מה אתן חושבות על

מה אתן חושבות על

יצא לי לקרוא בפורום גאווה שתי הודעות שהעלו נושאים טעונים מה דעתכן? http://www.tapuz.co.il/Forums2008/AddMsg.aspx?ForumId=119&ParentMsgId=157613783 שם למשל כתוב - למשל חוסר מודעות לסיכונים רפואים מחד וחוסר שיח נטול שיפוטיות במסגרת הרפואה הראשונית [רפואת משפחה] ורפואה מקצועית בקהילה בתחומים הרלוונטים וגם - צריך לזכור כי בישראל יש עדיין בתחילת העשור השני של המאה ה-21 דיכוי והדרה של חלק מאוכלוסיות הלהט"ב הן בתוך הקהילה הלהט"בית והן מחוצה לה. וגם- הקמת שירותים ייעודים לקהילת הלהט"ב שיפעלו בכל עיר [מה שנקרא שירותי רווחה בתשלום כגון היחידה לייעוץ וטיפול במשפחה שמעניקה טיפולים זוגיים ומשפחתיים במחירים מסובסדים], כעת יש סוג של מענה מקרי ומאוד דיסקרטי של השירות הפסיכוסוציאלי של האגודה. לא ברור לי , מה השירות מעניק? מי הגורמים המטפלים ? וכיצד והיכן מבוצע הטיפול . http://www.tapuz.co.il/Forums2008/AddMsg.aspx?ForumId=119&ParentMsgId=157617572

נסיון :)

ההודעה העירה אצלי כמה דברים שפועלים ביחד כקהילה אנחנו עם צרכים שונים מהאוכלוסיה הסטרייטית וגם מושפעים ממגמות שונות שהרוב הכולל לא מודע להן ולא נפגע מהן ויש לי תחושה שאין כל כך מענה דרך הרופא משפחה וכד' אמנם לא ביקרתי באגודה הרבה שנים ואת קלף מחליפה תרבותית הקן אבל בנושאים סוציאליים או רפואיים לא ממש ברור מי מטפל או מה

פאמקי

New member
"את קלף מחליף הקן"?

אני חושבת שזו אמירה שגויה. קלף עסק באג'נדה שונה, כמעט בכל היבט מהקן. 'קלף' (קהילה לסבית פמיניסטית)- היה ארגון ארצי לקידום זכויותיה של הקהילה הלסבית פמיניסטית בישראל. והקן הוא- התארגנות נשית, שמארגנת פעילויות רבות ומגוונות עבור נשים כגון סדנאות תיאטרון, קבוצות דיון ואירועי ספורט ותרבות. ואני לא אומרת מה טוב יותר או פחות- רק אומרת שמאוד שונה. ומסכימה איתך- הצד הבריאותי/ סוציאלי, לא מקבל מספיק מקום. אומנם יש את המרפאה של קופ"ח כללית במרכז הגאה, אך זה לא מספיק.

המרפאה במרכז הגאה

אם אני לא חברה בכללית הם מקבלים? יש להם הרכב של עו"ס ופסיכולוג, 4 אנשי מקצוע סה"כ לפי הדף הסבר של המרכז הגאה אבל אין רופא גם לא כללי איך היית מגדירה הבדלה בין פעילות פמינסטית כללית (שנלחמת בין היתר גם בתופעה של נשים ש'יורות לעצמן ברגל' באמירות אנפמיניסטיות) לבין פמיניזם שמוצהר לסבי?

פאמקי

New member
וואו...

שאלתך האחרונה היא נושא בפני עצמו. הרחיבי את השאלה, מקדי אותה(כי היא מאוד כללית), ופתחי שרשור נפרד. בטוחה שיש כאן נשים שישמחו לענות עליה (גם אני
). ולנושא שלשמו התכנסנו... בעבר עלתה כאן שאלה בנושא המרפאה הגאה (לצערי, לא מוצאת אותה), התקשרתי לרופא הראשי ושאלתי בעניין זה. עד כמה שזכור לי, הוא אמר שפגישת ייעוץ, יכולה להיות גם לא/נשים שאינם מהכללית. אך... לא רוצה להטעות אותך, ואנסה לארגן אירוח שלו כאן, כך נוכל לשאול את כל השאלות. מעבר לכך, ישנה מרפאה המטפלת בלסביות בבי"ח הדסה- ירושלים. מקומם, אך לא מצאתי על כך כלום באתר שלהם, כך שאיני יודעת אם הם מטפלים רק בלסביות. הם פתחו מרפאה יחודית לנשים המקיימות יחסים עם נשים מאחר ומחקרים מראים שאנו ממעטות לפנות למרפאות "רגילות". בהדסה, נראה לי שזה לכל קופות החולים, אך צריך התחייבות מהקופה. אנסה לברר יותר ואעדכן כאן.

טוב

הבעיות עם הקופה גם בצורך להזדהות גם לעבור תהליכים ביקרוקרטיים וגם הנושא של איסוף חומר על מטופל באופן ממוחשב מטרידים ופוגעים

פאמקי

New member
תיעוד תהליכים רפואיים

נעשים בכל מקום, גם במרפאה הגאה. אך שם ישנה סובלנות כלפיי האחר, רגישות למגדר, והתמקדות גם בסכנות שאנו חשופות אליהן. גם הסיכויים שההורים יהיו אצל אותו רופא/ת משפחה, נמוכים
.

