מה אתן חושבות על זה שמשרד הפנים

Yisca

New member
מה אתן חושבות על זה שמשרד הפנים

מחשיב את שם המשפחה של נשים שנשאות כשם המשפחה של הבעל בצורה אוטומטית? אם האשה רוצה לשמור את שם נעוריה היא צריכה לבקש זאת צפציפית. מה דעתכן בכלל על הנורמה שהאשה צריכה לשנות את שם משפחתה?

tookmy

New member
נורמה פסולה, מעצבנת וחצופה, עוד

אחת מאותן נורמות של משרד הפנים להיכנס לאנשים לתחתונים, לחיים לפרטיות ולהחליט בשבילם. אותי לא תראו נרשמת שם כנשואה, ולו בגלל סיבה זו.

דעתי ידועה לגולשות ואחזור כי זה

חשוב - אין שום סיבה שאישה תשנה את שם משפחתה כנוהל ונוהג. אם למישהי יש שם נורא ואיום בעיניה והיא היתה משנה אותו ממילא, ניחא - אבל לא בהכרח לשם בעלה. וגם על הילדים לשאת את שמות שני ההורים אלא אם כן ההורים הסכימו אחרת. הילדים יכולים בבגרותם לצמצם, אם בא להם. יש בזה מסר מהותי וחשוב. לי אישית חשוב - סימלית ועקב המצב החברתי הבעייתי הקשור לעניין - ששמי יופיע לפני שמו של אבי ילדי - ואכן כך קורה.

אביא

New member
מי אמר שהיא צריכה לבקש צפציפית?

היא יכולה גם לבקש בקול בס עמוק!!

אפרת_ח

New member
אני חושבת שזה נוח לרוב הנשים

וזאת הדרישה המקובלת מברירת-מחדל, שתהיה נוחה לרוב. לפי ניסיוני, לא מערימים קשיים על מי שמעוניינ/ת/ים לבחור אחרת.

augustus

New member
בכלל המצב של קיפוח בחברה

הוא נוח לרוב הנשים, כי היה להן מספיק זמן להסתגל אליו. עם הזמן, כמו בלונדון, הייאוש נעשה הרבה יותר נוח.

טל קר

New member
קישור לדיון בנושא מפורום חתונות

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=153&msgid=1642545

augustus

New member
ראיתי כמה מההודעות הראשונות

מה אני אגיד לך? אני מעדיפה לקרוא הודעות אצלנו... מה יהיה אתך, טל? בפעם הבאה תציבי לינק לפורום "איך תופסים בעל"?

השם שלי הוא מרכיב מהותי

של הזהות שלי ואין לי כוונה להחליף אותו בשביל אף אחד. אין לי גם שום כוונה להוסיף שם של מישהו ולהפוך לעוד ג´ודי ניר מוזס שלום או גלילה רון פדר עמית. ואם הייתי מחליפה את שמי, הייתי רוצה שגם בן זוגי יחליף את שמו. אם זה סימן להתחלה של שלב חדש בחיים וכל זה, אז שזה יהיה הדדי.

Boojie

New member
הנה, אצלי זה אחרת.

מבחינתי, השם שלי הוא סתם שם. לא ממש משנה לי מבחינת הזהות שלי. מצד שני, אני לא רוצה להתחתן מסיבות אחרות, ואולי פעם אני ובנזוגי נחליף את השם שלנו ביחד - אבל אולי גם לא. זה פשוט לא כזה חשוב לי.

Yisca

New member
שמירת שם המשפחה הוא מאוד

חשוב לזהות העצמית. להרבה אבות חשוב שיהיה להם בן כדי שימשיכו את שם המשפחה. העובדה שזאת הנורמה שנשים מחליפות את שמן מראה שהן בעצם הופכות לרכושו של הבעל, שאין להן זהות משלהן.

וזה שאת נושאת את השם של אביך

מעיד על כך שאת תחת חסותו, ובעצם רכושו. זה בדיוק אותו דבר.

ועוד, במקרה של האבא הספציפי שלי

אני גאה לשאת את שמו, ואני לא מרגישה כאילו אני הרכוש שלו (למרות שבאופן כללי, אני לגמרי מבינה את הגישה שלך).

ציפי ג

New member
אני סבורה שכל ענין השמות מטרתו

לעזור לקטלוג האנשים, והואיל וכך איני רואה שום הבדל אם היו קוראים לי בשמה של אימי קודם לנישואיה, בשמו של אבי, או בשמו של בעלי, או שבעלי ואני היינו בוחרים שם חדש. המטרה היא ליצור שם משותף לקבוצה של אנשים שגרים ביחד, ובעבר בקהילות ישראל זה היה או שמה של האשה או שמו של הגבר. לדוגמא הרמ"א קיבל את שם משפחת אשתו. במשרד הפנים גם ממקמים זוג שנישא אוטומטית באותו בית. היום שמענו שיש גם זוגות נשואים שאינם גרים באותה דירה, לא משום שהם פרודים, אלא כי זה הולך ונהיה טרנד עולמי, כזה כאילו. האם משרד הפנים צריך להתאים את הכל לצרכיהם של מרבית התושבים, או של המיעוט? האם לא יותר הגיוני לגרום למיעוט לכתת רגליהם למשרד הפנים, מאשר לגרום לררוב לעשות כן?

augustus

New member
צריך גישה אינדיווידואלית

ליישר את כולם לפי הרוב זאת גישה בעייתית שפוגעת במיעוטים, ואני גם לא בטוחה בכלל שרוב הנשים היו בוחרות לשאת את שם הבעל לו היו נקיות לגמרי משטיפת המוח השוביניסטית.

למעלה