מה בין קי לבין כלי נשק ?

nadavf9

New member
מה בין קי לבין כלי נשק ?

האם גם באומנויות כמו קנג'וטסו , איאיידו , קנדו , נגינטה וקיודו נועדו לפיתוח הקי ? ידוע לי שהקי/צ'י היא אנרגיה פנים גופית מכאן שבשינג אי צ'ואן , טאי צ'י צ'ואן , איקידו וכו' אפשר לתרגל אותה - אך איך אפשר לתרגל באמצעות כלי מתכתי חיצוני ? נדב .פ.

amir_aikido

New member
בהחלט

ברור שהאמנויות הללו נועדו לשמר את הצ'י קי. דבר ראשון על ידי שמירה עליך, שלא תשפוך את כל הקי בעת שאתה מתגונן עם החרב שלך כנגד יריב שתוקף אותך בחרב (אתה לא רוצה להגיד לי שאתה לא נושא עליך שתי חרבות בכל רגע, ככל סמוראי מצוי, נכון
) אני מתנצל על בדיחות הדעת, אך כיוון שקי/צ'י איננו דבר מוגדר באופן ברור. כל מי שרוצה יכול וטוען שהפעילות שלו מפתחת את הקי. וכולם צודקים. ומעט יותר ברצינות אם הקי/צ'י קשור במשהו לריכוז מנטלי, סבלנות רוגע תחת לחץ, פעולה מתוך הרגיעה, שליטה בגוף, מודעות עצמית, חישת יריב ומרחוק וכו' הרי שכל הנ"ל מופיעים גם באימון עם כלים, וחלקם אף ביתר שאת מבעבודה בידיים ריקות. האלמנטים הבודדים שכמעט ואינם מופיעים באמנויות הכלים, וכן מופיעים בעבודת ידיים ריקות הם: א. תחושת היריב ע"י מגע ישיר בגוף היריב (לזה יש דווקא חריגים) ב. קרבות מגע מלא תחרותיים (יש בעולם "קבוצה" שעושה קרבות שכאלה באופן מוגבל משהו). לכן, לא ברור לי מדוע לדעתך לא ניתן לפתח קי/צ'י דרך עבודת כלים. אמיר

chataka

New member
מניין

נודע לך שקי זה אנרגיה "פנים גופית"? מה זה אנרגיה "חוצ גופית"?

קי?

ברגע שתדע מהו בדיוק הקי אז תוכל לדעת בוודאות איך אפשר לפתח אותו. אי אפשר לתאר את הקי, אי אפשר לראות אותו או להגיד בבירור איפה הוא נמצא. לדעתי, וזוהי רק דעתי, מה שאנחנו מפתחים באומנויות הלחימה (ואגב גם בעוד כמה דברים שלא קשורים כל כך לעולם הבודו) זוהי היכולת להשתמש במרכז הגוף שלנו בצורה נכונה וכך לנצל את כל האנרגיה שבכל מקרה נמצאת בתוכינו. לאנרגיה הזאת ניתן לקרוא קי, צ'י וכיוצא בזה אך זה לא מה שמשנה. בעזרת חרב או כל כלי נשק אחר לדעתי אנחנו מאריכים את צינורות יציאת האנרגיה . ואם נשווה זאת למשל לצינור מים, ככל שהצינור יותר ארוך אנו צריכים לחץ מים יותר חזק שיהיה לו כוח לדחוף את המים לאורך הצינור. אם נגיע לשליטה בחרב או בחנית או בכל כלי נשק אחר כך שנשמור על אותה העוצמה ולא נאבד את היציבות והקשר למרכז הגוף כך נחזק בעצם את מרכז האנרגיה שלנו או אם תרצה במילים אחרות נפתח את הקי. ביפנית אומרים גן קי דה או בתרגום חופשי שיהיה לך אחלה קי. ביי

Sensei

New member
It depends how you define KI

yes, you can develop KI in Kenjutsu. I define KI as the result of: -Body unification -total awareness -total concentration -calm mind and natural breathing Kenjutsu develops Internal and external strengh.

למעלה