מה בסירים
לשבת פ"ש בהר?

לאה סי

Active member
מזל טוב לכל החוגגים


אין לי מושג מה להכין. הראש ריק לחלוטין. נפשיר איזה דג, חזה עוף, קוביות בשר, ונראה. סלטים יגיעו לפי מוזה. עוגה במקפיא והשאר-כולו מן אללה!
 

michalgad1

New member
לא הבנתי איפה זה שם שתכתבי לי

בכל מקרה את גם יכולה לשלוח לי מסר דרך תפוז. אשמח לעזור.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אחפש אצלנו. היום בדיוק הכנתי רוטב הויסין בבית

ערבוב מתכונים מהרשת, עבור המרק לחתן יום ההולדת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הקצב אכן תיקן אותי בפעם הראשונה. אצלנו

זה קשור ישירות לסבתא של החצי.

אך בזכות מאסטר שף, הילדים התחילו להתעניין בצלעות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לשבת פ"ש בהר?

אצלנו התפריט נבחר ברובו ע"י הבן שחגג יום הולדת בג' אייר. הזמנו בן דוד לשבת, חבר לסעודת שישי ועכשיו נודע שחבר או שניים של הגדול יגיעו בע"ה לצהריים.

שישי בערב:
חומוס (שלי!), מטבוחה, חצילים בתחמיץ ובטחינה
מרק עוף אסיאתי+נודלס
בריסקט (חזה בקר) חריף -מתוק עפ"י smittenkitchen, אורז, חצילים פיקנטיים/קטי, סלט

שבת:
סלטים משישי +שרי, שומר וקולרבי
שאוורמה פרגיות/יעלה, עוף ותפ"א בקולה, משה בתיבה (עטוף בבצק שמרים (כעצת ביזול) BB), אורז, חצילים+קישואים+שום צלויים בשמ"ז, סלט ירקות גדול

מאפים:
חלות יחפה נסימי
עוגת שוקלד עסיסית פירגה
סינרולי דלעת ותבלינים (כן, הוא בחר)
ואם אספיק, עוגה בחושה פרווה, בא לי להפשר קצת מהרוברבר שלי

שבת שלום, בשורות טובות!
 
מזל טוב לבן


עדיין לא החלטתי ...
אבל יש לי המלצה על עוגת תפוחים בשכבות מהבלוג של מרלין מתכון של חנה פ .. הבת הכינה בשבת שעברה , העוגה התחסלה וכבר יש הזמנה גם להשבת .



מצרכים לתבנית 28 (אני הכנתי בשתי תבניות 18)


לבצק:
1/2 2 כוסות קמח טופח או קמח רגיל עם כפית וחצי אבקת אפיה
1 מרגרינה (200 גרם) מעט רכה או חמאה
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
קליפת מלימון שלם (אני ממליצה משני לימונים!!)

~

ריבת תותים או משמש רכה (מחממם מעט במיקרו)

לתפוחים:
1 קג תפוחים ירוקים קלופים, בערך 8 תפוחים
1/2 כוס סוכר

לקרם וניל:
2 כפות אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס מים או חלב

~

למקצפת
4 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)

מכינים את הבצק: מכניסים את כל המרכיבים למעבד ומעבדים עד שנוצר כדור בצק. מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים, חלק אחד מכסים ושומרים במקפיא ואת החלק שני מצמידים על התחתית של התבנית ואופים בחום בינוני של 180 עד בשמזהיב מעט, כ- 10 דקות. כשהבצק מתקרר מורחים עליו שיכבה דקה של ריבה.

~

מכינים את התפוחים: פורסים את התפוחים לשמיניות ומגלענים, מסדרים אותם בסיר יחד עם הסוכר ומבשלים על אש קטנה, בכיסוי חלקי עד שהן רכות. מסדרים אותן במעגל על הריבה. אפשר בשלב הזה, אם רוצים, לפזר מעל אגוזים וצימוקים או אחד משניהם.
~
מכינים את רוטב הוניל: מערבבים את הפודינג וניל יחד עם המים או חלב ובעזרת כפית יוצקים מהרוטב על התפוחים. זה לא מכסה את הכל, רק מעט פה ומעט שם, זה מספיק.
~

מכינים את המקצפת: מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקצף יציב, מכבים, מוסיפים את הפודינג וניל ומקפלים בתנועת עטיפה. מורחים את המקצפת על התפוחים ומיישרים.

