מה בין בלוז לג'אז

renana ron

Well-known member
מה בין בלוז לג'אז

שלומות למנהל הפורום וחבריו. ראשית - שמחה להצטרף לפורום זה. שנית - שאלה לי אל מנהל הפורום: מדוע כורכים את סגנון הג'אז וסגנון הבלוז יחדיו? האם לא מגיע לז'אנר הבלוז פורום משלו ? אשמח לתשובה מלומדה.

elisrugo

New member
בלוז

מגיע גם מגיע, לבלוז יש המון זרמים ותתי זרמים אך משום מה הג'אז אצלנו תופס יותר מקום של כבוד גם אצל מוסיקאים רבים לדעתי ללא סיבה מוצדקת. אין הרבה אנשים כאן שנכנסו לעובי הקורה בתחום הבלוז ולכן הוא לא מקבל את הכבוד שמגיע לו, למרות שהג'אז לא היה קיים אילולא הבלוז. הבלוז דורש הרבה נשמה. הוא פשוט ולא מתוחכם לעיתים כאילו מונוטוני וזה כנראה לא מסתדר טוב עם הרוח הישראלית שמחפשת יותר תיחכום ודעת אבל עם מעט מאד נשמה. ולכן יש אצלנו מאה נגנים באסכולת ברקלי/רימון על כל נגן באסכולת מיסיסיפי/שיקגו/טקסס.(וגם זה בקושי...)זה עצוב וגם חבל. אני מחפש מזה שנתיים זמר בלוז להרכב שלי ואיני מוצא. אם היה לבלוז פורום משלו הוא היה גווע עוד בטרם יסתיימו 12 התיבות הראשונות...

renana ron

Well-known member
בלוז - פעם שניה

אם אדע על זמר שאוהב ויודע לשיר בלוז - אצור עמך קשר. הייתי מציעה את עצמי...אבל, יש וחלומות עדיף להם להישאר כחלומות
על כל פנים - בישראל יש זמר בלוז אחד אדיר - שמו דני ליטני. חבל, חבל שיש רק אחד מסוגו.

renana ron

Well-known member
יש לו גם מופע נפלא

שכמדומני, עדיין רץ. הוא מופיע יחד עם דני רובס. מופע שאף כי עברו כמה חודשים מאז ראיתיו - הווברציות של אותו מופע עדיין נמצאים בי. ללכת - לא להחמיץ !!

למעלה