מה אתן הייתן עושות?

ימית34

New member
מה אתן הייתן עושות?

שוחחתי עם חברה שלי והיא סיפרה לי שבבית (לא לגן)היא מכינה לבן שלה טוסט של גבינה צהובה עם נקניק. אמרתי לה שלגן כריך זה לא מתאים, יש אפשרות לבחור בין נקניק או גבינה אבל ביחד זה לא מקובל. היא נחרדה מהעניין ולא הבנתי למה? מי אנחנו הגננות, שנתערב בתכולת הכריך של בנה. אמרתי לה שעם כל הפלורליזם של היום יש מקום לכבד את הכלל. אנחנו עדיין גן במוסד ממלכתי אמרתי לה שישנם אופציות כל כך רבות וגוונות שלא חייבים ליצור פרובוקציות. הוספתי, שבמקרה כזה לא הייתי מעירה לילד אבל בהחלט הייתי מעירה את תשומת ליבם של ההורים לעניין. מה אתן הייתן עושות? תודה

חניני

New member
בשר וחלב בכריך לגן

אני מסכימה אתך.בהתנהגותה יש התרסה רבה...בביתה היא יכולה לנהוג כרצונה אך בחוץ לדעתי יש לכבד גם את האחרים... והבעיה היא לא התערבות הגננות בכריך שמכינה אמו בבית...אלא הנחיות ונוהלי המשרד... והיא עם כל הכבוד, לא יכולה לבחור אילו נהלים במסגרת הגן היא מכבדת ואיזה לא... את כול העניינים האחרים שלא מוצאים חן בעיניה, במסגרות הממלכתיות השונות, היא כבר סידרה?........ נשאר לה רק להאבק על גב בנה בנושא הכריך בגן? אפשר עוד להרחיב, אבל אני חושבת שלא שווה להוציא על העניין הרבה אנרגיה. אשר לאיך להתנהג עם הילד בגן... אני הייתי מסבירה לילד, כמו שאני מסבירה כללים אחרים בגן ולעזוב את שאר ההורים ...זה להזמין פיצוץ...

אני הייתי מתעלמת, אלא אם כן..

הייתי מרגישה שזה מפריע למישהו. לא הייתי חושבת שזו התרסה, אלא הרגל. יש אנשים שאין להם שום מודעות לעניין וזה מה יש, וכל עוד אני לא עובדת בגן דתי - אני לא מתכוונת לחנך אותם. אבל לא ידעתי שיש הנחיות ונוהלים בעניין... [????]

לא חשבתי שאת בגן דתי

אחרת זה היה ברור שאסור. אני מתכננת להפעיל בקרוב הזנה בגן וכבר הודעתי להורים שהמזנון יהיה חלבי בלבד. עדיין סקרנית לקרוא את הנוהל המפורש.

אלהלה

New member
היתה כבר אסיפת הורים?

ואם לא אז זה המקום לדבר על זה ולהודיע! בגן לא מערבבים חלב ובשר כי זו הוראה של המשרד וגם כי יש הורים שזה חשוב להם. גם אני לא עובדת בגן דתי ואצלי אין ערבוב כי לחלק מההורים זה חשוב וכל השאר מכבדים את זה. בצהריים הם אוכלים בכלים בשריים והם כבר הבינו שזה חשוב לסייעת שלי ולחלק מההורים והם מכבדים - בבית שיעשו מה שבא להם ויאכלו מה שבא להם.

שרית^

New member
סליחה שאני מתערבת.. אבל,

הנוהל של לא לערבב חלב עם בשר מתייחס לכלי הגן.. בגנים בהם נהוג להכין ארוחה משותפת.. ברור שארוחה שמכינה הגננת לא תיהיה מורכבת מדברים שלחלק מהילדים אסור לאכול.. אבל, כשכל ילד מביא את הכריך שלו.. זו אופרה אחרת. גם בגנים כאלו אם יש ילד שלא אוכל גבינות, שוקולד וכד' אי אפשר להגיד לו לא להביא נקניק.. אם ילד מביא כריך עם נקניק ושוקו לשתיה וזה אצלו ביד... זה לא עניינו של איש.

סליחה?! על מה המהומה בדיוק?

שוחחת עם חברה שלך, והיא סיפרה לך שהיא מכינה לבן שלה, ב-ב-י-ת, ל-א ל-ג-ן, טוסט של גבינה צהובה עם נקניק. אמרת לה שלגן כריך זה לא מתאים, יש אפשרות לבחור בין נקניק או גבינה אבל ביחד זה לא מקובל. מי שם אותך למבקר? ובאיזו זכות?, היא אמרה לך מפורשות: בבית, לא בגן!!!!!!!!!!!!!! אז על מה המהומה??????? ומה אכפת לכן מה הילד מביא בכריך שלו מהבית? זה מה שאמא שלו הכינה, וזה מה שהיא מתכוונת שהוא יאכל! הרי בסופו של דבר יהיה ילד שיביא גבינה, וילד אחר שיביא נקניק, וזה באותו חלל, ואוי גוואלט......... חניני ככה כתבת: בהתנהגותה יש התרסה רבה...בביתה היא יכולה לנהוג כרצונה אך בחוץ לדעתי יש לכבד גם את האחרים..., זה בדיוק מה שהיא אמרה: בבית שלה, לא לגן!!!, אז מה פה בדיוק מתריס?????. ועוד כתבת: והיא עם כל הכבוד, לא יכולה לבחור אילו נהלים במסגרת הגן היא מכבדת ואיזה לא... את כול העניינים האחרים שלא מוצאים חן בעיניה, במסגרות הממלכתיות השונות, היא כבר סידרה?........ נשאר לה רק להאבק על גב בנה בנושא הכריך בגן? תגידי, לא הגזמת? תראה איך ניפחת משהו שלא היה ולא נברא......., ולאיזה מסקנות קפצת, וניתחת אותה אפילו בלי להכיר אותה....... היא אמרה: בבית שלה!!!!, לא לגן!!! לא הגזמתן? איזו שירשור מוזר...... ניסיתי, באמת שניסיתי, אבל לא הצלחתי להבין אתכם ב-כ-ל-ל!!!!!!!

