלם יכול להיות שכן (-: עכשיו ברצינות. אז אתה אומר שהיה עדיף להמשיך בתהליך הדרגתי , המשיך למסור כל פעם כמה סנטימטר ולגלות את השוקת השבואה בעוד ארבע שנים ? שים לב, ברק לא החזיר כלום, הוא סירב לדון איתם על תהליכי ביניים , אתה מתעלם מהעובדה שהוא הראשון מבין ראשי הממשלה ( רבין,פרס, נתניהו ) שעזבו את האופציה של תהליך הדרגתי . אתה דורש אותו לשלם על טעויות של אחרים ( ואין באמירה הזו משום שיחרור ברק מהטעויות שלו )

לאלוני

התיאוריה שלך לגבי שבירת שיטת הסלמי, ופשוט להניח את כל הקלפים על השולחן מענינת, ויש בה הגיון. השאלה היא האם עראפת מסוגל ללכת עם הדברים עד הסוף, האם הוא מסוגל לקחת החלטה כל-כך גורלית עבור עמו ועבור עצמו (כי אולי הוא גם פוחד מקיצוניים יותר, שיחסלו אותו אם יסכים)? אולי עדיף בכל זאת, להתקדם לאט, ולתת לזמן לעשות את שלו. האמת היא שלי אין תשובה...

amor

New member
בוקר טוב

את התשובה סיפק לנו עראפאת בשבועות האחרונים. הוא לא מסתפק במה שכבר הובטח לו ללא כל תנאי .הוא מתחיל לדרוש מעבר לכך כאילו קבל כבר את מה שהוצע לו ע``י ברק . אגב הודעתי אתמול שקניתי את רעיון ה``אמורה`` רק צריך לשכלל את המפרט הטכני.

amor

New member
ברק טועה ואנו משלמים

ברק לא משלם על שגיאות של אחרים. אנו משלמים על שגיאות שלו. הוא טעה בהערכת היריב ובכושר עמידתו. ברק חשב שיוכל לפעול בשיטת ``זבנג וגמרנו`` והתחייב ללו``ז מטופש שבמסגרתו גילה את כל הקלפים ליריב ונותר ללא כל קלפי מקוח . היריב יודע כיום מהיכן לנתר ועד לאן להגיע (אלקודס בירת פליסטין) מוכר לך ? ואם נהיה ילדים טובים הוא ירשה לנו לראות את הכותל במשקפות.

danchi

New member
חמודי, הוא ראש הממשלה

להזכירך, ברק לא הופיע פתאום על כיסא ראש הממשלה אלא נבחר בבחירות דמוקרטיות. אתה מציג את זה כאילו גמד קטן שם אותו שם ואנחנו משלמים. אנחנו בחרנו בו כי רצינו שלום. כולנו טעינו יחד איתו, סלח לי.

izikzag

New member
טעות

אני לא יודע אם זו נאיביות או שסתם יורקים עליכם ואתם אומרים שזה גשם.הקלף האחרון הוא קלף שיקרי ביסודו, אדון ברק הבטיח הבטיח קבל עם ועולם שירושלים לא תחולק ,ירושלים השלימה היא בירת ישראל לנצח נצחים. אתה טוען שזה הקלף האחרון ובמשא ומתן לא חושפים את כל הקלפים, אבל, על הססמא הזו הוא הלך לבחירות ועל עוד ססמאות שקרעות ,שבירושלים לא נוגעים,גיוס חרדים וכו` , הוא היה ידע שאילו הוא יאמר לבוחריו שירושלים נמצאת על שולחן המשא ומתן בדיוק כמו יריחו או עזה אז היום הוא היה ראש האופוזיציה, ומה לעשות ? כדי להיות ראש ממשלה טוב צריך לדעת גם לשקר טוב. ואתם בוחריו במחנה השלום לא קמים על בריקדות וצועקים ``הוא שקרן , הוא שקרן , הוא שקרן``.

amor

New member
הבעיה בשמאל

הבעיה בשמאל היא חוסר היכולת להודות בטעות. בחרו בברק וציפו לנפלאות . לאחר תקופה קצרצרה התברר שמדובר בצרה. החל מניפוח הממשלה בשרים וסגני שרים רק כדי לשמור על שקט קואליציוני ולא לטובת המדינה המשך בהפרת התחייבויות לבוחרים ממחנה השמאל ,אי קיום הבטחות לסטודנטים,לזקנה בבי``ח ,לפועלים למעבידים ןגולת הכותרת חלוקת ירושלים. אין במחנה השמאל ``ילד`` אחד שיקום ויצעק ``המלך עירום`` ?! מה הפחד שנפל עליהם? רבים חושבים כך אך חוששים לעורם ,לג`ובים למפלגה ובו` והמדינה בסכנה.

למעלה