מה בידיוק עושה Norton Ghost?

• פותח הנושא Zia
  • פורסם בתאריך

philips

New member
תשובה

עושה IMAGE מדוייק ל PARTITION או כונן שלם.. מה הכוונה... קורא כל בייט בכונן ומעתיק אותם בדיוק לתוך קובץ שאותו הוא דוחס. ה IMAGE כולל את ה MBR FAT ואת הספריות וכל המבנה עצמו במידת הצורך ניתן לשפוך את ה IMAGE חזרה לתוך הכונן שממנו נלקח או לכונן אחר וכך ניתן למעשה לחזור בדיוק לאותו מצב שהיה לפני לקיחת ה IMAGE... NORTON GHOST הוא הכי פופולרי בתחום אבל קיימות עוד תוכנות רבות שעושות דברים דומים.....

Zia

New member
תודה!!!, תוכל להסביר לי עוד קצת

שלום - אז הכוונה שלך, שאני יכול לעשות Image ואח"כ לצרובו על תקליטור, לפרמט את המחשב ואחר כך רק להכניס את התקליטור והכל יחזור לקדמותו(כולל תוכנות וכד´)? - וגם, אם יש לי תוכנות גדולות שסך הכל אני אצתרך יותר מתקליטור אחד, אז האם זה יתמוך לי גם בזה? - וגם האם יכול להיות שגודל התוכנה "Norton Ghost" הוא רק מגה בייט ומשהו? תודה לך ותודה שוב!!!

philips

New member
הממ...

המממ...לגבי התקליטור --באופן כללי התשובה היא כן GHOST מבצע את פעולתו מ DOS ולכן הקובץ האחראי לביצוע הפעולה תופס בערך 700KB.. התוכנה כולה כולל הממשק ל WINDOWS תופסת כמה MB טובים... לגבי GHOST של קובץ גדול אין בעייה.... השאלה הנשאלת היא אם ניתן לחלקו לכמה תקליטורים ואת זה אני לא יודע ולא ניסיתי.. נראה לי הגיוני שכן וסביר להניח שבגרסאות החדשות זה אפשרי... אוסיף רק..שאינך צריך לפרמט...פשוט לשים את התקליטור והכל יחזור לקדמותו

Zia

New member
תודה! וגם

איך בידיוק עושים את פעולת האימג´ ואיך אחרי זה צורבים על גבי תקליטור? תודה שוב!!!

AfiComp

New member
בנוגע לצריבת של IMAGE...

GHOST (מגרסה 6 ומעלה אם איני טועה) תומך בצריבה ישירה מתוך התוכנה עצמה: א. מתוך הממשק החלונאי של התוכנה בוחרים ב-Boot Disket Wizard (אם אני זוכר את השם נכון...) ויוצרים דיסקט GHOST עם תמיכה בכונני CD. ב.מאתחלים את המחשב עם הדיסקט שיצרנו. ג.פשוט בוחרים מתפריט התוכנה: LOCAL=>Disk=>To Image, בחלון שנפתח בוחרים את הצורב (רק במידה והצורב ניתמך ע"י התוכנה !), אח"כ נשאלים לרמת הדחיסה של ה-IMAGE, והאם רוצים שה-CD יהיה בר-איתחול (Bootable, מצריך דיסקט בוט של 98 ממנו יועתקו הדרייברים לתמיכה ב-CDRom), ולאחר כל השאלות התוכנה מידעת אותך בנוגע לכמות הדיסקים הריקים שתצטרך בשביל יצירת ה-IMAGE ו...זהו
ד. במידה ורוצים ל"שפוך" את ה-IMAGE בחזרה לדיסק קשיח, מגדירים בביוס איתחול מכונן CD ככונן הראשון, ומאתחלים את המחשב עם הדיסק הראשון של ה-IMAGE בכונן, הוא אמור לטעון את התוכנה ומתוך התפריט בוחרים: Local=>Disk=>From Image. ה. יש לשים לב שניתן לייצור IMAGE מדוייק לכל הדיסק (כולל מספר המחיצות, את גודל המחיצות ניתן לשנות במהלך "שפיכת" ה-IMAGE בחזרה לכונן, במידה והכונן הקשיח אינו בגודל זהה לזה של הכונן המקורי), או למחיצה ספציפית. מקווה שזה היה מספיק ברור
בהצלחה, AfiComp

Godfatheres

New member
קובץ לימוד של ghost

קבלו קישור לקובץ שמלמד הכל על תוכנת ghost הקובץ הוא מסוג pdf וניתן ליפתוח אותו בעזרת התוכנה Acrobat Reader שאותה ניתן להוריד בחופשיות מאותו אתר. אני מצרף גם תמונה של האתר שמצביעה על הקובץ. בהצלחה....

למעלה