מה בסירים
לכבוד שבת פרשת ויחי?

אמרלדה

Active member
הי חנה

בפעם הראשונה הם נפרסו יותר יפה כי הם היו בגודל רגיל.
הפעם הם היו יותר קטנים וצרים. פרסתי את הראשון, הוא נפרס בקלות,
אבל נראה פחות יפה מאחיו השלמים. לכן החלטתי להגיש ככה, שכולם
יבינו שאפשר לפרוס, אבל קודם שייראו אותם שלמים ויפים שיעשו תיאבון
(המשפחה הזאת שלי אוכלת בעיניים. אם משהו נראה מעוך הם לא ייגעו בו).
אז אפילו הראשון לא היה מעוך, אבל היו פרוסות קטנות אז פחות ייצוגי.

אגב, להבהיר משהו: בפעם הראשונה באמת עיסיתי עם משחת תבלינים.
הפעם, בגלל ששמתי פחות תבלינים, זה היה יותר ברמה של שמן מתובל היטב.
ולטעמי זה היה מוצלח יותר. צריך לשחק עם כמות התבלינים וללמוד מה אוהבים.
 

crunchim

New member
אצלי כרגיל מסתבכת


צהרי שבת - רק אנחנו, אז קציצות ברוטב אדום עם אורז לבן, אולי אכין פירה שהגדולה מאד מאד אוהבת.

ערב שבת - הזמנו חברים מאד טובים שלנו, והלטנו על ארוחה חלבית בקטנה.
מנה ראשונה - מרק. מתלבטת בין מרק כתום (שכולם מכינים לאחרונה, קצת נמאס, מצד שני זה מתאים לילדים) לבין מרק בצל עם ערמונים - שיוצא ממש ממש טעים (ואולי אטחן אז גם הילדים יאכלו?!). מקווה לא לעשות שטות ולהכין גם וגם....
מנה עקרית - לזניה של בעלי, פשטידה כלשהי (אולי אכין כמאפינס?), אנטיפסטי, אולי תפו"א בשמנת?, סלט חסה גדול, עוד סוג של סלט שאין לי עדין רעיון.
מנה אחרונה - עוגת גבינה אפויה? או אולי עוגת שוקולד וקצפת עם תותים בצד?

בקיצור - מאד לא סגורה על עצמי, ולא רוצה להכין יותר מידי.
אשמח לרעיונות למאפה/פשטידה - קל להכנה וטעים...
 

kisslali

New member
מרק קרם קישואים ופשטידת בטטה

מרק קרם קישואים
מטגנת קוביות קישואיםמק"ג שלם והרבה בצל, מוסיפה ציר מרק ומבשלת עד שהירקות רכים, טוחנת עם בלנדר ומתקנת טעמים (מלח פלפל). בהגשה מוסיפה 1-2 כפות שמנת מתוקה לחלבי ומפזרת מעל זרעי דלעת קלויים.

פשטידת בטטה מפה
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/mazola-recipes/Recipe-155bfd1ac1f7051006.htm
3 בטטות בינוניות
בצל קטן, קצוץ **** אני שמה 2 בצלים בינוניים
מעט שמן זית, לטיגון *** מטגנים רק בשמן קנולה או סויה
כוס קמח תופח **** אני שמה חצי כוס קמח רגיל
חצי כוס מים
50 גרם מרגרינה, מומסת **** אני שמה שמן או חמאה
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
מעט תימין (לא חובה) *** לא שמה
****לפעמים מוסיפה פטה ותמיד שמה שומשום שחור לקישוט

אופן ההכנה:
1. קולפים את הבטטות וממשיכים לפרוס לרצועות דקות בעזרת הקולפן.
2. מטגנים את הבצל עד שמזהיב.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מערבבים קמח, מים, מרגרינה, ביצים, מלח פלפל ותימין לתערובת אחידה. מוסיפים את הבצל והבטטות ומערבבים.
5. שופכים לתבנית 26 ואופים כ-30 דקות עד שהפשטידה מזהיבה מעט.
 

crunchim

New member
המרק נשמע מעולה! אני מאד אוהבת קישואים

אבל בעלי לא... אכין את זה פעם אחרת. שמרתי תא המתכון. תודה!

אז הרי התפריט שלי לשבת:
ערב:
מנה ראשונה- מרק בצל וערמונים, מרק כתום (כל אחד שיבחר... אם כי מתוכנן לילדים כתום למבוגרים בצל).
עיקרית - לזניה עם הרבה ירקות, פשטידת בצל ופטריות (תוכננה פשטידת בטטה, אבל נגמרו הבטטות...), כדורי גבינה עם זיתים לילדים, קציצות טונה, סלט חסה ברוטב מיונז ושום, סלט עגבניות שרי.
קינוח - בראוניס שוקולדים במיוחד עם קצפת ופירות בצד

צהרים:
קציצות בשר ברוטב עגבניות, שניצלים, תפו"א ואורז

בעלי כבר חיסל רבע תבנית מהבראוניס
, אז אולי אכין עוגה בחושה לשבת בבוקר (עוגה "לבנה" או תפוזים)
 

rinatpol

New member
לגבי המרק בצל ערמונים, זה מתכון סטנדרטי של מרק בצל

שאת פשוט מוסיפב ערמונים?
מה הכמות?
נשמע סוף!
 

crunchim

New member
כן, זה די סטננדרטי

הכנתי 6 בצלים עם 2 שקיות של ערמונים קלויים-קלופים מוכנים (לדעתי עדיף 3 שקיות). ובהגשה - שמתי בצלוחיות קטנות אופציות לקרוטונים, פרמז'ן, וערמונים (השקית השלישית... לאוהבי הערמונים)
במקור הכנתי את זה לראשונה במרק בצל-פטריות-וערמונים - יוצא טעים מאד!!!

מודה שבארוחה השבת - החברים הכי אהבו מהכל את המרק ואת קציצות הטונה

והילדים חיסלו את המרק הכתום....
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני הייתי מעדיפה לטעום את מרק הבצל עם הערמונים, כמובן..

לא בטוחה אם ילדים יאהבו, אצלי שניים מהם היו לפחות טועמים.

לגבי פשטידה, יש מתכון למאפינס/פשטידת כרישה שהביאו לאחד ממפגשי הפורום כשעוד הינו ב ynet, אך לא מצליחה למצוא. הכנתי כמה פעמים - קל וטעים.

אולי משהי מהחברות שמרה ותוכל להביא.

ועוגת גבינה לסיום נשמעת לי מושלמת.
 
למעלה