חניני

New member
חוף מבטחים ממש לא.

אין בדברי כל הגזמה. מה לעשות, זה בסדר שאת חושבת אחרת ומגינה בלהט על דעתך...אך עדיין הלהט אינו עושה אותך צודקת.... נכון האם הכינה בביתה...אבל שלחה אותו לאכול בגן.... איני יודעת באיזה מסגרת את עובדת...אבל במסגרות ממלכתיות יש נוהלים והנחיות......ואת יודעת מה גם בלי הנחיות...קיים לדעתי הצורך לכבד את כולם.... יש אנשים שזה חשוב להם ההפרדה בין בשר וחלב...ולכן כשאת עובדת במסגרת ממלכתית יש להתנהג בהתאם.... ושיהיה לך יום נעים!

דארלינג, תקראי שוב את ההודעה

הראשונה: היא כתבה שהיא מכינה בבית, ולא לגן. היא לא שולחת סנדוויץ כזה לגן. כי היא מכינה לו בבית, לא לגן!!!!!!!!!. שיהיה לך יום סופר מוצלח וכייפי...
אני ביום חופשי היום.

אירית י

New member
"בגן שלנו מכבדים חברים"

הפורום שלנו מאד מאד נעים וחברותי. אין מקום לסגנון תוקפני
"...אז טוב טוב, שיהיה לנו טוב, מההתחלה ועד הסוף..."

אירית, כוונתי לא הייתה לתקוף.

ככה חשבתי, ככה כתבתי. אין כל כוונה לפגוע!. השירשור הזה נראה לי כל כך מיותר, כי היא כתבה שאת הכריך הזה, היא מכינה לו בבית, ולא לגן, לכן לא הבנתי על מה בכלל באה השאלה, ועל מה המהומה.... וזהו. יום מוצלח ונעים לכולם.

gili111

New member
אני מבקשת מכל החברות לשמור../images/Emo88.gif

על כללי הפורום. נא לכתוב את הדברים ברוח נעימה ולא תוקפנית. נא לשמור ל זכות ההבעה החופשית של אנשים. לכל אחד מותר לשאול שאלות מכל סוג שיבחר. אם משהו לא נראה נכון יש להעיר במסר פרטי...

הודעה אחרונה בהחלט!!!!!!!!!!

לא תקפתי! לא תוקפת! אתן לוקחות את זה למקום מאוד לא נכון!!!!!!! הבעתי את דעתי. ככה חשבתי, ככה כתבתי. חבל שאתן מטות את הויכוח המהותי לכיוונים אחרים!

מאיו

New member
../images/Emo45.gif

מתוך ההודעה באמת ניתן להבין שהכריך הוא לאכילה בבית

../images/Emo45.gifגם אני הבנתי שמדובר בכריך,,,,

שנאכל ב ב י ת! הויכוח פה מיותר לחלוטין, משום שלא מדובר כלל וכלל באכילת הכריך המדובר ב ג ן. בביתה היא יכולה לנהוג כראות עיניה. הגן לא הוזכר ולא עלה על הפרק.
יום מצויין לכולן(ם).

אם אין אפשרות של כריך אחר אפשר לבקש

לשלוח צלחת חד פעמית שהילד יואכל ואחר כך יזרוק אותה. כדי לא לפגוע בילדים ממשפחות אחרות שלהן זה חשוב.

ימית34

New member
היי, שוב אני...

אכן אמרתי שהכריך הוכן בבית, אך תוך כדי שיחה על הנושא אמרתי לה את דעתי (בלבד) שבגן ממלכתי הייתי מעירה להורים להביא נקניק או גבינה. אם ילד היה מביא כריך מעורב, כמובן שלא הייתי עושה כלום, אין לי גם רצון לעשות מאום, אך לדעתי במליאה של הרבה אנשים, גם אם רובם מוגדרים כחילוניים, מקובלת ההפרדה. עדיין לא התפללנו, עדיין לא חייבנו ללבוש חצאיות, עדיין לא אמרנו לשמור שבת.... יש תחושה שהעניין חרג מגבולות הטעם הטוב ואתכן הסליחה. לא לזה התכוונתי, סך הכל רציתי לדעת מה הדיעה הרווחת, זה הכל. כמובן שלא אשנה את גישתי, ולמזלי עדיין לא יצא לי להתנסות בבעיה זו. חשוב שנדע לקבל את השונה אך חשוב לא פחות לכבד את הרווח בכלל. תודה ושנה טובה ומתוקה לכולנו

למעלה