מה באמת יש שם?

מה באמת יש שם?

אחת השאלות הנפוצות ביותר, וגם המסקרנות ביותר היא: האים יש עולם הבא, גן עדן? גהנום? מדוע יש כאלה הנכונים למות, בעוד אחרים נאחזים בציפורניים בחיים. דבר אחד שלמדתי מהחיים זה: שלי אין אלוהים, לאחרים יש ולכם לי אין עולם הבא, לאחרים יש. ומה יש לכם?

לכל אחד יחקה מה שהוא מאמין בו...

אם אתה מת במחשבה שזה מחכה לך זה כאילו זה כבר שם כי עצם המחשבה למה שמחקה שהיא האחרונה שתחלוף בראשך תיקבע אם תמות אם חיוך על הפנים ולאחר מכן הכל יהיה שחור בכל מקרה... כמאפר באת ואל אפר תשוב...

אדם מת לא יכול לראות שחור.

כי אם אתה יוצא מנקודת הנחה שאין חיים אחרי המוות אז אחרי מותך אתה לא קיים ולכן אתה לא יכול לראות כלום - גם לא שחור, הבנת? לא חשוב כמה אני מנסה, אני אף-פעם לא מצליחה לדמיין את ה´לא-כלום´ שמצפה לי. זה בלתי-אפשרי. אי-אפשר לדמיין לא-כלום. ודרך אגב, שמתם לב שאין סימטריה בין החיים למוות? לחיים יש התחלה וסוף, והמוות נשאר לנצח. אלא אם כן בעוד כמה טריליוני שנים החלקיקים שמרכיבים את גזע המוח שלי עכשיו יתחברו שוב במקרה. ואין סיכוי שזה יקרה, כי בעוד כמה טריליוני שנים כבר לא יוכלו להיות מולקולות ביקום בגלל אנטרופיה.

Alcharzor

New member
רק אם אנו מדברים על מודל שני

של יקום

השחור היה מטפורה...

אתה פשוט חדל להתקיים...אלא אם את מאמינה בתחיית המתים... אין מה לדאוג, המשיח לא יבוא בקרוב באחריות! יש דבר אחד בטוח בחיים, המוות.

לכל אחד יחקה מה שהוא מאמין בו...

אם אתה מת במחשבה שזה מחכה לך זה כאילו זה כבר שם כי עצם המחשבה למה שמחקה שהיא האחרונה שתחלוף בראשך תיקבע אם תמות אם חיוך על הפנים ולאחר מכן הכל יהיה שחור בכל מקרה... כמאפר באת ואל אפר תשוב...

boAzB

New member
לא נשמע הגיוני

כי אם יש אלוהים אז לא אכפת לו אם אתה מאמין בו או לא, והוא ישלח אותך בכל מקרה לגן עדן או לגהינום אם אין אלוהים אז גם למי שמאמין בו לא מצפה גן עדן או גהינום. אם אתה שואל מה יש לי אז זה הבלבול שלא לדעת איזה משתי האפשרוית הוא הנכון ומה צריך לעשות בנתיים

למעלה