מה בעצם הרעיון של TWITTER?

מה בעצם הרעיון של TWITTER?

אני שוקל אם להירשם אבל הקונספט לא ממש ברור לי.. לפי מה שהבנתי הקטע הוא שניתן לעדכן מה אתה עושה כרגע. אבל זה בדיוק הרעיון של פייסבוק, לא? אשמח להסבר ברור.

KaNiJa

New member
נו... דווקא כן הבנת... ../images/Emo13.gif

זה כמו פייסבוק, רק שבפייסבוק יש עוד מיליון ואחד דברים. בטוויטר זה אך ורק עדכוני 'סטטוס' של עד 140 תווים על מה אתה עושה כרגע. אני נרשמתי לפני שבועיים בערך בשביל לראות על מה כל המהומה. אחרי יומיים של... לא הרבה... שכחתי מזה, וזה לא חסר לי עד עכשיו. :)

שאלונת בנושא

נרשמתי לדבר הזה-טוויטר יש לי אפשרות לדבר כמו בצאטים עם אנשים שם או שזה רק לכתוב עדכונים על עצמי ולראות אחרים? נכנסתי לעזרה שלהם וללמוד על הדבר הזה אבל כמו בכל עזרה במחשב, זה לא באמת עוזר... אז אם מישהו יודע מה קורה עם הדבר הזה, שלחו תשובה.

האופציות שיש לך שם:

לצייץ על עצמך עד 140תו. לעקוב אחרי ציוצים שמעניינים אותך. להגיב לציוצים של אחרים. לקבל ציוצים-פרטיים (כמין מיני-מייל בתוך השירות)

איזה שטויות, מה זה שונה מהפייסבוק בדיוק?

גם שם אתה יכול להגיב למשהו שמישהו רשם על הקיר, או סתם על עצמו מה הוא חושב כרגע...זה העתק מהפייסבוק.גם בפייסבוק אפשר להתכתב בפרטי, בקיצור סתם עוד רשמת חברתית הרי לא יהיה לזה סוף ואיפה שנמצאים מפורסמים נמצאים אנשים...אותי זה לא מענייןסלברטיז.

sashkashurik

New member
טוויטר מעולה למשהו כמו יומן.

אני, למשל, נרשמתי לשם עם השמות של הילדים שלי ואני מעדכנת את ההורים שלי שגרים בישראל (ואני בארה"ב) מה הילדים עשו היום. במיוחד התינוקת שמתפתחת מיום ליום. אחר כך זה מסודר כמין יומן ורואים שב30 למרץ, למשל, לתינוקת נוצרה שן ראשונה, וב31 היא התחילה לאכול דייסה, וכו'. זה במקום לרשום את הכל באלבום, כי ממש אין לי זמן וכוח לזה. טוויטר פשוט וקל, ההורים שלי עוקבים אחריי ולא מנדנדים לי יותר שאכתוב להם אי מיילים על מה הילדים עושים.

KaNiJa

New member
אני בטוח שהרבה אנשים מוצאים את טוויטר שימושי

אני לא בינהם. כרגע. אני במקרה שלך הייתי פותח בלוג ב-live journal איפה שאפשר, אם רוצים כמובן, להוסיף גם תמונות מדי פעם וכך לא רק שלא תצטרכי לשלוח מיילים לסבא וסבתא, אלא שהם אפילו לא יצטרכו לבוא לראות את הילדים...

אבל באמת...מאיפה משתין הטוויטר?