~

מכסים בפירורים ואופים: מוציאים את הבצק שנשאר במקפיא ומגררים אותו בעזרת מגרדת, בחורים הגדולים, ומכסים את המצקפת בפירורים אלו. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהפירורים מזהיבים, בערך 15 דקות.
 
מזל טוב


אצלנו היום יום הולדת לבכורה , קיבלה מתכונת בלשון במתנה ומחר נוספת במתמטיקה.
בשבת אנחנו מתארחים אצל אמא ועדיין לא יודעים אם היא תהיה עמנו או בהדרכה .

לוקחת לאמא בעז"ה דגים, קובנה ועוגת שמרים אם אצליח. אמא לפי בקשתי הכינה קרם שניט לכבוד החוגגת שטרם ידוע אם תהיה נוכחת.

עכשיו מכינה את העוגת שוקולד עסיסית של קרין גורן בשתי תבניות לעשות שכבות עם קצפת לשלוח למועדון נוער הערב (הם חוגגים מימונה באיחור כי במוצאי פסח היתה הפסקת חשמל בישוב).

רוצה גם לשלוח לסניף שלה בלונים ועוגה קנויה כי היא מעבירה פעולה אחרי הלימודים נראה אם יעלה בידי...

שבת שלום
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בהצלחה ומזל טוב. למקביל אצלנו מתכונת באנגלית

היום, תנ"ך ולשון (אולי עוד משהו?) בשבוע הבא
 

חנהפ

Active member
לבן וגם להורים

השבת חופש, שבת מחזור עם ישיבת ההסדר של האיש, יום שישי מטיילים ובשבת נופשים בצפון.

אני מניחה, אבל שפטור בלא כלום אי אפשר, בטח אכין משהו שיהיה במקרר להתחיל את השבוע...ואולי להעמיס קצת על המקפיא אני בפיגור מאחרי פסח
 
אני גאה בך על הכנת החומוס בבית. אמנם

השכנה שלי התלוננה על כך שהוא לא מחזיק מעמד כמו חומוס קנוי, אבל הבינה בעצמה שאולי זה עדיף על פני חומר משמר.

ואצלי בינתיים קציצות בשר "מטוגנות" בתנור
סלט ירקות
טחינה
וממש אין לי שום רעיון למה שאכין עוד. אפילו לא מתכננת ללכת לשוק אבל בטח תבוא לי ההשראה לאחר שאראה מה אתן מכינות.
 

shira1960

Active member
מזל טוב! אצלינו מתוכנן פריזר ושאריות-

(סליחה, זה נשמע כל כך לא טוב, אבל בחיי שיש המון אוכל טעים!)

מתוכננת נסיעה לעיר הגדולה מחר, קצת להתאוורר, קצת לטייל על חוף הים, קצת שוק אחר... בקיצור, קצת אוכל לנשמה.
 

דליה ב

New member
מזל טוב! אצלנו...

אנחנו בהרכב חסר השבת ,האיש בחו"ל וחייל אחד (מהשניים) בצבא..
לערב שבת יש קצת עודפי מנגל, ויש גם קציצות במקפיא (נראה לי שאחמם עם רוטב כלשהוא, אשאל את הקהל...)
יתכן שאוסיף שניצל, או מוקפץ
יש מטבוחה במקפיא, וכל השאר יהיו סלטים חיים לפי מה שיש.
לבוקר פשטידת בצל, קולרבי בתנור, ודג (כנראה סול מטוגן)
וכאמור סלטים.

יש חלות במקפיא, ועוגות נאפו אתמול בערב.

תיכף הולכת למטבח להכין פסטו.
שבת שלום!
 
מזלטוב!!אצלינו מפגש משפחתי אחה"צ

מפגש שנתי של בני הדודים מצד הבעל.כלומר על האש מס' 3 ברצף ימי השישי..
מדובר ב40 איש לערך.כל משפחה מהביאה אוכל
אני אכין שיפודי הודו
קניתי תערובת לקבב באיטליז
תפ"א בתנור
עוגת פרג תמרים שפירסמה יעל גרטי בלאישה בפורים.אפיתי אמש,נראה מבטיח!!

לשבת-מוקפץ רצועות עוף עם ירקות ואורז
שמרים(חובה)
פיצה במוצ"ש
 
מתהוללת, פייר, לא אהבתי.לא יודעת להגדיר

לא היה לי טעים.
מעדיפה את הפרג בסגנון חנה שאולוב/בני סיידא.זה עם השוקולד
ופאי פרג רגיל.
אם תתעקשי- אקליד
בעצם אני חושבת שיש בבלוג של דנה 20
 
למעלה