מה בין התראה להתרעה?

telina

New member
מה בין התראה להתרעה?

ניסיתי, חיפשתי, ואפילו אבן-שושן לא הצליח להבהיר לי - מה ההבדל בין התראה להתרעה?

uriozmor

New member
התראה והתרעה

התרעה (שורש תר"ע) היא הודעה מראש או הכרזה (בעיקר על סכנה): חברת הרכבות התריעה על הסכנה כבר לפני חודש. והתראה (שורש תר"י) היא הזהרה (בעיקר לפני מתן עונש): הגננת התרתה בילדים: אל תציקו לחתול! בחייאת, תכניסו כבר את השאלה הזאת לטאגליינס. קצת נמאס.

telina

New member
אז הפלאפון שלי

מתוכנת עם שגיאה? באפשרויות של "שעון מעורר" כתוב לי "התראה יומית", אך זה אמור להיות "התרעה יומית"! הלא כן? וסליחה ששאלתי שאלה מאוסה :)

נראה לי, שלא חב' פלאפון טעתה

אלא אורי הוא שטעה. 'הודעה מראש' שאין אזהרה מפני סכנה/צרה/רעה בצידה מקובל בלשון ימינו לכנותה בשם 'התראה'. (אם כי שלא בטובתם של המדקדקים, אבל סופם שקיבלוה). וראה בעניין זה מובאה מאתר הקדמיה: לצד התראה במשמעות זו התפתחה בעברית בת ימינו משמעות נוספת: הודעה (מוקדמת), כגון "הם הגיעו לביקור בלי התראה מוקדמת". בצה"ל משמשת התראה בשתי משמעויות (1) הודעה מקדימה בדבר פעולה צפויה. הודעה זו מוסרים מבעוד מועד למפקדה או לגייסות, כדי שיוכלו לנקוט צעדי כוננות דרושים; (2) שלב בפקודה הניתנת בתרגיל סדר." [הפועל: נתן התראה]. השימוש ב'התראה' בהוראה של 'הודעה מוקדמת' אינו בהכרח רצוי (ואפשר להמליץ על 'הודעה מוקדמת'), אך אין טעם לפסלו.

uriozmor

New member
לא כל כך נחמד

לפתוח הודעה עמוסה כזו ב"אורי הוא שטעה" רק כדי לומר ש"התראה" לשון הודעה מוקדמת התפתחה בעברית בת ימינו ואינה מומלצת.

uriozmor

New member
מה זה משנה מהו מקומה

העיקר שתישמע. אין בעיה. רשמתי ושמחתי וסלחתי. ולשאלתך מ-27 ביוני (רק עכשיו ראיתי): כן.

צר לי, למרות שניסיתי, לא הצלחתי

להבין לאיזו שאלה שלי התכוונת (בדבריך:"ולשאלתך מ-27 ביוני (רק עכשיו ראיתי): כן.").

למעלה