הבנתי שהטוויטר זה הדבר הכי חם היום. שיש מלא אנשים שעברו כמעט סופית מהפייסבוק לזה (מצטערת אם אני דורכת פה על פצעים). שמעתם על ההפגנה ההמונית מהימים האחרונים שעברה "מפה לאוזן" רק דרך טוויטר (זה קרה בסרביה או באיזה פינה מזרח אירופאית אחרת)? שמעתם את אשטון קוצ'ר סוף סוף יוצא אינטלקט ומסביר ללארי קינג על הכוח של המדיום החדש אחרי שהוא ניצח בתחרות "מי יגיע למיליון פולוארס קודם" מול רשת CNN? גם אני חשבתי שזה די מפגר אבל אי אפשר להתכחש לזה שמשהו קורה פה מתחת לאף שלנו. עוד שנייה זה יהיה חם כמו צביקה פיק בסוף שנות ה70, לכולם יהיו מיליון פולוארס ורק אני לא אבין מאיפה משתין הטוויטר שלי מי יכול להסביר בבקשה מה זה אומר פולוארס? לי זה נשמע כמו 'מעריץ' או להגיד קמח באנגלית ממש עילגת. מה זה, למה זה, ואיך אפשר להשיגגג כאלה? (מצטערת על ההתנפלות, ומקווה שתעזרו... באתי בשלום
)

follower זה מלשון מעקב

הקטע של טוויטר, ואפילו אני מבין את זה :], זה שכל אחד יכול לנהל מיני בלוג של עד 140 תווים להודעה. אם מצאת חן בעיני מישהו הוא ייסמן אותך, יעקוב אחריך וייקבל עידכון בכל פעם שאת מוסיפה הודעה. להמון כוכבים הוליוודים יש את זה וככה המעריצים שלהם יודעים -בקצרה ובתמציתיות- מה קורה איתם.

../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif אחלה דבר ה- FOLLOWERS

ולאוו-דווקא שמעריצים יכולים לעקוב אחרי ציוצי הסלבס, גם הסלבס יכולים לעקוב אחרינו;) (כמו במקרה שלי למשל...)

פגעסוס

Well-known member
טוויטר זה...

