מה אתן הייתן עושות?

שבי38

New member
מה אתן הייתן עושות?

נועה מגיל 3 חודשים נמצאת בבית עם מטפלת. . בחופשים כשאני לא עובדת המטפלת בחופש אלא אם כן אני מבקשת ממנה לבוא. בחנוכה הייתי בבית עם הילדים מיום א'- ג' והייתי צריכה אותה ביום ד'- ה סיכמתי איתה על כך שבוע קודם .כשהתקשרתי אליה ביום ג' להזכיר לה היא אמרה שהיא מאוד חולה והיא פוחדת לבוא ולהדביק את נועה אבל אם מאוד חשוב לי היא תבוא ותשגיח עליה. התייעצתי עם בעלי והוא לקח יומיים מחלה ונשאר בבית. היום יום ו' בבוקר היא מתקשרת ואומרת שהיא מאושפזת עם בעיות לב ואם אני יכולה להסתדר בלעדיה השבוע עד שהיא תתאושש וישחררו אותה מבית חולים. אין לי עם מי להשאיר את נועה הבנים שלי לומדים עד 4 כל יום. הגדול לפני בגרויות חורף הקטן עדיין עם גבס עד הכתף ביד אחת בקיצור לא יכולים לעזור .מה גם שאני בכל זאת אפעיל אותם אחרי הצהריים כי יש לי כל יום ישיבות עד 19:00 . היא התקשרה שוב וביקשה שלא נחפש מטפלת קבועה כי היא בטוח תחזור והיא מאוד אוהבת את נועה בינתיים ניסיתי למצוא פיתרונות ויצרתי קשר עם משפחתון שיש להם מקום בישביל נועה הייתי שם היום בצהריים וזה נראה בסדר.אבל אני באמת רוצה את המטפלת שלנו ! אולי חשוב לציין שהמטפלת היא די מבוגרת, בת 70 . יצא ארוך למי שהיה סבלנות לקורא : מה הייתן עושות מכניסות את הילדה לגן או לוקחות מחלה ויושבות שבוע בבית עד שהמטפלתת תבריא?

Navva

New member
בת כמה נועה?

בכל מקרה היתי דואגת לגיבוי למטפלת בתשלום, אישה צעירה כמו סטודנטית או אמא עם ילד צעיר. גם לעתיד למקרה של עינינים בלתי צפויים של המטפלת האהובה, בהנחה שהמטפלת תחלים באופן שתוכל לחזור לעבודה מלאה. לגבי גן/משפחתון קחי בחשבון שכל ילד שמתחיל גן בגילאים הצעירים חולה לא פעם בשבועות הראשונים עד שהוא מתרגל לחידקים והוירוסים בגן, אני קוראת לזה "גננטיטיס מצויה". גם למקרה הזה את צריכה גיבוי.

דינהלה1

New member
מנסה לחשוב יחד איתך

מטפלת בגיל 70 ככל שתהיה מקסימה זה גיל מאוד בעייתי, השאלה ממה היא סובלת, את יכולה לבקש ממנה שתביא מרופא לב/קרדיולוג המלצה שהיא כשירה לשמירה על הילדה. בכל מקרה בימים הקרובים כדאי שתישאר לנוח בבית וזה יתן לה ולך זמן לחשוב שוב. מניסיון עם אמא שלי בת ה 80 יש מבוגרים שמאוד קשה להם להשלים עם העובדה ולהודות שהגיע הזמן לפרוש... אמא שלי למשל עברה בחצי שנה האחרונה שני התקפי לב בהפרש של חודשים והיא לוקחת הרבה תרופות והיא לא מוכנה להפסיק לנהוג ברכב למרות שהרופאים המליצו שתפסיק. (הרכב שלה בינתיים אצלי...) עם כל הסימפטיה וההוקרה למטפלת את צריכה לחשוב על טובת משפחתך היקרה מכל ולנהוג באחריות, לדעתי מאחר ואת צריכה לחזור לעבודה ולדאוג לסידור דחוף הייתי מכניסה אותה למשפחתון בינתיים. זה יתן לך מרווח של זמן להחליט האם את רוצה לחפש מטפלת אחרת או להשאיר במשפחתון הזה או אחר. את יכולה בהמשך לעשות שילוב של המטפלת והמשפחתון או לקרוא לה לביביסיטר בשביל ההרגשה הטובה שלה אבל התחושה שלי שלמען נועה לא כדאי לקחת את הסיכון. אירועי לב יכולים לקרות לפתע פתאום בלי כל התרעה מוקדמת. מה שכן הייתי נותת למטפלת איזה בונוס יפה ומבקרת אותה עם נועה בשביל ההרגשה הטובה של ההערכה שלך כלפיה. לדעתי המטפלת היקרה פשוט צריכה לצאת לפנסייה...

TaraSky

New member
מה שאני הייתי עושה

כואב לי הלב על המטפלת ואני יודעת שקשה לפרוש ולקלוט שהגיל מונע ממני עבודות אבל אם אני שמה את זה מול טובתה של הילדה הקטנה...הייתי מחפשת מטפלת חדשה וצעירה יותר. כמובן שהייתי דואגת לרכך את המכה עבור המטפלת הותיקה בכל דרך שמתאימה לך.

קרןחן6

New member
הייתי מחפש עזרה

אולי חלק מהימים אני יושבת חלק אמא חלק הבן זוג

ר ע נ נ ה

New member
לדעתי את חייבת תוכנית חלופית טובה

הייתי מבקשת ממנה אישור רפואי שהיא כשירה לעבוד, מה עם חס וחלילה קורה משהו כשהיא עם הקטנה? מה עם העבודה תגרום לה נזק בריאותי? ועוד כהנה וכהנה, לא רק לטובתך גם לטובתה את חייבת לדעת איפה את עומדת וגם להבטיח שיש לך סידור טוב עבור הילדה. אולי אם הכל תקין מבחינה בריאותית אפשר לעשות סידור חלקי עם המטפלת ועם המשפחתון כדי לא לנתק מייד את הקשר.

השאלה זה לא בת כמה המטפלת

אלא אם היא מטפלת כמו שצריך בבת שלך, אם היא טובה לבת שלך והיא אוהבת אותה והבת שלך אוהבת אותה תמצאי סידור לכמה ימים עד שהיא תחזור

למעלה