שאלה-

ברור לי הצורך למרפאה גאה... וגם לא כל כך.. למה בעצם? למה משנה לאיזה רופא ללכת? ברור שאם יש צורך בטיפול ספציפי, פונים למומחה... אבל סתם כך? רןפאת הנשים של שאלה אותי אם אני מקיימת יחסי מין, עניתי עם אישה, וזהו. התעניינתי בזה וזה.. ענתה ומה שלא ידעה ביררה... וזהו. רופא הוא רופא בסופו של דבר לא? אני באמת רוצה להבין למה יש צורך בהפרדה כזו...

פאמקי

New member
חשוב מאוד

שתהיה רפואת נשים ולא פחות, רפואה להטב"ית. אך... אולי לא חייב? אני עדיין חושבת שזה עדיף, כי אדם כמונו (או שמקבל את הקהילה), אמור להיות יותר רגיש (כן, כן... ישנם גם רופאים שאינם מקבלים את הקהילה), במרפאה גאה, שמים לב במיוחד לבעיות רפואיות ששכיחות יותר אצל הומואים, לסביות, טרנסג'נדרס וביסקסואלים. אז למה רפואה נפרדת לנשים- בגלל שיש לנו מחלות יחודיות לנו, בגלל שגם מחלות משותפות לנו ולגברים (כמו למשל- התקפי לב) אינם בעלות סימנים זהים והשפעות דומות, אצל נשים וגברים. וזאת מאחר ורוב המחקרים שנעשו, נעשו על גברים ולא על נשים.
להעלאת המודעות דרך דוגמא: בעבר (עכשיו ישנה מודעות גדולה יותר, אך עדיין לא מספיקה), נשים טעו וחשבו שסימני האזהרה הקלאסיים להתקף לב (כאב בחזה או תחושה קהה בזרוע המקרינים לרגל), תקפים גם לגביהן (מה שגרם לנשים למעט בפניה לקבלת עזרה רפואית מהירה ולאיבוד זמן יקר). היום, בעקבות מחקר חדש, אנו יודעות (אני מקווה) שהדבר נכון יותר אצל גברים מאשר אצל נשים. לעיתים קרובות סימפטומים שאינם קשורים לבעיות לב יכולים לסייע לחזות התקפי לב אצל נשים. הסימנים אצל נשים עשויים להתבטא בעייפות לא רגילה בשבוע שלפני ההתקף ו/או קשיים בשינה, חרדה בצורה לא רגילה, קוצר נשימה לא רגיל ו/או קשיי עיכול, חולשה יוצאת דופן, עייפות יוצאת דופן, סחרחורת. נשים שדיווחו על כאב בבית החזה, אזור הכאב העיקרי היה למעשה בגב, בין או מתחת לשכמות או באזור החזה העליון. רובן לא דיווחו כלל על כאבים בחזה במהלך ההתקף עצמו. ודוגמא ללמה רפואה להט"בית- שמעתי מחבר, טרנסג'נדר, שנכנס לרופא, שהאשים אותו בהתחזות ובשימוש כרטיס לא לו! את יכולה לשער, איזו תחושה הייתה לו? עוד דוגמא: סיפור ששמעתי בשבוע שעבר- רופאה, ששאלה את השאלה ששאלו אותך ("את מקיימת יחסי מין?"), ונתנה את התשובה שאת נתת...("עם נשים")- תגובת הרופאה הייתה לשלוח את האשה לעשות אולטרא סאונד חיצוני... (למי שלא הבינה- כי אם אנחנו לסביות, בהכרח אנו לא יכולות להכיל בדיקה ואגינלית!). אז למה? יש המוןן סיבות. אך בראש ובראשונה- בורות וחוסר רגישות.

הצורך ברפואת נשים ברור לי לחלוטין

בנוגע לצורך ברפואה להט"בית היתה לי שאלה. אני מסכימה איתך שעדיף. השאלה האם זה הכרחי? הכרחי ברמה של רפואת נשים? הרופאים שהצגת טיפשים. לא הייתי רוצה שיטפלו בי, ממש ללא קשר להיותי לסבית. אמרתי בפנים לרופא עיניים שחיכיתי שעה בתור, שאני לא מעוניינת שיטפל בי כי הוא הכניס בלונדינית כוסית בלי תור. היא הגיעה ונכנסה וזה הדהים אותי. יש המון בורות וחוסר רגישות, ולא רק ללהט"בים. שאלתי היא- האם אנחנו צועקים בקול הנכון? אולי אנחנו צריכים לצעוק לקבלה ורגישות בקרב רופאים, ללא קשר לנטיה מינית? סתם מחשבה.

פאמקי

New member
מסכימה בהחלט

אך אם אפשר שלא לצעוק, לא עדיף? בואי נבחר את המלחמות שלנו. והנה שאלות ותשובות שיענו יותר על השאלות. ואם אחרי זה לא תשתכנעי, אני כאן
.

יש לי את תסמין "הפינצ'ר" של אנשים נמוכים

אם לא נצעק לא יראו אותנו.... חייבים לעשות משהו כדי שאנשים יורידו את הראש ויראו שאנחנו קיימים... פחדי רמיסה וכאלה....
בהחלט עדיף לדבר

פאמקי

New member
"יורידו את הראש"??

ואני אומרת... שירימו את הראש ויראו אותנו. הכל עניין של... Point of view

הבנתי... קיבלתי...

אולי אני חיה 20 שנה קדימה שזה באמת לא ישנה... ואנשים לא יחושו בושה בנוגע למי שהם אוהבים... וכנראה שעד שזה יקרה... יש צורך במקום שאנשים שאוהבים אחרת ירגישו בו נוח. מעניין... תודה על הקישור

למעלה