מה א ת ם הייתם עושים

GreenMamba

New member
מה א ת ם הייתם עושים

(כפראפראזה על הציטוט של חיים הכט):
במהלך הסופש קראתי כתבה (מי שמוצא אותה מוזמן להעלות קישור, אני לא הצלחתי לאתר אותה) שתיארה את המקרה הבא:
גיליתם שילדכם היה במסיבה, וצילם שם נערה מכיתתו שהשתכרה והתפשטה. למחרת הוא הסתגר עם חבריו (שהיו במסיבה וצפו) בחדר והם תיכננו "לערוך" את הסרטון, להוסיף לו כתוביות "מצחיקות" (בלי ספק- להוסיף על השפלת הילדה) ולהפיץ.
מה הייתם עושים במקומם?

GreenMamba

New member
ויש לך גם תשובה שאינה פלילית?

catchet

New member
תלוי בן כמה הוא...

אם זה ילד בן שתיים עשרה אז כנראה שהוא לא מודע לחלוטין להשלכות של מעשיו. אם הוא בן שבע עשרה זה סיפור שונה, אז, לדעתי כן צריך לייחס לו אחריות

והדיעה שלי שונה מהמקובלת: ככל שהילד צעיר יותר, והוא מתנהג

כסוטה מין או כפושע מסוג אחר (פורץ, מנהיג כנופית פורצים, וכד') כך השטניות שלו גדולה יותר בעיניי.
משום שאני מצפה, אצל ילדים קטנים, לגלות תמימות וטוהר (כמעט) מלאכי. ילד שאינו תמים ואינו אוהב, ואינו פתוח גמיש ומלא הומור, אלא כבר בגילו הצעיר מגלה התענינויות ותכנונים של סטיה מינית, או של פשיעה אחרת, הוא בעיניי מוטציה מעוררת גועל וראוי לדעתי לעונש כמו מבוגר.
אני מענישה על המעשה. לא על פסיכולוגיה.

catchet

New member
אולי זו הבעיה

שאת מצפה מילד שיהיה מלאך, בעוד ידוע שילד מתנהג כפי שהתנהגו אליו.
&nbsp
להעניש על המעשה זה יפה, אבל תודי שלא היית גוזרת על עץ שנחת על ראשו של אדם אותו עונש, כמו שהיית גוזרת על אדם שהנחית מכה על ראשו של אדם אחר מתוך כוונה להרע

ילד אינו בול עץ...... וילד שמסוגל לתכנן מעשים של סטיה מינית

ופריצות לחנויות ודברים נוספים כאלה מגלה "יכולות" של מבוגר, וכך אני שופטת אותו. וכן כן, מאחר שאני כן מצפה שילד יהיה בעל טוהר נפשי ותמימות, גמישות והומור, הרי התגלות של פושענות מבוגרת בילד מצטיירת לי כשטניות.

GreenMamba

New member
זה בגלל שאין לך הבנה בסיסית של נפש הילד

ולא של נפש המתבגר
לילד, וגם למתבגר, שגופו ויכולותיו השיכליות מפותחות הרבה מעל יכולותיו הריגשיות והאמפתיות, מסוגלות רבה הרבה יותר מבחינה טכנית לביצוע מעשים שמבוגרים רבים היו נרתעים מלבצע. אין לילד, וגם למתבגר, את הכלים להעריך נכונה פגיעה, עלבון או מה שאת מגדירה "פושענות"
זו בדיוק הסיבה שמגייסים נערים (או גברים צעירים מאוד) לתפקידי לוחמה. מחקרים הוכיחו שדברים שגברים צעירים מסוגלים לעשות, גברים מבוגרים מהם יסרבו, באחוזים גבוהים הרבה יותר.

מדברייך רק יוצא שיש לאלף אותו, בעיקר את הילד הזכר (בנות

מסתבר בעלות יכולת אמפתית גבוהה יותר), ע"י עונשים שילמדו אותו שמעשים מסוימים מצדו גורמים לו רע. בדיוק כפי שהצעתי. (להלקות אותו ולבייש אותו בכיתה).
אפשר להמשיך לאלף אותו למעשים הנחשבים בחברה כטובים, ע"י הצמדת מילות שבח או איזה פרס חומרי קטן, לדרישה זו מצדנו, ולציות שלו.

GreenMamba

New member
ואני חוזרת ואומרת-

מי שקורא לעונש כזה, בוודאי של הורים כלפי ילדם, צריך להיות מוצא מחברת בני אנוש. את, מבחינתי, חסרת צלם בדיוק כמו הנאלחים המצדיקים כל צורת ביזוי אחרת.

ואני חוזרת ואומרת - זה ילד? זה טינופת בגיל צעיר.לאדם מבוגר

המתנהג כך אקרא תת-אדם.
וכולנו מכירים את המשפט הידוע והנכון: המרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר לרחמנים.

catchet

New member
ממש לא נכון

מי שמרחם על אכזרים לא חייב להתאכזר לרחמנים. לא יודעת מי המציא את המשפט המטופש הזה

ממש טעית, לא הבנת. מי שמרחם על אכזרים אינו מרחם על קרבנותיהם

ולא על האנשים שמרחמים על הקרבנות. הוא תמיד יחשוב על "זכויות התוקף" ולא על הצדק שצריך להיעשות בתוקף מתוך רחמים על הקרבן.

catchet

New member
למה את חושבת

שמי שמרחם על פושעים לא מרחם על הקורבנות? יכול להיות שהוא מרחם על אלו גם על אלו. חוץ מזה לא הבנתי למה הקורבן הוא בהכרח גם רחמן

aaa123

Member
החוק נותן לאדם זכויות ללא קשר לגילו

ואסור לך לעשות את מה שאת מציעה גם לאדם מבוגר.

GreenMamba

New member
גם אם הילד עשה מעשה פלילי

אין לך לא את הזכות ולא את הרשות לנקוט באלימות נגדו.
זה לא מוסרי, לא חוקי ומי שקורא לאלימות ראוי לו שיהיה מוקע בראש חוצות.

למעלה