קובה סלק
ולפני שאת בורחת בבהלה: את הקובה קונים (אני מעדיפה את זה של "חמים וטעים", אבל הכל הולך), את הסלק קונים מבושל בואקום, וכל שנשאר לך הוא לפתוח את האריזה, לבשל מרק סלק (זה קל, תיכף מתכון), לזרוק לתוכו את הקובות הקפואות ו-וואלה!
מתכון: לטגן בצל ולהוסיף לו חלקי עוף (כמה? כמה שבא לך. נניח 5-8 שוקיים). להוסיף אריזת סלק חתוכים לקוביות, כף פפריקה (אפשר פחות), כף אבקת מרק (אפשר בלי), מלח ופלפל, רסק עגבניות אחד קטן, מים עד כדי כיסוי + 2 סמ (בערך), ומיץ מלימון שלם . המהדרין מוסיפים דלעת חתוכה (אצלי לא אוהבים) ו/או עלי מנגולד (גם לא). מבשלים חצי שעה בערך ואז מוסיפים את הקובות (קחי בחשבון בערך 3 קובות למנה). מבשלים עוד 45 דקות וזהו. תרגישי חופשי לאלתר או לחפש מתכונים אחרים ברשת. אם הקיסרית הבררנית שלי אוהבת את זה, סימן שזה שוס לילדים.