צמחוני אבל אפשר להפוך אותו לבשרי
הנה המתכון כפי שנכתב על ידי יפה55
בסוגריים הערות שלי וכבר אעיר שהכמויות כאן לא מדויקות ואני מכינה לפי ההרגשה. למרות שאני קרניבורית מאד, מעדיפה להכין צמחוני וכך אפשר ליהנות מזה מבלי להיות בשריים או להגיש עם יוגורט סמיך וכמובן גם כתוספת לארוחה בשרית.
סעודת יום ההולדת היום היא חלבית. למעשה פרווה אבל קינוחים חלביים.
1 ק"ג בצלים בינוניים
למלית:
1 כוס אורז (עדיף עגול)
מים לבישול
250 גרם בשר בקר טחון (* לצמחוניים ניתן להוריד הבשר ולהשתמש בעודאורז)
1 כף שמן
1 כף מלח (שמתי פחות)
פלפל שחור
1 כפית קינמון
לבישול:
3 כפות סוכר
2 כפות שמן
1 כף מלח
1/4 כוס דבש רימונים (* או סילאן)
מיץ מ- 2 לימונים
10 שזיפים מיובשים ללא חרצנים
מים לבישול
אני עושה כאן שינוי של ממש
שמה כמות נוזל של 1.5 כוס לכל כוס אורז, ומשתמשת בנוזלי הבישול של הבצל. אם אין מספיק, מוסיפה עוד מים.
שמה סילאן, רכז רימונים, שמן איזה שאוהבים, מלח, פלפל, מעט קינמון,
מפזרת בין הממולאים גם צימוקים, לא מכינה קרמל אלא מסדרת את הכול בסיר נון סטיק, מעל זה את התיבול ויוצקת את הנוזלים כך שהכול יחלחל אל בין הממולאים.
מרתיחה ומבשלת על אש קטנה כשלוש שעות, או אפילו מכניסה לתנור.
1. משרים את האורז כשעה במים קרים.
2. בינתיים, קולפים את הבצלים, שוטפים וחותכים כל בצל לאורכו עד למרכז.
3. מניחים את הבצלים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מבשלים כ- 10 דקות ומסננים. מפרידים בעדינות את הבצל לשכבות.
4. מסננים את האורז ומעבירים לקערה. מוסיפים בשר, שמן ותבלינים ומערבבים.
5. ממלאים כל שכבת בצל בכף מהמלית, מגלגלים את הבצל מסביב למלית ומניחים על משטח נקי.
אין משתמשים בשכבות הפנימיות הקטנות (* הצמחונים יכולים להוסיפם לאורז)
6. מחממים את הסוכר בסיר טפלון רחב ושטוח, ומבשלים על להבה נמוכה במשך 3-5 דקות, עד שמתקבל קרמל זהוב. מקררים 2 דקות ומוסיפים את השמן.
7. מסדרים את הבצלים הממולאים בתוך הסיר, על שכבת הקרמל שהתקשה, מכסים במים ומוסיפים מלח, דבש רימונים, מיץ לימון ושזיפים. מניחים על הכול צלחת חסינת חום שמתאימה לגודל פנים הסיר, כדי שתכסה את הבצלים ותהדק אותם.
8. מבשלים על אש קטנה מאוד בסיר מכוסה כשלוש שעות (* לבדוק אחרי כשעתיים - אם התרכך לכות האש).
9. מגישים חם (* בשרי) או קר (* צמחוני).