מה ביקשתי בסך הכל?

שירי62

New member
מה ביקשתי בסך הכל?

כולה טובה קטנה מבני המשפחה. מתי כבר תאמינו ותקבלו את זה שהילד אוטיסט? שההתמודדות שלנו לא קלה? נכון שהוא לא נראה כמו הדמות שמצטיירת לכם בהקשר למילה זו,אך אם רק הייתם מתעניינים קצת, מעורבים ושואלים אז הייתם יודעים שאוטיזם היא קשת רחבה והילד שלי נמצא די עמוק בקשת הזו. אז לא ביקשתי מכם כמעט עזרה עד עכשיו, משפחה רחבה ויקרה שלי. את כל תהליך האבחון עשיתי לבד , מול הבירוקרטיה הסתדרתי בכוחות עצמי, הישגתי קרנות עזרה ככל שיכולתי, ביררתי בקופה מה וכמה מגיע, הרמתי טלפונים, חיפשתי גן מתאים, אח"כ ישיבות צוות על ימין ועל שמאל, טלפונים, טיפולי אקסטרה,מחברות קשר, ועוד היד נטויה. אז פעם ב אני מבקשת איזו טובה שתעזרו לי עם שמרטפות בזמן שאני ובעלי הולכים לאבחון חשוב, לא חלילה לנופש או אפילו סתם סרט או מסעדה, לאבחון! אם פניתי אליכם סימן שמיציתי את האפשרויות האחרות ולא היתה לי ברירה. אז שוב להענות בשלילה? לא מסתדר לכם אותו יום.. סידורים אחרים.. ואח"כ בלי להניד עפעף תבקשו אתם איזו טובה ואני ובעלי נעמוד לדום כהרגלנו. נמאס לי! נמאס לי לתמודד עם הכל לבד! נמאס לי להיות הפראירית של כולכם! עצוב לי שאתם לא מבינים עם מה אני מתמודדת..

vered73

New member
מה אנחנו עשינו

לקחנו את זוג ההורים שבהכחשה לפסיכולוג שלנו שהוא גם יועץ נישואים וגם מטפל במשפחות בספקטרום והוא הסביר בדיוק מה זה אוטיזם ומה זה אומר התמודדות. לפעמים פגישה עם איש מקצוע נתפס יותר כסמכות וגם עוזר לעורר מצפון, שלא היה צורך לעוררו לו היה מדובר בילד רגיל. בהצלחה.

שירי62

New member
הם יודעים שאובחן אבל

לא מסכימים עם האבחנה ואומרים שאני סתם מחפשת בעיות בנרות והוא ילד מקסים ובטח לא אוטיסט, מקסימום קצת היפר. הלואי!

meyravbh1

New member
אם כך,אז אולי באמת שיחה עם

איש מקצוע יכולה לעזור.אומרים שלסבא וסבתא הרבה יותר קשה לקבל קשיים אצל הנכדים המושלמים שלהם. קיבלתי פעם דוגמא שבעיני אמא,הילדה "שמנה אבל יפה".ובעיני סבתא-היא יפה ודי! הם פשוט מדחיקים מאד.אולי מרוב אהבה?

נוני97

New member
שירי הבן שלי אובחן כאספרגר לפני

חודש, בן 5.5, עוד לפני כן כשסיפרתי לסבא ולסבתא שאנחנו הולכים לאבחון הם אמרו תעזבי אתהילד מה את רוצה ממנו, את מכניסה לו את כל השטויות האלה וכו', אחרי האבחון בעלי לא הסכים שאספר לאף אחד מהמשפחה, ולמרות הכל ישבתי עם הוריי (עם כל אחד בנפרד כי לא יכולתי לשאת את שניהם יחד..) ולפי עצות שקיבלתי כאן מהפורום המדהים הזה הורדתי חומר מהאינטרט על אספרגר, ערכתי אותו בשפה שניתנת להבנה , הם בעיקר הקשיבו... מאז אני יכולה לומר שחל שינוי ביחסם אליו, הם מתחילים להבין שיש דברים שהוא עושה שהם מעבר לשליטתו, אבל בעיקר הם רואים אותו כילד נורמלי... סבתא וסבא לא ככה? מה שאני רוצה להגיד לך לדבר איתם עוד ועוד, אין מנוס מכך ואם לא עוזר אולי לשקול לערב איש מקצוע... בהצלחה וחג שמח.

האחת6

New member
היי שירי

הייתי שמחה לעזור לך עם שמרטפות אם את גרה באזור המרכז, ברור לי שזה לא רק הבעייה הזו, אבל בזה אני אוכל לסייע, יום טוב

שירי62

New member
תודה לך על הרצון הטוב

אבל הסתדרתי איכשהו בסוף וגם כמו שאמרת, הלואי שזו תהיה הבעיה העיקרית תודה בכל אופן חיממת את הלב.

למעלה