הקונספט לא ממש ברור לך מסיבה מאוד פשוטה - הוא לא ממש ברור לאף אחד. כולם משתמשים בשירות, יורקים עדכונים על ימין ועל שמאל, מתפארים בכמות העוקבים שיש להם, ולא מבינים בעצמם מה הסיבה שהם עושים את זה דווקא שם. אז מה זה טוויטר? טוויטר הוא שירות של מיקרו-בלוגינג. כמו שבבלוג אתה כותב על מה שמעניין אותך, כך גם בטוויטר אבל ב 140 תווים או פחות. טוויטר מתבסס על הרעיון שבעידן האינטרנט לאף אחד אין באמת כוח או זמן לקרוא פוסטים באורך הגלות או לכתוב כאלה, אז הוא מגביל אותנו מראש ובכך מונע מאיתנו את הציפיה או הרצון לעשות את זה. לטוויטר אתה מגיע מראש עם כוונה לעדכן את העוקבים שלך בדברים הכי בסיסיים, אדיוטיים ו"לא שווים פוסט" שיש לך להגיד. אם שתית חלב מקולקל, אתה תכתוב על זה שם כי זה קצר ולעניין ובטח יש אחד או שניים מהעוקבים שלך שיתעניינו בזה. לטוויטר אתה מגיע עם כוונה לקרוא על הקטעים היותר שגרתיים ופחות מיוחדים שקרו לאנשים בחיים, אלו שהם יכולים לתמצת למשפט אחד. זה כמו באח הגדול כשאלפי אנשים ישבו לצפות שעות באנשים אחרים עושים דברים שגרתיים. מסתבר שחיים של אחרים מעניינים אותנו גם כשהם לא באמת מעניינים. עם שירותים נלווים כמו twitpic ו שירותים שמקצרים כתובות אינטרנט לתווים מועטים, טוויטר גם הפך למקום פשוט לחלוק את הסרטון המגניב ששלחו לך באימייל, או את התמונה של החתול שלך שותה מיץ תפוזים. אתה פשוט מפרסם ב 140 תווים או פחות ומעלה את זה שכל מי שבחר לעקוב אחריך יוכל לראות. למה אני פחות אוהב את טוויטר? 1. אין קשר שיחתי בין עדכון לעדכון - יצא לי לא מעט פעמים לראות אנשים מגיבים למישהו ומאחר וטוויטר לא נותן לי מידע לגבי השיחה שהתהוותה אלא רק לגבי האדם אליו מקושרת התגובה, הייתי צריך לחקור את שני הפרופילים של המגיב ושל המוגב ולנחש איך בדיוק הלכה השיחה ביניהם. לטעמי זה אחד הדברים הבעייתיים ביותר בטוויטר שמסתכל אותי בכל פעם מחדש. אם אינני טועה יש כבר שירות חיצוני שמראה את הטוויטים השונים בהקשר שלהם, אבל זה אם אני אתחיל לעקוב אחרי טוויטר בכל מיני שירותים חיצוניים שמשדרגים אותו אני לא אצא מזה. 2. אנשים מעדכנים יותר מדי ועל כלום - אולי בגלל הנוחות היחסית של העדכונים בטוויטר, אולי בגלל אופי השיחה שמתפתח בו ואולי בגלל שלאנשים שם אין משהו טוב יותר לעשות, כמות העדכונים בו היא עצומה. התחושה שנוצרת היא שצריך להשקיע זמן לא מבוטל ביום אם רוצים להיות מעודכנים בכל מה שהחברים שלך מצייצים. בהתחשב בעובדה שאין לי את כל היום ושרוב הציוצים הם חסרי חשיבות באופן יחסי, הייתי שמח אם היתה לי דרך נוחה לסנן את הציוצים שהייתי רוצה לקרוא מאילו שלא. כרגע, עם כמות הציוצים האסטרונומית אני מרגיש מוצף. 3. אני לא יכול לסמן מה קראתי ומה לא - קשה לי לזכור בכל פעם שאני נכנס לטוויטר מה קראתי ומה לא קראתי. לעיתים אני צריך לחזור אחורה עשרות עדכונים ולעתים כמה עדכונים בודדים. בהמלצת חבר השתמשתי בטוויט-דק שאיפשר לי להסיר מהתוכנה את הטוויטים שכבר קראתי, אבל ברגע שהייתי צריך לאתחל את המחשב ועקב כך את התוכנה, כל הסימונים נעלמו. אז במה פייסבוק יותר טוב? בעיקר בגלל פייסבוק מתרכז יותר בשיחה שנוצרת ופחות בכמות העדכונים. לכל עדכון, תמונה, וידאו או לינק שמעלים לפייסבוק אפשר להגיב, והתגובות משורשרות לנושא הראשי. זה פחות מעודד רצף עדכונים לא קשור, אבל יותר מעודד תגובות והתייחסות של גולשים אחרים למה שאני מעלה. ובמה פייסבוק פחות טוב? בפתיחות. פייסבוק התחיל כארגז סגור ולא אפשר לאף תוכנית חיצונית או אתר חיצוני להתממשק אליו. אז נכון שהאתר עובר שינויים טכנולוגיים מקיפים וכבר היום יש לו הרבה יותר אפשרויות להתממשק עם אתרים אחרים, אבל הוא עדיין שומר בכוח על התוכן שאנחנו מעלים אליו באתר ובהרבה מקרים זה מעצבן. אני מקווה שהגישה הפתוחה שעוברת על כל האינטרנט תשפיע גם על פייסבוק ובצורה רחבה יותר מעכשיו. זווית אישית? אני אישית, הפסקתי לצייץ בטוויטר. את מעט העדכונים הקצרים שחשוב לי לפרסם אני מפרסם בפייסבוק, שם השליטה שלי על מי שמקבל את העדכונים היא גדולה יותר, ויש סיכוי גבוה יותר שאקבל תגובות.

כמה שאלות הכי בסיסיות שאני לא מבין

1. איפה אני נרשם? מה הלינק 2. אם אני רוצה להתעדכן מה קורה אצל אנשים אחרים בטוויטר - איך אני יודע מה הכתובת שלהם בטוויטר? 3. איך בכלל אני יודע למי יש טוויטר ולמי אין טוויטר? 4. איך אני גורם לאחרים להיכנס לטוויטר שלי? 5. הרעיון טוב רק אם אתה יושב ליד מחשב 24 שעות, לא? אם אני שוחה בים, אוכל במסעדה, עושה אהבה - אני לא יכול לעדכן כל הזמן מה קורה איתי און ליין. זה טוב רק אם אני בעבודה או בבית מול המחשב.

פגעסוס

Well-known member
תשובות

1. http://www.twitter.com 2. או שישלחו לך, או שתגיע אליהם אם במקרה תיפול על זמן שהם מופיעים בעמוד הראשי של טוויטר, או שתגיע אליהם דרך מישהו אחר שמצאת ושעוקב אחריהם (או שהם עוקבים אחריו). באופן כללי הכתובת של עמוד טוויטר של מישהו היא כתובת הטוויטר ולאחריה שם המשתמש שלו. אם לדוגמה שם המשתמש הוא urich, אז כתובת העמוד שלו תהיה: http://www.twitter.com/urich 3. מחברים שמכירים את הטוויטר שלו, מהבלוג שלו שבו הוא עדכן על זה, אם במקרה הוא הגיב למישהו שאתה עוקב אחריו אז אתה רואה שיש לו טוויטר וכו'. 4. זה כבר עניין שלך, פרסם בקרב החברים שלך, כתוב על זה בפייסבוק שלך, תעקוב אחרי אנשים ואז הם יראו שאתה עוקב אחריהם, הגב לגולשי טוויטר אחרים. באופן כללי אם תהיה פעיל ותכתוב דברים מעניינים, אנשים כבר ימצאו אותך. 5. זו אחת הסיבות שאני לא משתמש יותר בטוויטר. אם באמת רוצים לעדכן על הכל זה דורש המון זמן. למי שיש כוח ויכולת להתמודד עם המדיה הזאת, יש גם אפשרות לעדכן מהסלולארי (בתשלום אם אינני טועה).

שאלה חשובה

יש אפשרות לפתוח טוויטר ולעשות לו rss , כל פעם שאני מעדכן את האתר שלי הטוויטר מעדכן אוטומטי?

פגעסוס

Well-known member
אני לא מכיר אופציה כזאת

אבל לטוויטר יש API נרחב שכולל אפשרות לעדכן אותו ממקומות אחרים. אתה יכול ליצור ג'וב באתר שלך שיפנה ל API ויעדכן טוויטר בכל פעם שאתה מעדכן את האתר. לי נראה יותר פשוט בכל פעם שמעדכנים אתר (כמה פעמים ביום זה כבר יכול להיות?) פשוט להיכנס לטוויטר ולעדכן. יהיה לזה גם טאצ' אישי יותר אם תכתוב בעצמך במקום לתת לרובוט לעשות את העבודה.

avocumber

New member
נראה לי שזה כמו SNOOZ

ואם כבר אנחנו מדברים על סנוז... מישהו יודע למה תפוז "העלימו" את הסנוזיה? היא עוד קיימת, אנשים ממשיכים לעדכן שם, אבל אין לינק בעמוד הראשי. יצאו בתופים ובמחולות להודיע על הסנוזיה ותוך זמן קצר יחסית, ללא סיבה נראית לעין, התעלמו ממנה.

פגעסוס

Well-known member
למען האמת, סנוז זה כמו טוויטר

עד כמה שהייתי שמח לתת לסנוז את הבכורה, טוויטר היה הראשון. רק עכשיו משום מה מתחיל באז רציני יותר ברשת לגביו. למה העלימו? לא העלימו. פשוט היא לא מובלטת כבעבר. הסנוז מהווה חלק מהעולמות, ואפשר להגיע לסנוז בכתובת http://www.snooz.co.il

למעלה